Home Даване на втори шанс
След изневярата
Написано от izneviara.com   

След изневяратаПиша тази статия по повод на едно писмо, което получих от читателка на сайта днес. С нея си общуваме от известно време и аз получавах части от нейната „истина” за нещата. Както обикновено, не й давах конкретни съвети, защото за да дадеш адекватен съвет на някого, трябва да знаеш много за него и по възможност за партньора му. Дори и тогава даваните съвети ще бъдат „общи” и за „общия случай”. Няма как непознат човек да развърже възел, връзван в продължение на години. Тук важи правилото: „Ако сам не си помогнеш и Господ няма да може”. Специалист, консултант или приятел могат да дадат добър съвет, изхождайки от общата картина, но ВИЕ сте тези, които трябва да извървите пътя. Приветствам професионалната помощ, но и всичките пари на света няма да ви придвижат и на една педя по пътя към любимия човек, ако просто си седите на задника и не правите НИЩО, освен да се самосъжалявате, да се чувствате предадени, обидени, прецакани, необичани, немили, клети, недраги, жертва. Хайде моля ви – СТАНЕТЕ и направете НЕЩО!

 
Вината е “горещ картоф”
Написано от izneviara.com   

Вината е “горещ картоф”Питали ли сте се ТОЧНО КАК действа вината?
Тази сутрин пих кафе с един приятел, с когото не бяхме се виждали скоро. Заговорихме се... Преди известно време той срещнал жена, с която много се харесали. Още не са правили секс, но и двамата изглежда го искат много. Спират ги разни неща като “Искам да съм честен със семейството си” и “Не искам да ти разбивам семейството, не съм такава”. Пропуснах да спомена, че приятелят ми е щастливо женен и има три деца. Вече чувам възклицания от типа: “Типично за мъжете!” и “Всички са еднакви!”

 
Помогнете на любимите си хора да се избавят от изгарящото ги чувство за вина
Написано от izneviara.com   

Помогнете на любимите си хора да се избавят от изгарящото ги чувство за винаСлучвало ли ви се е да бъдете обвинени несправедливо от вашата съгрешила половинка? Излишен въпрос:) За повечето от тях първата реакция, когато бъдат хванати "в крачка" е да прехвърлят цялата вина за случилото се към нас. Нормално. Така те се разтоварват поне малка част от притискащото ги чувство вина.

Вчера имахме с приятелката ми един от онези – “тежките” разговори, които постепенно преминават в заяждане и малко по-късно в търсене на вина и доказателства кой е по-лош. Щом сте в този сайт, значи знаете за тези разговори... По време на разговора моята приятелка ми каза с гняв и обвинение в гласа: “Няма ли най-после да отпуснеш захапката на питбул?” Онемях от изненада, защото нямах и най-малка идея за какво говори. От тогава размишлявам постоянно по въпроса.

 
Жените преследват обвързване точно така, както мъжете преследват секса
Написано от izneviara.com   

 

жените преследват обвързване, както мъжете - сексСпоред едно старо, но все още разпространено убеждение, мъжете са виновни за по-голямата част от проблемите в една връзка. Това не означава, че жените не поемат отговорност. Жените често обвиняват себе си, че дават и обичат твърде много. Интересното обаче е, че жените са склонни да дават и да обичат повече мъже, които се отнасят зле с тях или поне показват по-малък интерес към тях в конкретния момент. Възможно ли е жените да продължават да обичат тези мъже само защото е в природата им да дават и да се грижат? Или жените просто обичат предизвикателствата? Ако сте мъж, в момента вие подозирате, че е второто. Ако сте жена – знаете, че е второто.


Жените преследват обвързване точно така, както мъжете преследват секса. Често се случва мъжете да загубят интерес към жена след като са я вкарали в леглото си. Жените пък често губят интерес към мъжа след като веднъж постигнат обвързване с него. Това е реалността, но разбира се това далеч не е общоприетото схващане за жените. Защо? Защото това не пасва на стереотипа, че мъжете са „лошите”, а жените са „добрите”.

