Home Матрицата
Обърна ли се вече Светът наопаки
Написано от Росица Тончева   

Обърна ли се вече Светът наопаки

Мой клиент, интелигентен мъж в зряла възраст, в непринуден разговор ми сподели, че мъжете се съгласявали да дават любов на жената, за да получат секс. На учудено повдигнатите ми вежди и въпроса – това негово мнение ли е, той отговори, че било общоприето схващане сред мъжете. Попаднах и на интересна статия от явно авторитетно издание, озаглавена: „Жените преследват обвързване, точно така, както мъжете преследват секс.“ Спомних си и за всички публикации със същия напев, заливащи ни от мрежите и тъй, съвсем неусетно хванах химикалката.

А истина ли е, че жените преследват обвързване, а мъжете секс? Явно да. Явно без дори да се усетим сме докарали нещата дотук. Може разсъжденията във всички такива публикации и да са верни, но дали взорът ни гледа в правилната посока. Защото, ако отправната ни точка е сгрешена, всички постулати и умствени постройки, изхождащи от сгрешеното ни местоположение, също ще са грешни.

 
Изборът на жените
Написано от Росица Тончева   

Изборът на жените

Статията е продължение на "Силни или слаби са жените"

Жената винаги отразява мъжа, на когото е дала сърцето си, иска или не, осъзнава го или не. Нейният избор и шанс са дотолкова, че да избере мъж, когото иска и харесва да отразява. За да направи такъв избор, тя трябва да е много осъзната и безкомпромисно честна, защото така или иначе тя избира да отразява този мъж, който в дадения момент е най-релевантен на вътрешната ѝ същност. И ако тя е осъзната за подсъзнателните си стремежи и копнежи и достатъчно честна да не ги крие от себе си, то връзката ѝ с мъжа ще бъде ползотворна, благодатна и в нея ще има израстване и развитие.

 

Винаги, когато една жена се дразни от мъжа до себе си, тя всъщност се дразни не от него, а от собственото си вътрешно състояние, т.е. от отражението. И ако това отражение не показва визията на мъжкия принцип, тя се чувства неестествено и неминуемо е недоволна. Когато една жена харесва и се възхищава на мъж, тя всъщност харесва себе си с този мъж, защото жената може да бъде наистина щастлива само ако пребивава в естественото си състояние на жена.

 
Мъжкото, женското, връзката или защо секса е важен
Написано от Росица Тончева   

Мъжкото, женското, връзката или защо секса е важен

С този материал не разкривам нова истина.


Само представям друг поглед на вече известно знание.

 

Дали е вярна тезата, че външната реалност съответства на вътрешното състояние. Можем да мислим, да разсъждаваме, да дискутираме. Но, не! Наистина не е необходимо. Вярна е. Защо ли? Защото външната и вътрешната реалност са едно и също – ЖЕНА.


Китайската медицина казва, че вътрешното, долното, тъмното, влажното, плътното, невидимото, непроявеното, отрицателния полюс е женско, а външното, горното, светлото, сухото, каналчестото, видимото, проявеното, положителния полюс е мъжко.

 

Да започнем това изследване с клетката. Клетката се състои от вътрешно съдържимо – цитоплазма с органели и външна граница – клетъчната мембрана. Репродуктивният орган с наследствената информация се намира във вътрешното съдържимо. Клетката, заедно с мембраната е потопена в извънклетъчната течност, наречена екстрацелуларен матрикс.

 
Силни или слаби са жените?
Написано от Росица Тончева   

Силни или слаби са жените?

Сега много се лансира тезата, че мъжете не са мъже, защото видите ли жените не били достатъчно женствени, защото видите ли жените били твърде еманципирани и твърде оправни, защото видите ли не можели да бъдат слаби и беззащитни пред мъжа, за да може той да се почувства истински мъж. Има една мисъл:

"Жените се раждат, а мъжете се изграждат"

В тази мисъл е заключена цялата истина. А тя е, че ако нещата се оставят на естествената им природа, то жените са по-силния пол. Те са свързани с енергията на Земята чрез матката си и имат повече първична сила, повече издръжливост, повече интуиция, повече вродени способности за оцеляване и справяне. Те са свързани с източника по рождение и не е нужно да бъдат някакви или да правят нещо, за да са жени. Те са родени жени.

