Home Начало на промяна
Начало на истинската промяна след изневяра
Написано от izneviara.com   

За да имаме здравословна връзка, ние имаме нужда да бъдем щастливи и да харесваме себе си на първо място. Няма как да очакваме някой да ни харесва, ако самите ние не се харесваме, нали? Затова нека се погрижим се за себе си, да си намерим по-хубава работа, да тръгнем на фитнес, да отделим време на хобито си, да започнем да се виждаме с приятели по-често, да излезем на клуб, на театър или на кино, да се забавляваме. Това е ключово – нека се ЗАБАВЛЯВАМЕ! Една моя позната ми каза наскоро – животът ни е твърде кратък, за да го приемаме толкова на сериозно. Нека загърбим подтискащите проблеми и да започнем да харесваме себе си повече. Когато ние започнем да се харесваме повече, ние го излъчваме към околните и е съвсем реално партньорът ни да започне да ни намира за по-интересни. Ето какво е казала Майка Тереза:

 
Промяна (част 1)
Написано от izneviara.com   

Промяна„Безумие е да правите едно и също, а да очаквате различен резултат”. Алберт Айнщайн.

Ако искате живота ви да се промени, трябва нещо да промените. Ако продължавате да правите едни и същи неща, как тогава животът ви може да се промени?
Ако животът ви трябва да бъде променен, трябва да имате готовност за това. Трябва да промените отношението и подхода си към живота. Трябва да сте готови да стигнете до разбиране, което нямате в момента.


За да промените живота си, трябва да се научите да правите съзнателни избори, водещи до освобождаващи последствия. Такива избори са основани на по-високо разбиране на живота, за да намерите това разбиране, трябва да излезете извън своите сегашни знания и убеждения, зад предела на сегашната си ментална конструкция.

 
Промяна (част 2)
Написано от izneviara.com   

ПромянаНезависимо, колко трудна ви се струва ситуацията, винаги има нещо, което може да се направи за нейното подобряване. Може да ви се струва, че сте обкръжени от обстоятелства, които не можете да промените и действително, в много от случаите нямате непосредствен контрол над определени външни обстоятелства. И все пак няма такава ситуация, в която да нямате абсолютно никакви възможности да промените някои от аспектите на ситуацията.
Вместо да бъдете роб на външните обстоятелства, можете да поемете управлението над вътрешния си живот, над ума си. За да го направите ефективно, трябва да разберете Уравнението на Живота.

 
Символ-верую на истинската жена
Написано от izneviara.com   

Истинската жена 1. Истинската жена не гони щастието. Тя въобще нищо не гони. Гонитбата за щастие е най-популярния и глупав вид спорт. Ние винаги бягаме за някъде. Към светлото бъдеще, утрешния ден, следващата година и т.н. Истинската жена не спортува такъв спорт. Тя плува по живота и винаги е в настоящия ден, защото настоящето е най-интересното и важното от това, което занимава вниманието й. Разбира се, че истинската жена има планове за бъдещето, но тя не отлага живота си за утре. Не очаква истинският й живот да започне когато... (когато най-накрая отслабне, когато срещне принца, когато има подходящи обстоятелства и т.н.).

 

 
Кажете НЕ на страха от мнението на обществото
Написано от izneviara.com   

Кажете НЕ на страха от мнението на обществотоКогато един човек излезе от привичното, от установените правила, той не знае какво да прави и блокира също като компютър, попаднал в ситуация, която не е предвидена в програмата. Такъв човек се чувства нещастен в този момент, онеправдан. Има хора, които по силата на служебните си задължения, са длъжни да намират решения в такива извънредни ситуации. Но колко са истински мислещите хора, които търсят и намират нестандартни решения постоянно. Преобладаващото мнозинство попаднали в такава ситуация, търсят някой друг да им реши проблема - началник, приятел или просто човек, който знаят, че може да им помогне. Когато един влак напусне установените релси, това се смята за катастрофа. Осъзнайте, колко пъти сте имали усещането за катастрофа, когато не знаете как да постъпите и различните съвети за решаване на проблема никак не ви удовлетворяват по най-различни причини.

