Home Мъдрост Какво е любовта?
Какво е любовта?
Написано от izneviara.com   

Какво е любовта?Какво е любов? Къде се намира тя? В какво се изразява? Това задължително са от въпросите, през които минават всеки търсещ ум... Колкото хора, толкова мнения, но все пак има някои общи черти при повечето.


„Общоприето е схващането, че човек се чувства наранен, когато не получава любов. Но не това ни наскърбява. Болката започва, когато не даваме любов. Родени сме, за да обичаме. Може да се каже, че сме машини за любов, създадени от Бога. Ние съществуваме с пълна сила, когато даряваме любов. Светът ни кара да вярваме, че нашето добруване зависи от хората, които ни обичат. Но това е изопачено разбиране, причина за много от нашите проблеми. Истината е, че нашето добруване зависи от това дали даряваме любов. Въпросът не е в това, какво получаваме в замяна. Въпросът е какво даваме!”  (Алън Коен)


Според Едгар Кейси висшият израз на истинската любов е „действено отдаване", в което човек не мисли какво ще получи в замяна. Желание¬то е чувство или състояние, при което индивидът иска да привлече към себе си някого или нещо, а истинска¬та любов се проявява в емоция, енергия или действия, насочени към другите, но без мисъл за получаване. Като общо, целта на всички връзки е духовното раз¬витие. По тази причина хората, които искат да раз¬берат дали една връзка е само кармичен дълг, или е целенасочен настоящ съюз, могат да се запитат: „Тя прави ли ме по-добър човек? Поставя ли пред мен пре¬дизвикателства, кара ли ме да полагам усилия? Насърчава ли ме да стана по-уравновесен и всеотда¬ен? Кара ли ме да проявявам най-доброто от себе си?”


Често си задаваме въпрос: Как да постигнем, как да привлечем към себе си любов? Ето какво казва Кейси: „Моли се ежедневно същността да бъде насочвана към дейности и решения, които ще са от по-голяма полза не само за нея, но и за да стане светът по-добро място за другите. Ако искаш да намериш хармония в живота си, създай я в живота на другите. Ако искаш да познаеш приятелството, дръж се приятелски. Ако искаш другите да говорят и мислят добро за теб, бъди мил с всички. Защото, както се от¬насяш и с най-незначителния от своите прия¬тели или ближни, така се отнасяш и с най-доб¬рите или с Бог, който е в теб".

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.