 
Закони на Вселената за благополучие
Написано от Росица Вакъвчиева   

Закони на Вселената за благополучиеВъв Вселената съществуват закони, като закона за гравитацията. Познаването на тези закони ще ни помогне дa управляваме живота си към по-добро и да постигаме нещата, които желаем. Различните автори ги определят по различен начин, но те са едни и същи.

Тук съм обединила най-общото от различните учения и автори за действието на законите :


1. Умът е Първопричината

Този закон може да се нарече закон за чистата потенциалност, за проявлението или принцип на менталността. Той гласи, че Първоизточникът на цялата Вселена е чистото Съзнание…чистата потенциалност, търсеща израз от непроявеното към проявеното. Цялото е Ум, а Светът е Ментално творение в Ума на Цялото.

 
Поставянето на цели
Написано от izneviara.com   

Поставяне на целиМоже би сте чули за онова известно изследване сред възпитаници на Харвард, приключили образованието си преди 10 години. Невероятните 83% са си тръгнали от Харвард с диплома и без ясни цели в живота. 14% са дефинирали ясни цели пред себе си, но не са ги записали. Тази група печелела средно 3 пъти повече от предишната. Едва 3% от възпитаниците са имали ясни цели пред себе си и са ги записали. Те печелели средно 10 пъти повече от първата група!


Тази история е толкова известна, че с годините се е превърнала в градска легенда.
Поставянето на цели изостря вниманието ни, дава ни посока, прави много по-вероятно да изживеем живота на нашите мечти, вместо да го гледаме отстрани и да се носим по течението на обстоятелствата.

 
Ключове за анализ на ситуации, възникващи в живота
Написано от izneviara.com   

Ключове за анализ на ситуации, възникващи в живота1. Външното е аналогично на вътрешното.
2. Подобното привлича подобното.
3. Започнете да обръщате внимание на това, което се случва около и вътре във вас.
4. Ако забелязвате нещо наоколо и това предизвиква определени мисли и емоции, следователно, то присъства във вас, и трябва извлечете от ситуацията някакъв урок.
5. Ако нещо не ви харесва в другите, това е, защото присъства и в вас.
6. Ако избягвате нещо, зад него се крие болка и страх.
7. Когато правите нещо, правете го осъзнато, присъствайте когато го правите.

 
Играта
Написано от Елена Шахънска   

ИгратаУсловието беше жестоко. Минеше ли през този портал, щеше да забрави всичко – кой е, какво му се е случило, опитът, който е натрупал досега, близките души, с които си помагаха и развиваха заедно. Как щеше да намери пътя в огромно пространство без никакви пътни знаци? Как щяха да го приемат останалите? В каква среда щеше да попадне? Какви гени щеше да наследи? В договора сам беше отметнал обстоятелствата и най-големите трудности, през които трябваше да мине, за да постигне целта си. Но това бяха само общите клаузи – десетина основни неща, валидни за около 70 години живот. А през цялото останало време?

 

Дали щеше да издържи да бъде толкова далеч от истинското си семейство? Дали щеше да съумее да намери пътя, по който щеше да се чувства по-близо до тях? Трябваше да мине през иглени уши, за да стане това. Върналите се му бяха разказвали, че минеш ли портала, ставаш съвсем различен. Забравяш откъде идваш и, че сам си определил условията. Започваш да се подчиняваш и да се водиш по законите на играта. Обстоятелствата определят живота ти и те люшкат наляво и надясно като останка от потънал кораб в океан.

