Home Матрицата Астрология и астрална пъпна връв
Астрология и астрална пъпна връв
Написано от izneviara.com   

Астрология и астрална пъпна връвЗапочвам публикацията с това, че съм далеч от мисълта да ви карам да вярвате в написаното по-долу. Самият аз, прочитайки го, не му повярвах. Докато не го проверих... Няма да обяснявам астрологичните понятия, защото не очаквам това да бъде прочетено от някой, за когото тази дисциплина е табу. И така:

Има една астрологична особеност, която е свързана с наличието на астрална пъпна връв и явно благоприятства нейната поява. Разбира се, един-единствен аспект не е от решаващо значение, ако не се прибавят и други фактори. Но наблюдаваните от мен рапорти винаги бяха съпътствани от връзка между Венера и Плутон в синастрията на партньорите.

В резултат на тази констелация двамата могат да се окажат дълбоко очаровани един от друг, без да успеят да назоват конкретни основания за чувствата си. В зависимост от натюрела им констелацията може да отключи интензивна до маниакална страст, която не е задължително да е кармично обусловена, но току-виж се превърнала в по-сетнешна карма.

 


В синастрията впечатляват най-вече съвпадът (0-8° разстояние между планетите), опозицията (около 180°), квадратурата (около 90°) и секстилът (около 60°).


Хората с такава квадратура помежду си би трябвало да държат на своите граници и да контролират потребността си да властват. Връзката им вероятно съществува, за да бъде отработена тази проблематика, и следователно служи като шанс за освобождаване от натрапливите поведенчески модели, които могат да възникнат от негативното отношение между двете планети. Венера е отдаващата се, стремящата се към сливане сила в нас; а Плутон е привлечен от всяка възможност за проява на власт. В резултат на това често се получава пълно себеотдаване или принудително подчинение на тази власт.

Тъй като Венера представлява женската страна на сексуалността, а Плутон - като господар на знака Скорпион - владее цялата сексуална сфера, резултатът от комбинацията може да е (според зодиакалния знак и разположението на планетите в домовете) силно и дори свръхсилно сексуално привличане. То също създава изключително благоприятна почва за възникване на трайни енергийни връзки, тъй като сексуалната енергия е един от главните окултни енергийни потоци на земния живот.

Констелацията Плутон-Венера в двата хороскопа в много случаи говори за необяснимо фино упражняване на власт или пък за неудържима страст, съответно - безсилна любов, и най-често е индикатор за наличието на астрална пъпна връв. Ако преживее избавление или развитие (като се освободи от индивидуално присъщото властолюбие или безсилие) връзката Плутон-Венера обещава дълбоко удовлетворение в емоционален и сексуален план и истинско свързване на сексуалност и любов.


По-нататък астралният рапорт е факторът, който диктува отношенията, а не съзнателните действия на партньорите и още по-малко - истинските им чувства един към друг. Мощната енергийна форма на астралната пъпна връв постоянно ще се опитва да намери и физически израз. Стига се дотам партньорите да не могат повече да живеят един без друг. Същевременно обаче усещат, че в симбиотичния съюз вече няма място за личностна изява.
Така възниква двойната обвързаност „нито с теб, нито без теб", която в края на краищата, при наличието на здрав инстинкт за самосъхранение, взривява отношенията или - в неблагоприятния случай - завършва с погубване, съответно - със завладяване на единия от участниците. Нерядко именно по този начин приключват отношенията, започнали като най-голямата любов. Те не издържат на взаимното освобождаване, което всъщност - колкото и да е парадоксално - би гарантирало трайността им. Обтегнатата пъпна връв, енергийната симбиоза, дарила някога партньорите с особена близост, застрашава индивидуалността на всеки от тях.


Когато енергийната връзка между двама души не е прекратена, описаните в предходния абзац феномени като нищо могат да отключат истинска мания за преследване. Веднъж бях свидетел на случващото се с една жена, която не подозираше, че дори след прекъсването на физическия контакт с бившия й любим двамата продължават да общуват на астрално ниво, което именно бе източникът на странните й сънища, видения и прочее преживявания. И тъй като тя бе инициирала раздялата, сега естествено се чувстваше преследвана и тероризирана; да не говорим, че се опитваше да го успокоява телепатично, внушавайки му по-дружелюбни мисли. Така обаче само бе засилила неговото вмешателство и бе заздравила връзката.


В този случай важи магическият закон: ако някой хвърли към някого енергийно ласо, то може да се използва от отсрещната страна като средство за черпене на информация! Всяка връзка действа винаги и в двете посоки. Чак когато жената започна решително да се огражда, странностите полека-лека престанаха. Тя изпитваше подсъзнателна вина спрямо бившия си партньор, независимо че физическата раздяла се бе състояла.

Същевременно не обръщаше внимание, че той и в реалния живот се държеше с нея като лишен от притежанието си алчен собственик (което навярно бе правил винаги, но настроена позитивно, тя бе вземала това за страст). Жената си мислеше, че напускайки го, му е причинила голяма мъка. Просто тълкуваше жаждата му за власт като дълбока любов. Това бе фатална заблуда. Тя не искаше да проумее, че този спектакъл няма нищо общо с любовта, а единствено и само с желанието да властваш, и че произлиза от егото. Истинската любов не принуждава и не наранява. Жената непременно трябваше да се откаже от мисълта, че все още става дума за любов. Когато една връзка е продължила с години, не е никак лесно такова нещо да се приеме.


Колкото и трагично да звучи, но едва в процеса на раздялата хората биват осенени от прозрението за структурата и характера на отношенията си с бившия си партньор. Често истинското лице на страстната отначало любов се разкрива в последвалите я сражения.

В зависимост от това в какво ще се трансформира енергийната форма или астралната пъпна връв, отношенията, макар и рядко, могат безболезнено да преминат на ново ниво, да речем - от семейни или сексуални към чисто приятелски. Но скъсването, временната пълна раздяла са крайно необходими, за да се депрограмира общата форма. И причината за астралния терор в гореописания случай се крие до голяма степен във факта, че жената, държейки все още на този мъж, е пожелала да се откаже само от сексуалната страна на връзката, което навярно е било непонятно за него, тъй като общото поле все още е съществувало.

Завързването на астрална пъпна връв и чуждата намеса винаги се предхождат от вътрешното съгласие на потърпевшия. Ето защо е безсмислено да се отправят упреци или да се настоява другият да ви остави най-после на мира, доколкото въздействието му най-често е несъзнавано.

Карин Брандъл


-------------------------------------

Личен коментар към статията: Понеже започнах да подлагам всичко на съмнение, реших да „проверя” най-близките си хора в живота. Погледнах как са разположени моята Венера и чуждия Плутон... Резултатът беше потресаващ: с повечето важни хора в живота ми – жена, приятели, бивши приятелки и силни сексуални “дразнителки”  имах ъгъл 180 градуса плюс-минус 8 градуса! Чак когато установих това, реших, че може би си струва да ви споделя статията...

 

 

 

Коментари 

 
+1 #2 Ася 2017-11-14 22:05
Беше ми много интересна и полезна статията,предви д,че се опитвам да преодолея синастричен квадрат Плутон-Венера.
 
 
+3 #1 neli apostolova 2011-09-12 06:58
tova e edna chudesna statia i spored men astalnata papna vrav , ne e neshto misti4no , a realno . vaprosa e kak da se prekasne . na teoria vsi4ko mi e iasno , na na praktika se postiga mnogo trudno , osobeno sled dalga vrazka = ta vaprosa mi e imash li idea , kak stava tova . sardechni pozdravi
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.