Home Мъдрост Неканени гости
Неканени гости
Написано от izneviara.com   

Неканени гостиВеднъж една жена, излизайки от дома си,  забелязала, че трима белобради старци са седнали на верандата й. Погледнала ги и въпреки че не ги познавала, им казала:
„Сигурно сте изморени и гладни. Моля ви, влезте в дома ни да хапнете и да си починете. “

Старците попитали: „Съпругът ви у дома ли е?“

„Не“ - отговорила жената.
"Тогава не можем да влезем", отговорили те.

Вечерта съпругът й се прибрал и тя му разказала какво се е случило.

"Отиди и ги покани да влязат!" - казал мъжът.

Жената излязла на верандата и ги поканила вътре.

"Не можем да влезем заедно," отговорили старците.

 

 

"Защо?" - озадачено попитала тя.

Единият от тях обяснил: "Той се казва Богатство," и посочил единия старец, след това посочил другия и казал, "Той се казва Успех, а аз съм Любов. Отиди да обсъдите със съпруга си кой от нас тримата желаете да поканите в дома си".

Жената се прибрала вътре и съобщила на мъжа си. Той се зарадвал и казал: „Да поканим Богатството. Нека влезе и да напълни дома ни с изобилие!"

Жената не се съгласила и казала. "Скъпи, защо не поканим Успеха?"

Дъщеря им подочула техния разговор и предложила: „Няма ли да е по-добре да поканим Любовта? Домът ни ще се изпълни с любов!"

"Да се вслушаме в предложението на дъщеря ни" - казал съпругът.

"Отиди и покани Любов да ни гостува тази вечер" - заръчал той.

Жената отишла при старците и им съобщила: "Решихме да поканим Любов. Заповядайте!"

Любовта станала и влязла в къщата. Другите двама старци го последвали. Изненадана, жената попитала Богатството и Успеха: "Избрахме да покани Любовта. Вие защо влизате?"

Двамата старци отговорили: "Ако бяхте поканили Богатството или Успеха, другите двама щяха да останат отвън. Но когато поканят Любовта, ние винаги го следваме. Където е Любовта, там са Богатството и Успеха!"

 


 

Щастието не се преследва. То е следствие от правилните избори и действия. И докато човек има пълна свобода при правенето на избор, да не забравяме, че е роб на последиците. Затова както казва Стивън Кови "В началото имайте предвид края", и избирайте мъдро. Защото по-често отколкото осъзнаваме, ние сами ковем собственото си Щастие.

 

(източник: shtastieto.com)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.