Home Даване на втори шанс Партньорът ни изневерява? Можем да променим това
Партньорът ни изневерява? Можем да променим това
Написано от izneviara.com   

Партньорът ни изневерява? Можем да променим товаИзневярата на любим човек е едно от най-болезнените преживявания и е нещо, което се случва на (почти) всички хора. Ревността се появява в живота ни заедно с любовта – още в детството ни, когато ни се налага да делим вниманието на родителите си с братята и сестрите си. Не е необходимо да преживяваме изневяра, за да разберем колко боли.

 

Преди много години бях напълно убедена, че не бих могла да преживея и да простя изневяра. Около себе си виждах хора, търпящи нетърпимото – и се чудех как е възможно да се живее с това.

 

Разбира се, животът отговаря на всичките ни въпроси. Срещнах човек, в който се влюбих много силно. След две години на приятелство връзката ни прерасна в любов и аз вярвах, че го познавам достатъчно добре.

 

Един ден разбрах, че той ми е изневерил. За мен беше голям шок, бях вцепенена. Немислимото ми се беше случило. Тръгнах си, защото не можех да понеса това, но скоро разбрах, че го обичам толкова силно, че не мога да понеса и раздялата. Тръгвах си и се връщах. И с него, и без него се чувствах ужасно. Болката беше непоносима. Опитах се да говоря с него, при което стана още по-зле. Разбрах, че той поддържа връзки с всички жени, с които някога е бил, и във всеки удобен момент той отново се среща с тях и прави секс с тях. Когато му казах, че искам да прекъсне тези връзки, той ми отговори: „Не мога. Как ще се почувстваш, ако сега ти кажа, че не искам повече да се виждам с теб?”

 

След безбройни разговори разбрах, че няма изход от това положение. Няма начин, по който да убедим някой да се откаже от собствената си природа. Можем само да го приемем или да си тръгнем. Аз го приех, любовта ми се оказа по-силна от болката. Не се случи нито лесно, нито бързо. Но с времето спрях да причинявам болка на себе си – спрях да търся признаци, че е бил с друга, спрях да мисля за това. Просто приех ситуацията, в която бях попаднала.

 

Най-странното започва тук. Когато наистина приех това положение, то започна да се променя. Той започна да ме търси все по-често, започнахме да прекарваме все повече време заедно, започна да се държи с мен като със своята жена. Другите жени все още бяха някъде там, но изчезна интересът му към тях.

 

И когато това се случи, моята „любов” към този мъж свърши. Слагам думата в кавички, защото свърши онова, което ме държеше свързана с него и не ми позволяваше да си тръгна. Тази връзка продължи 8 години и беше много болезнена за мен. В онзи момент можех да остана, а можех и да си тръгна – избрах да си тръгна. Но с този човек и днес имаме прекрасни отношения на приятелство и обич.

 

Най-интересното е, че всички мъже, с които съм имала отношения след тази моя връзка, бяха изключително верни и моногамни. Изневярата изчезна от моя живот, когато я приех.

 

Мисля, че любовта често (макар и не винаги) идва, за да ни накара да приемем това, което по друг начин не бихме могли. Всеки път, в който си зададем въпроса: „Как е възможно някой да прави нещо?”, залагаме в подсъзнанието си задача – и след време получаваме отговора в натурален вид, в собствения си живот. Всеки път, когато си кажем, че никога няма да допуснем нещо или винаги ще правим нещо, сякаш задействаме магически механизми, които ни убеждават в обратното. И много често това се случва чрез любовта. Тази любов свършва, когато изпълни предназначението си. Тя е болезнена, но ни освобождава от страховете ни и прави живота ни по-лесен и приятен след това.

 

Привидно зад изневярата стоят много и различни причини. Според мен единствената причина е страхът ни от изневярата. Ако се страхуваме от изневярата, привличаме партньори, които нямат морални задръжки да ни изневерят.  Ако успеем да намерим друга гледна точка към проблемите си и да ги приемем, преди да са ни се случили, можем да ги избегнем.

 

(автор Мая, източник: love-aholic.com, публикувано с разрешение)

 

 

 

Коментари 

 
+2 #1 Gergana 2015-08-11 05:26
Mnqogo blagodarq za statiqta
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.