Home Даване на втори шанс Скъпи, изневерих ти!
Скъпи, изневерих ти!
Написано от izneviara.com   

Скъпи, изневерих ти!Обикновено думата изневяра се свързава с мъжете или дори казват мъжка изневяра. По статистика обаче  процентът на жените, които изневеряват на своите половинки е равен - от 27% до 40%. Не става въпрос дали това е добро, или лошо. Това е факт. Но интересно защо жената решава да поеме риск да развали семейството си, да получи социално неодобрение, да бъда наказана, и въпреки всичко го прави. Нека да бъдем неутрални и да разгледаме причините за женската изневяра.

Защо изневеряват жените?

 

Шанс и благоприятен случай…”Бях на гости в чужбина. Запознахме се, танцувахме, пихме шампанско и всичко беше толкова красиво, като в кино. Реших да пробвам”. Когато жената има възможност да изневери и знае, че никой няма да разбере за това, 40% от омъжените жени казват „Да”.  Така че не е толкова трудно да свалиш една жена, въпрос е на благоприятни условия и малко романтика.

В работата има привлекателнен колега. По статистика, жените, които работят, изневеряват по-често, отколкото жените, които стоят вкъщи и гледат деца.  Тъй като това е доста по-лесно да скриеш и има по-добър избор на подходящи места за целта.  30% от изневерите се случват на работа.

Бащата или майката са изневерявали един на друг. Ние имаме навик да повтаряме това, което сме преживели в нашето семейство. И ако един от вашите родители е обичал не само своята половинка, тогава много вероятно е вие също да имате доста по-спокойно отношение към това да имаш любовник.

Жената е инициатор на секса в брака. Социолози смятат, че когато жената  инициира секс и тя е по-активната страна в секса, има и по-висока вероятност, че тя ще търси по-активен мъж извън брака. Особено често срещано е това при жените след 40 години.

Емоционална незадоволеност. Ако тя е нещастна в семейството си, ако мъжът ѝ за дълго време отива в командировка, ако тя се влюби в друг мъж, причината е една. Когато не ѝ достига любов и внимание, жената ще търси тези емоции извън семейството си или другия вариант е да се отдаде изцяло на работата или децата.

Приятелки изневеряват на своите съпрузи. Ако наши приятелки смятат, че изневярата е нещо съвършено нормално и често говорят за своите любовници, рано или късно и вие ще поискате да споделите своите постижения. Обществото често формира ценности. Колкото повече социални контакти имате, толкова е по-голяма вероятността, че ще поискате да експериментирате.

Големият град. В по-големия град много е по-лесно да имаш романи. По-лесно е да се скриеш и има повече възможности. Жените в малките градове имат много по-рядко любовници във връзка с липсата на избор и страх да бъдеш хваната.

Жената е глава на семейството и печели повече. Тя знае какво иска и може и не винаги е склона да се съобразява с мъжа си. Който плаща, той поръчва музиката.

Мъжът обича повече своята съпруга. Ако човек е зависим емоционално или материално, тогава той няма да рискува с брака си.

Възраст. Най-опасната възраст при жената за изневяра е 35 – 40 г. Това особено често се случва, ако тя не е доволна от брака си и възприема тази възраст като последен шанс да промени ситуацията.

Голям сексуален опит преди брака. Учени установиха, че колкото повече мъже е имала жената преди брака, толкова е по-голяма вероятността тя по-лесно да изневери. Понеже тя може да възприема секса само като секс, без да бърка емоции и чувства в целия процес.

Образование. Ако жената има по-добро образование от своя съпруг, вероятността, тя да започне отношения с друг човек, е по-голяма.

Труден период в живота. Понякога тя просто иска промяна и да се влюби е добър вариант, за да се почувства нова.
Чести командировки, не нормиран работен ден, работа на смени. Колкото по-малко време жената прекарва със своя партньор, толкова шансът да го направи извън семейството, е по-голям.

Сексуална незадоволеност. Колкото по-рядко правим секс с партньора си, толкова шансът, че ще поискаме качествен секс на другото място, е по-висок. В наше време жената е убедена, че заслужава добър секс и прави доста неща за това.

Незадоволеност от брака. Ако бракът не върви, обаче имате общи деца и други причини, заради които жената не иска да прекъсва брака, тогава има вероятност тя да живее двоен живот.

Приятелство с много мъже. Рано или късно някой от приятелите може да се превърне в любовник.
Ако намирате в себе си повече от пет точки, които са написани по-горе, внимавайте и помислете какво можете да промените.


Като цяло вените имат пет основните потребности, които е важно да бъдат задоволени в брака:

- емоционални (чувствам се добре с него)

- интелектуални (интересно ми е с него)

- сексуални (чувствам се задоволена)

- материални (покрива моите материални очаквания и изисквания)

- социални (имаме общи приятели и ми е приятно да прекарваме времето си заедно навън).

Ако повече от две потребности не са задоволени вероятно ще започне търсене извън тази връзка.

Съвет:

За жени – определете какво точно ви липсва и пробвайте да промените този факт. Поговорете за това с вашия партньор.

За мъже – според вас коя потребност е най-слабо задоволена при вашата жена. Спешно започнете да го променяте.

За съжаление, мъжете разбират, че има някакви проблеми, когато жената стои с куфарите на вратата, а той изненадващо я гледа и пита: Мила, има ли проблем? След това връщането назад е доста трудно.

Предприемайте действия тук и сега и правете всичко възможно, за да запазите вашето семейство и да направите вашата партньорка щастлива.

 


(Автор: Наталия Кобилкина, източник: natalia.bg, публикувано с разрешение)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.