 
Събитията са такива, каквито са. Преценките за тях ни правят нещастни.
Написано от izneviara.com   

Събитията са такива, каквито са. Преценките за тях ни правят нещастни.Днес имах дълъг разговор по телефона с една приятелка. Тя ми каза: „Няма да спра да ти го повтарям... Събитията са такива, каквито са, а ти избираш какво да бъде отношението ти към тях. ТИ избираш дали да се чувстваш мъченик или да не им обръщаш внимание. Всичко зависи от теб. Няма да спра да ти го повтарям, докато не го чуеш най-после!

Благодарен съм й, че ми го напомни! Имах нужда от тази морална подкрепа. Всеки има тежки дни и пожелавам всекиму да има добър приятел в такъв момент до себе си.

 

Някак естествено се оформи и идеята да споделя с вас какво прочетох в „Разговори с Бога” на Нийл Доналд Уолш. Казаното от него на практика е същото, макар и с повече думи:

 

 
Именно днес
Написано от izneviara.com   

Именно днес1. Именно днес аз ще бъда щастлив. Това означава, че ще се ръководя от думите на Абрахам Линкълн, който е казал, че болшинството хора са щастливи примерно толкова, колкото са пълни с решимост да бъдат щастливи". Щастието е заключено вътре в нас, то не е резултат от външни обстоятелства.


2. Именно днес аз ще се постарая да се приспособя към този живот, който ме обкръжава, а няма да се опитвам да приспособя всичко към своите желания. Ще приема моето семейство, моята работа и обстоятелствата на моя живот такива, каквито са и ще се постарая да се приравня към тях.

 
Има ли заместител на любовта?
Написано от jenite.net   

Има ли заместител на любовта?Чувал ли си песничката на Лазар – Заместител на любовта? Днес за пореден път я слушам и започвам да си я тананикам. Хубава е и мелодична. Но чак сега се замислям над думите в нея. Веднага ми изниква въпросът: има ли заместител на любовта наистина? И тъй като не съм голям спец в тази област, започвам да се ровичкам из интернет пространството, извиквайки на помощ Google.

 

Най–напред се натъквам на отговора, който първосигнално на мене самата ми дойде на ум, задавайки си този въпрос. Досети ли се кой е този така прочут заместител? Разбира се, че шоколада. Или най-общо сладичките вкуснотийки. Също и виното. Но това не са ли прекалено тривиални отговори? Любопитството ми ме човърка и искам да науча и други. Не може да няма още заместители. Въпреки че, размишлявайки, си казвам, че всъщност това би трябвало да е индивидуално за всеки.

 
Кръстопътища...
Написано от jenite.net   

Кръстопътища...Казват, че на най-важните житейски кръстопътища нямало никакви пътни знаци. Замислям се често над тези думи, защото наистина все така се случва, че докато си убеден, че държиш живота си в свои ръце, в един момент излиза нещо, което тотално ти обърква плановете и съдбата те поставя именно на такъв кръстопът. Житейски. Човешки. Объркващ, а понякога дори съдбовен. Може да се случи с всеки. И там, наистина колкото и да се оглеждаш, хм... не виждаш никакъв знак. Само мъгла, неяснота, страх от бъдещето. Е да, сигурно има и по-смели хора, които, без да се замислят поемат по някой от пътищата, стоящи пред тях и продължават без колебание. Аз самата не съм от тях.

 

 
Безпокойство за бъдещето
Написано от izneviara.com   

Безпокойство за бъдещетоХората, преживяли изневяра в живота си, често са подложени на огромен психически тормоз и вътрешно чувство на безпокойство за бъдещето си. Несигурността винаги е голяма и безпокойството лесно може да срине дори силни хора. Ето някои методи за справяне с безпокойството, предложени ни от Дейл Карнеги:

ПРАВИЛО 1. Ако искате да избегнете безпокойството, правете това, което е съветвал Уйлям Ослер. Живейте в отсека на днешния ден. Не се тревожете за бъдещето.   Живейте спокойно до вечерта.
ПРАВИЛО 2. Ако бедата - с главно Б - се прокрадва след вас и ви притисне в ъгъла, прилагайте магическата формула на Уиллис и Х.Къриър:
а/ Попитайте себе си : "Какво може да бъде най-лошото, ако не успея да реша проблема си?”
б/ Мислено се подгответе да приемете най-лошото - в случай на необходимост.
в/ Опитайте се спокойно да премислите мерките за подобряване на ситуацията, с която вие мислено сте се примирили като с неизбежна.