 
7 стъпки към прошката на изневерилия ви партньор
Написано от izneviara.com   

прошка при изневяра

Златното правило на прошката гласи: Всички грешки са просто грешни решения. Няма грешки, които си струва повече или по-малко да бъдат простени.

 

Няма фатални грешки. Нашите грешки са просто грешни решения. Нито едно грешно решение само по себе си не може да бъде фатално. Поредицата от фрешни решения могат обаче да доведат до това, което наричаме "проблем".

 
Даване на втори шанс на връзката след изневяра
Написано от izneviara.com   

 

Даване на втори шанс на връзката след изневяраНа етапа, в който вече знаете за изневярата или подозирате силно, вие може да избирате между два подхода: Вие може да изберете да простите или да изберете да прекъснете връзката. И при двата случая най-важно си остава да говорите по между си без повече фалш.

 

 
Стъпки за възстановяване на доверието след изневяра
Написано от izneviara.com   

 

стъпки за възстановяване на довериетоДоверието не е нещо, което просто връчвате на някого. Доверието е допълващ “продукт” на поддържането такъв вид на тясна връзка и истинско познаване на другия, което идва от наличието на честност и отговорност към другия.

Изграждането наново на разрушено от изневяра доверие отнема много време и работа, повечето, от която се пада на човека, който е имал афера. Честният партньор не може да направи кой знае колко за възстановяване на доверието във връзката. То е било разрушено от този, който е имал връзка с друг човек и може да се възстанови само с реални действия от него.

Доверието е много важен, ключов проблем за всеки, изживял изневярата на партньора си. Какви са “реалните действия”, за които говоря? По-долу давам списък на някои от стъпките, които се вземат от лицето, което е имало романтична връзка с цел постепенно да се възстанови доверието във връзката, което е било унищожено от него.

 
Двойните стандарти в секса
Написано от izneviara.com   

Двойните стандарти в секса

Все още живеем в общество, което подкрепя идеята, че е нормално мъжете да желаят много жени и в същото време, че жените желаят само един мъж. Нашите виждания относно мъжете и жените може би са били полезни в миналото, но днес те причиняват повече болка, отколкото да бъдат полезни. Като общество ние сме длъжни да престанем да увековечаваме мита, че жените били по природа моногамни. Това напълно погрешно вярване прави така, че жените да отказват да поемат каквато и да е отговорност, когато изневеряват. За нещастие, изневеряващите жени обикновено обвиняват за всичко техния партньор.

Къде е разликата? Защо когато мъжете изневеряват, поемат своята отговорност, а жените не? Става дума за двоен стандарт, основата на който идва от тотално погрешното схващане, че жените били моногамни.

 
Тайната на щастливите двойки
Написано от izneviara.com   

Тайната на щастливите двойкиВ началото на брачното консултиране като такова повечето психолози съветват проблемните двойки да развиват умения за решаване на конфликти и за ефективна комуникация. За съжаление успехът на повечето брачни терапии не е много висок. Само около 35 % от проблемните двойки, преминали през брачно консултиране, успяват да вдъхнат нов живот на връзката си. Има ли алтернатива? Един от най-известните и авторитетни психолози в областта на брачната терапия Д. Готман тръгва да търси отговора на въпроса “Каква е тайната на щастливите двойки?” в друга посока.

 
Партньорът ни изневерява? Можем да променим това
Написано от izneviara.com   

Партньорът ни изневерява? Можем да променим товаИзневярата на любим човек е едно от най-болезнените преживявания и е нещо, което се случва на (почти) всички хора. Ревността се появява в живота ни заедно с любовта – още в детството ни, когато ни се налага да делим вниманието на родителите си с братята и сестрите си. Не е необходимо да преживяваме изневяра, за да разберем колко боли.

 

Преди много години бях напълно убедена, че не бих могла да преживея и да простя изневяра. Около себе си виждах хора, търпящи нетърпимото – и се чудех как е възможно да се живее с това.

 
Как да си върнем любимия в 13 стъпки
Написано от izneviara.com   

Как да си върнем любимия в 13 стъпкиНаскоро прочетох книгата на д-р Мая Живкова „Как да си върнем любимия в 13 стъпки”. Бих казал, че книгата представлява добра комбинация от наука и езотерика, добри световни практики и личен опит. В нея има доста препратки към известни автори, чудесно вплетени към нашата действителност и практически приложими. Повечето от нещата, които ще прочетете, може да са ви познати под една или друга форма, но тук ще ги намерите добре подредени и практически насочени.