 
Обич и светът на границите
Написано от Елена Шахънска   

Обич и светът на границитеЕдно време съществувало само едно същество. Казваме същество, за да можем да го обясним. Иначе то било и същество, и несъщество, че и пространството между тях. С една дума – било Всичко. Но това всичко нямало граници помежду си и всичко, което съдържало било слято. Всичко било Едно. И то било един безкраен процес. Процес, който вибрирал непрестанно в Обич, сякаш дишал. И за да има някакво име това вибриращо Всичко-Едно, ще го наричаме просто Обич, но не за да го ограничаваме в лимитирани човешки понятия, а за да го назовем в смисъл, близък до истинния му.

 

Та, едно време всичко, което същестувало било Обич. Съществото Обич съдържало в себе си всичко, което може да роди човешкото въображение, а и това, което не може. То съдържало всички варианти, които можели и не можели да се случат в света, всички създадени и несъздадени вселени и космоси с цялото им разнообразие, с една дума, всичко. И както казахме, то нямало никакви граници помежду си. Едно хармонично цяло.

 
Невидими енергийни връзки
Написано от izneviara.com   

Невидими енергийни връзкиОбменът между нас, хората, не се състои само в онова, което си казваме или правим заедно. На честотите на фината материя ние постоянно си изпращаме и невидими сигнали, оставащи неразпознати от будното ни съзнание, но приемани и запаметявани от аурата. Тези тайни информации формират интуитивното ни усещане за другия по време на общуването ни с него. Както потокът на думите му достига до нашите уши, така в аурата ни навлиза вълна от енергийна информация и бива обработена там. И тъй, докато трае обменът, ние контактуваме на повече нива. Благодарение на съзнанието и разума си слушаме внимателно и наблюдаваме, съответно - говорим и действаме в полето на материалното. Обаче нашето Аз не свършва до границата на кожата. Аурата ни се разпростира надалеко във фините и най-фини енергийни сфери, където също се срещаме и свързваме с онзи, който седи срещу ни и разговаря с нас.

 
За енергийното взаимодействие
Написано от izneviara.com   

За енергийното взаимодействиеАко си представим нулевата зона в човека (мястото, където енергиите са уравновесени и хармонични, средния път, златната среда, средната точка в магнита, между двата полюса) като един кръг. От този кръг се подават израстъци поляризирана енергия (дисхармонична енергия - преобладава плюса или минуса). Тази поляризирана енергия се получава, когато изпадаме в емоционални или мисловни крайности. Когато имаме дуалистична представа за света, всичко е бяло или черно, добро или лошо – с тази нагласа създаваме само поляризирани енергии. Тези поляризирани израстъци (на други места ги описвам като малки магнити) привличат енергии с противоположен знак. И тъй като енергията е противоположна, възниква конфликт, сблъсък, който усещаме като дискомфорт, като болка, неприятно усещане (зависи от силата на енергията, дължината на израстъка). Затова се казва, че Вселената е огледало за нас – отговаря ни със същото, което насочим извън себе си, но с противоположен знак.

 
Ключета към успешната връзка
Написано от Мартина Генкова-Иванова   

Ключета към успешната връзка“Любовта не е само чувство, защото чувствата рано или късно умират. По своята същност тя е действена, тоест действие, изкуство, което повечето хора си мислим, че владеем, но не е така." Ерих ФромНай-сигурното нещо в живота е промяната. Сигурна съм, че всеки от вас е чул поне веднъж това твърдение. И наистина – самите ние се променяме и еволюираме непрекъснато. Природата се променя, обществото се променя, убежденията и нагласите се променят. Ами връзката? Връзката между мъжкото и женското, устремени към вечното търсене на идеалната хармония. Нима тя не търпи развитие? И тя се подчинява на универсалните природни закони, закони за обмен и протичане на енергията. По темата за любовта в продължение на векове са се изписали хиляди поеми, романи, дори научни и изследователски трудове, разглеждана и изучавана е от поети, писатели, музиканти, театрали, творци. За любовта са изписани милиони страници със съвети и все пак в съвременното ни общество срещаме огромна неудовлетвореност, разпадащи се връзки и бракове, криворазбрана любов, страх и измъчени отношения.

