Home Даване на втори шанс Двойните стандарти в секса
Двойните стандарти в секса
Написано от izneviara.com   

Двойните стандарти в секса

Все още живеем в общество, което подкрепя идеята, че е нормално мъжете да желаят много жени и в същото време, че жените желаят само един мъж. Нашите виждания относно мъжете и жените може би са били полезни в миналото, но днес те причиняват повече болка, отколкото да бъдат полезни. Като общество ние сме длъжни да престанем да увековечаваме мита, че жените били по природа моногамни. Това напълно погрешно вярване прави така, че жените да отказват да поемат каквато и да е отговорност, когато изневеряват. За нещастие, изневеряващите жени обикновено обвиняват за всичко техния партньор.

Къде е разликата? Защо когато мъжете изневеряват, поемат своята отговорност, а жените не? Става дума за двоен стандарт, основата на който идва от тотално погрешното схващане, че жените били моногамни.

Повечето от преобладаващите схващания, които имаме за жените са създадени във времето, така че да се контролира сексуалното поведение на жената. Това също улеснява и определянето на бащинството на децата. Почти винаги жените знаят кой е биологичният баща на детето. Мъжете от своя страна трудно могат да бъдат и трябва да разчитат на верността на партньорката си. Вероятно това е една от сериозните причини, поради която се е появил този двоен стандарт по отношение на секса. С времето обаче, това фалшиво твърдение е довело до вярването, че жените са моногамни по природа.


Днес жените са инициатори на 70-75% от всички разводи!

Поради нашите фалшиви вярвания, жените нямат достатъчно знания за тяхната собствена сексуална природа и сексуалните си импулси. Като резултат жените са значително по-склонни да прекратяват браковете си, заради наличието на сексуално влечение към друг мъж или съществуваща вече изневяра. Въпреки че жените обикновено предизвикват раздели и разводи под привидната маска на “търсене на себе си”, истинската причина често е друг мъж. Въобще не е рядко жените да са били щастливо омъжени преди да започнат своята изневяра. Също така много често мъжете така и не разбират, че жените им ги напускат заради връзка с друг мъж, обикновено те мислят, че са виновни за нещо.


От много години жените съзнателно и несъзнателно извършват следното – опитват се да постигнат равни права, докато в същото време се опитват да запазят някои техни специални права. Интересен е фактът, че повечето жени продължават да са нещастни. Жените продължават да мислят, че са изтеглили късата клечка. Защо? Защото в нашето общество още съществуват двойни стандарти по отношение на секса.


Вече не мъжете подтискат жените. Жените се подтискат сами. Жените още не могат да решат дали да изтъргуват своят “чист образ” и всички специални облаги, произтичащи от него за “публична” сексуална свобода, която е позволена на мъжете. Като резултат от това, едно от най-големите предизвикателства пред връзките днес е фактът, че жените намират за все по-трудно да поддържат техния “образ”, понеже вече не се нуждаят от него, за да оцеляват.
Само след премахването на двойните стандарти в секса, жените ще могат да постигнат най-после така жадуваното равенство. С постигането му обаче, жените ще трябва да се откажат от едно тяхно специално право – те вече няма да могат да обвиняват мъжете за своите сексуално необмислени действия и липсата си на самоконтрол. Жените ще трябва да поемат вината си наравно с мъжете.

(По материали от Michelle Langley)

 

 

 

Коментари 

 
-1 #1 Иван 2015-05-06 00:48
И затова стават големи феминстки или лесбийки. :D
Психологията на човека не се променя толкова бързо както модните колекции, така че това е просто експеримент.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.