 

Докато я четях, аз всъщност поизтупах прахта от някои позабравени, но важни знания, свързани с отношенията между мъжа и жената и особено с личностното развитие. Другият ефект лично за мен беше, че сложи в ред някои лутащи се насам-натам мисли.

 
Скъпи, изневерих ти!
Написано от izneviara.com   

Скъпи, изневерих ти!Обикновено думата изневяра се свързава с мъжете или дори казват мъжка изневяра. По статистика обаче  процентът на жените, които изневеряват на своите половинки е равен - от 27% до 40%. Не става въпрос дали това е добро, или лошо. Това е факт. Но интересно защо жената решава да поеме риск да развали семейството си, да получи социално неодобрение, да бъда наказана, и въпреки всичко го прави. Нека да бъдем неутрални и да разгледаме причините за женската изневяра.

Защо изневеряват жените?

 
Защо обичаме и изневеряваме
Написано от izneviara.com   

Предлагам на вашето внимание един полезен видео материал със субтитри на български на Хелън Фишър на тема "Защо обичаме и изневеряваме"


(източник: ted.com)

 

 

 
Изрази любовта си
Написано от jenite.net   

Изрази любовта сиНещо напоследък странно се е поизкривил светът. Прави ми впечатление нещо... Всъщност питам се: Защо ни е толкова трудно да изразяваме това, което чувстваме към някого? Да покажем, изкажем или демонстрираме любовта си към него. Ако я изпитваме в действителност, защо трябва да премълчаваме? И най-неразбираемото за мен – защо трябва да правим всичко възможно, за да не се издадем какво чувстваме и да влагаме енергия не в положителния израз на любов, а в това да я скрием? Страхуваме се да не бъдем отхвърлени, наранени, поставени в доста неизгодна и уязвима за нас позиция? Че ще станем обект на присмех, ще ни сметнат за глупаци или ще ни укорят? Да не би да има нещо странно и демоде в това най-чистосърдечно да признаеш чувствата си към някого? Не е ли това най-естествения път към любовта? Не е ли това всъщност израз на любовта? Защо я крием? Защо я спотайваме и не смеем да я изразим и покажем наяве?

 
Втори шанс
Написано от izneviara.com   

Втори шансАз притежавам удивителна сила!

Това осъзнаване ме връхлетя изневиделица преди време и от тогава не минава и ден без да си го напомня. Аз мога да направя всичко, което искам. Аз мога дори да бъда добър с другите! Дълги години мислех, че „не остава добро ненаказано”. Сега знам, че дълги години съм тънал в мрак. Благодаря за втория шанс! Колкото и да ми е тежко, ще кажа: „Благодаря за неприятностите между нас с жена ми, защото случилото се ми помогна да прогледна!” Признавам, че често ми се иска да се върне онова, което е било преди, но вече искам да запазя и новата светлина в живота си. Изглежда, че онова, което всъщност искам е втори шанс. Е, в живота понякога не става така, затова бъдете благодарни, ако сте получили втори шанс. Ако сте получили втори шанс, спрете да мрънкате! Просто благодарете и започнете да живеете!

Ако вие сте от другата страна, бъдете достатъчно благородни да дадете втори шанс. И давайки го, опитайте да подходите с детска чистота и доверие в доброто у човека. Кажете си:

 

 
Тайната на желанието в дълготрайните връзки
Написано от izneviara.com   

Естер Перел: Тайната на желанието в една дълготрайна връзка

В дълготрайните връзки, често очакваме от любимия да ни бъде едновременно най-добър приятел и еротичен партньор. Но както твърди Естер Перел, добрият и ангажиран секс се основава на две конфликтни нужди: нуждата ни за сигурност и нуждата ни за изненада. Тогава, как се поддържа живо желанието? С остроумие и красноречие, Перел ни въвежда в тайната на еротичната интелигентност.

Много полезен материал, който исках да споделя с вас.

 

 

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.