Home Даване на втори шанс Жените преследват обвързване точно така, както мъжете преследват секса
Жените преследват обвързване точно така, както мъжете преследват секса
Написано от izneviara.com   

 

жените преследват обвързване, както мъжете - сексСпоред едно старо, но все още разпространено убеждение, мъжете са виновни за по-голямата част от проблемите в една връзка. Това не означава, че жените не поемат отговорност. Жените често обвиняват себе си, че дават и обичат твърде много. Интересното обаче е, че жените са склонни да дават и да обичат повече мъже, които се отнасят зле с тях или поне показват по-малък интерес към тях в конкретния момент. Възможно ли е жените да продължават да обичат тези мъже само защото е в природата им да дават и да се грижат? Или жените просто обичат предизвикателствата? Ако сте мъж, в момента вие подозирате, че е второто. Ако сте жена – знаете, че е второто.


Жените преследват обвързване точно така, както мъжете преследват секса. Често се случва мъжете да загубят интерес към жена след като са я вкарали в леглото си. Жените пък често губят интерес към мъжа след като веднъж постигнат обвързване с него. Това е реалността, но разбира се това далеч не е общоприетото схващане за жените. Защо? Защото това не пасва на стереотипа, че мъжете са „лошите”, а жените са „добрите”.

Жените, които претендират, че обичат твърде много и дават твърде много са точният еквивалент на мъжете, които ще кажат или направят всичко, за да вкарат жената в леглото си. Тези жени ще направят почти всичко, за да постигнат целта си – да постигнат обвързване с мъжа. И накрая, след като са постигнали желаното, изведнъж започват да стават отегчени и негодуващи, често дори злобни. Евентуално, след като намерят някаква причина да обвинят мъжа за това, че са нещастни (отегчени), те се захващат със следващото завоевание. Това е играта с обвързването, женския вариант на мъжката „преследвам и после захвърлям”.


Има един малко известен факт: жените са тези, които по-често слагат край на връзките. Знам какво мисли сега вашият програмиран мозък. Вероятно нещо от сорта: „Жените не биха прекратявали толкова често връзките, ако не беше лошото поведение на мъжете”. Но това не е непременно така. Според едно 10 годишно изследване на Michelle Langley, главната причина, която жените посочват за прекратяването на връзката си е: „моят съпруг/приятел е отегчителен”. Това драстично се различава от общоприетото схващане, нали?
Защо се случва така? Защо не научаваме тези факти и статистики? Отговорът може би се крие в нещо много просто: Обществото пази лошото поведение на жените грижливо. Ако Хилари Клинтън, вместо Бил беше направила грешен избор, сигурен съм, че никой нямаше да научи за това. И това се прави уж, за да дава на жените „равни възможности”. Ние изкупуваме стари грехове. Това вярване обаче е изцяло фалшиво. Жените ще станат наистина силни само тогава, когато опознаят своята тъмна страна. И тогава, когато бъдат държани отговорни за лошото си поведение и болката, която често причиняват на другите. Защото правата вървят ръка за ръка с отговорностите.


В нашата култура обясненията за мъжете са сведени единствено до животинското в природата им, докато в същото време жените са отделени някак от нея. Дяволът и ангелът живеят във всяко човешко същество – мъж или жена. И жените не могат да бъдат изключвани от този факт на човешката същност. Исторически погледнато, много общества приписвали определени характеристики и поведение, приемливи за всеки от двата пола. И до днес хората са затрупани със същите тези преувеличени и измислени образи и стереотипи на мъжко и женско поведение. Жените, точно както и мъжете, са били разрязани по средата от тези стереотипи и сега могат да показват само част от това кои са те в действителност. Същото важи и за мъжете.


За да постигнат желаното равенство и да престанат да бъдат свои собствени тирани, жените ще трябва да разберат кои са в действителност, като с това да поемат и отговорността за непочтителния начин, по който се отнасят с мъжете. Всъщност жените са точно толкова често палачите, колкото и жертвите. Разбирането на този факт е единственият път жените да станат едно цяло.


Този процес може да изиска от жените да си зададат някои доста трудни въпроси, които безспорно няма да им харесат. Въпроси като:


• Колко мъже съм „разкарала”?
• Колко пъти не върнах обаждане на мъж?
• Колко пъти съм лъгала мъж?
• Колко пъти съм използвала мъж, заради парите му?
• Колко пъти съм използвала мъж само за да получа внимание?
• Колко пъти съм използвала мъж само заради секс?
• Колко пъти съм използвала мъж само за да имам дете?

Жените редовно вършат всички тези неща, че и доста повече. Още повече, че ги вършат с мъже, които наистина ги харесват и държат на тях. За нещастие добрите момчета най-често биват виждани като „желаещи” – желаещи да се обвържат, което преведено на езика на мъжете е: „лесно можеш да си легнеш с тях”.
Не е необходимо жените да четат книги за мъжката гледна точка, за да разберат поведението на мъжете. Всичко, което е нужно е да се запитат защо те самите се отнасят към някои мъже точно по начина, от който постоянно се оплакват, че е приложен спрямо тях.

(По материали от Michelle Langley)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.