 

 
Седемте Хуна принципа
Написано от izneviara.com   

Седмте принципа на ХунаКакво е „Хуна”?
”ХУНА” означава буквално ”тайна” и произлиза от островите в южния пасифик. За полинезийската житейска философия тя се отнася към думите любов (АЛОХА) и сила (МАНА). ”Светът е такъв, какъвто го виждаш.” и ”Няма граници” - са двете главни теми в тази стара пет-хилядолетна философия.

Следните седем универсални принципа бихте могли да  използвате като ефективна подкрепа за изпълнение на вашите стремежи и желания, а също и за да водите по-добър здравословен начин на живот.

 
Енергията на единение между мъжът и жената
Написано от izneviara.com   

Енергията на единение между мъжът и женатаСъществува един въпрос, който изисква решение днес и касае всеки човек. Неговото решаване създава предпоставка за постигане на духовно извисяване, на баланс и хармония. Това е областта на взаимоотношенията между мъжа и жената. Давали сме подобна информация, осветявайки пространството на взаимоотношенията. Сега ще разкажем за съществуват мъжки и женски енергии и за съществуването на различни задачи в пределите на социума.


Ще кажем и повече, за съществуващата много дълбока енергия на единение, която все още е скрита от хората. Толкова много бариери са построени около нея, толкова много шаблони, които я превръщат в забранена, че вече са я обявили едва ли не за нещо нечисто.

 
Астрология и астрална пъпна връв
Написано от izneviara.com   

Астрология и астрална пъпна връвЗапочвам публикацията с това, че съм далеч от мисълта да ви карам да вярвате в написаното по-долу. Самият аз, прочитайки го, не му повярвах. Докато не го проверих... Няма да обяснявам астрологичните понятия, защото не очаквам това да бъде прочетено от някой, за когото тази дисциплина е табу. И така:

Има една астрологична особеност, която е свързана с наличието на астрална пъпна връв и явно благоприятства нейната поява. Разбира се, един-единствен аспект не е от решаващо значение, ако не се прибавят и други фактори. Но наблюдаваните от мен рапорти винаги бяха съпътствани от връзка между Венера и Плутон в синастрията на партньорите.

В резултат на тази констелация двамата могат да се окажат дълбоко очаровани един от друг, без да успеят да назоват конкретни основания за чувствата си. В зависимост от натюрела им констелацията може да отключи интензивна до маниакална страст, която не е задължително да е кармично обусловена, но току-виж се превърнала в по-сетнешна карма.

 

 
Когато целият свят е сякаш срещу теб...
Написано от Мартина Генкова-Иванова   

Когато целият свят е сякаш срещу теб...Тъй като този сайт все пак попада в категорията лични блогове, реших днес и аз да направя едно ли(ри)чно отклонение. Пък току-виж се oказало, че е толкова лично, че засяга още един куп хора:) Даже съм почти сигурна, че голяма част от читателите ще разпознаят нещо свое в тази публикация.

Та… чувствали ли сте се така? Сякаш целият свят изведнъж рязко се е обърнал срещу вас? Като се започне от най-близките и обични хора, мине се през уж случайно (не)случващи се събития, неуспехи, удари под кръста, та се стигне до срив в здравето?

Защото на мен ми се случи съвсем скоро. Толкова скоро, че още съм на ръба на дупката, гледам в нея с почуда и благодарност и се поздравявам как бързо минах през нея този път и сега мога да разгледам отгоре всички красоти, останали вътре:) Между другото, тази публикация е специален поздрав за онези мои приятели, които са ми окачили табелката “най-позитивния човек, който познавам”, както и за онези, които не понасят светлата ми страна, мислейки си, че отричам и отказвам да видя тъмната. Което би било много глупаво от моя страна, защото така бих се отказала от красотата на тъмнината, в чийто контраст се опознава много по-добре светлината.

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.