Home Даване на втори шанс 7 стъпки към прошката на изневерилия ви партньор
7 стъпки към прошката на изневерилия ви партньор
Написано от izneviara.com   

прошка при изневяра

Златното правило на прошката гласи: Всички грешки са просто грешни решения. Няма грешки, които си струва повече или по-малко да бъдат простени.

 

Няма фатални грешки. Нашите грешки са просто грешни решения. Нито едно грешно решение само по себе си не може да бъде фатално. Поредицата от фрешни решения могат обаче да доведат до това, което наричаме "проблем".


Стъпка 1. Дайте си възможност да започнете да се възстановявате.
Прошката и възстановяването започват с признаване. Ако сте били наранени, не го отричайте. Ще бъде глупаво да отричате, че в градината ви има плевели, когато там наистина има плевели. Истината е, че измамата, изневярата, лъжата и предателството нараняват абсолютно всеки, няма изключения. Така че давайки си разрешение да простите, всъщност си давате разрешение да започнете да се възстановявате и да бъдете щастливи, независимо от плевелите.


Стъпка 2. Желание да продължиш
Желанието да продължиш не значи да знаеш как. То означава единствено, че искаш да го направиш.


"Ако имам вярата, че мога да го направя, аз непременно ще придобия способността да го направя, дори да не съм я имал в началото." Махатма Ганди

Постарайте се да не преувеличавате силата и значението на болката. Не я правете по-голяма, отколкото е в действителност. Вместо да си казвате: „Твърде голяма е, за да я забравя”, кажете си по-добре: „Твърде голяма е, затова ТРЯБВА да я забравя”.


Стъпка 3. Променете отношението си
Оцеляването от изневяра зависи 5% от ситуацията и 95% от отношението ви към нея. Истинския прелом настъпва в момента, когато промените емоционалната си настройка. Когато престанете да се виждате като жертва и започнете да се виждате като оцелял. В момента, в който превключите от „аз съм жертва” към „аз съм оцеляващ”, болката незабавно намалява.
Вие и само вие решавате кога да спрете да се виждате в ролята на жертва. Ролята на жертва се диктува от егото ви. Променете се. Ситуацията няма как да се промени – тя вече е минала. Единственото, което може да бъде променено е вашето отношение към тази ситуация.

Стъпка 4. Откажете се от вашите „би трябвало”
„Би трябвало” са правила по отношение на света около нас. Това е система от очаквания, която води след себе си оценки от вида „добро” и „лошо”.
Да простиш означава да се откажеш от надеждата да имаш по-добро минало. Отказвайки се от своите „би трябвало” се учите да приемате нещата такива, каквито са. Това означава желание да се живее в реалността, а не във фантазиите за това как „би трябвало” да са нещата. Това ви позволява да обичате хората такива, каквито са, а не каквито бихте искали да бъдат.

Примери за „би трябвало”:
• Той / тя не е трябвало да направи това с мен.
• Те трябва да знаят по-добре.
• Той / тя трябва да бъде по-внимателен към мен.
• Любовта е трябвало да го/я доведе в къщи.
• Аз съм добър съпруг / съпруга. Не е трябвало да направи това с мен.

Всеки път, когато се уловите да мислите как нещата „би трябвало” да бъдат, просто се откажете от това, пуснете го да си ходи.

Стъпка 6. Опит да се прости
Опитването да се прости е първата стъпка към действителната прошка. Прощаването е процес. Като бебето, което лази и после започва да ходи. Помислете си за това – бебето пада хиляди пъти, преди да проходи. Накрая усилията му са възнаградени и се вижда, че всеки малък „опит” е бил от голямо значение.


Стъпка 7. Прошка
Всеки истински опит ви прави п-силни. Всяко малко усилие предлага голяма награда. Скоро идва момент, когато не можете да си спомните какво сте си мислели, че не можете да забравите. Това е чудото на прошката.

 

 

 

Коментари 

 
+3 #4 Еми 2018-11-25 21:55
Хубаво да простиш, но колко пъти се прощава? И какво се получава единия се забавлява и живота му е купон, като греши, а другия трябва непрекъснато да прощава и колко ще стане силен, като непрекъснато прощава? И живота му се превръща в ад. Глупаво е. Бог може и да прощава и да прости, но аз съм човек и този товар е непосилен за мен. Така всеки човек ще се разболее и то да прости забавлението на някой самозабравил се развратник. никой не прощава на предателите.
 
 
+1 #3 мъж с рога 2018-08-15 17:20
а как продължава живота ви?има ли доверие и хубави моменти или всичко е дебнене и неловки ситуации.ад ли е живота след прошка или е изпитание на духа?моята история е подобна момента сме разделени,имаме деца,а нашите мисли са хаотични и объркани.незнам ако простя изневярата дали ще мога да живея с това...
 
 
0 #2 Аз изневерих! 2018-01-06 18:13
Аз изневерих и много съжалявам за болката която причиниха,борим се с това вече 2 години и наистина искам да покажа на любимия си че моята вина няма как да изчезне но всеки ден имаме адски тежки разговори отново и отново вече буквално се е превърнало в кошмар и за двама ни как да се справя с всичко това не намирам сили в себе си!Аз изневерих защото нямах сигурност от която имах нужда и в последствие разбрах че искам да изживея тази толкова болезнена любов независимо какви емоции ще ми донесе!Моля ако имате съвети с който да успея да обидя човека до мен че той е единствения който ще обичам да ми помогнете!Благо даря предварително!
 
 
+5 #1 Любов 2017-07-17 00:02
А какво става със страха? Той отива ли си някога?
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.