 
Всяко зло за добро
Написано от izneviara.com   

Всяко зло за доброЧесто срещана първоначална реакция на изневяра е вкопчването в едни истини, приети за достоверни, и отричането на всичко останало. Това е следствие от преживяното много силно разочарование. И колкото по-силна е била вярата ни в нещо конкретно, толкова по-силна е болката от разочарованието. Колкото повече сме вярвали на половинката си, толкова болката ни от разочарованието и мъката ни е по-голяма. Тази болка предизвиква в нас много силен страх и недоверие. Страх да не се предоверим отново и да останем отново излъгани.

 
Аланис Морисет за "Разговори с Бога"
Написано от izneviara.com   

Аланис Морисет за През годините понякога съм се удивявала на това колко много емоции съм преживяла и колко много въпроси съм си задавала, както и на пламенната страст, която е подклаждала тези емоции.

Разбирах, че въпросите, които са ме вълнували, са свързани с целия спектър на моя живот. Те се отнасят до всичко като се започне с това „Кой е Бог и къде отива човек след смъртта?"... до въпросите „Защо съм тук?" и „Защо се чувствам толкова зле по отношение на тялото си?", както и „Защо съществува такъв срам, свързан със секса?" и „Защо има войни?"... Както и милиони други въпроси - твърде много, за да бъдат изброени.

 

 
Его
Написано от izneviara.com   

ЕгоРазбрах нещо важно.

 

Няма граници за силата, с която един човек може да те нарани!

 

Силата може да бъде опустошителна. Добрият до вчера с нас партньор може изведнъж да обърне другата страна и да започне да ни „бие” с такава жестокост и безсърдечие, че ще започнем да се питаме дали въобще някога сме познавали този човек! Може да ни нанася обиди по-бързо от ударите на Мохамед Али. И ако боксьорът непременно ще спре, когато паднем, то партньорът ни ще продължи да удря още и още и накрая ще бъде способен да се храни с трупа ни.

 

След всички книги, което прочетох, единственият въпрос, на който наистина не мога още да си отговоря още е: „Как предизвиках цялата тази лошотия? КАК?!”

 

 
Его => Селф
Написано от Елена Шахънска   

Моето его и азМного се е изговорило за егото и почти всеки е запознат в основни линии с някой негов аспект. Но какво означава да си воден от егото и какво – да си воден от истинската си същност? Толкова ли е лесно да приложим всичко на практика в ежедневието си? Очевидно не. Но ето все пак някои насоки, които биха могли да ни ориентират къде се намираме във всеки един момент от деня – дали в егото или в същността. Защото не можем да очакваме изненадващи резултати от загрижена за нас вселена, когато не сме подравнени по нейната вибрация.

 
Синдромът на махалото при Промяната
Написано от Росица Вакъвчиева   

Синдромът на махалото при ПромянатаВ процеса на промяната, когато започваме да мислим позитивно, да премахваме бариерите, които ни пречат и да променяме живота си, често се появява един синдром, който Сюзън Джефърс нарича - Синдром на махалото.


В какво се изразява той?

 

 


• Преминаване от едната крайност в друга.


Когато дълго време сме били манипулирани, били сме подвластни на страховете си или сме били неуверени, се случва в процеса на промяната да залитнем в другата посока. Това е някакъв наш стремеж никога да не бъдем пак предишните пасивни хора, никога вече да не сме наивни и манипулирани, никога вече жертви. Затова процесът на намиране на нашето място понякога е съпроводен с люшкане насам-натам.

 
Как да останем позитивни сред негативизма около нас?
Написано от Росица Вакъвчиева   

Как да останем позитивни сред негативизма около нас?Една от основните трудности по пътя на израстването и постигане  на мечтите ни, е справянето с негативизма около нас.


Когато четем позитивна литература и истории за успели хора, ние лесно се вдъхновяваме, започваме да вярваме повече в себе си и решаваме да направим крачка напред. Докато четем книги и посещаваме  семинари, чувстваме прилив на енергия, сякаш ни порастват криле.


Какво става обаче, когато отново се върнем към ежедневието си?


Хората около нас поклащат недоверчиво глава и ни изтъкват хиляди причини защо това, към което се стремим е невъзможно.


Съчетани с нашите стари убеждения, негативните коментари и нагласи на  заобикалящите, започват да ни дърпат назад, карат ни да се разколебаем, да се примирим и да се откажем от мечтите си.

 
Недоверието и страхът от измама
Написано от Росица Вакъвчиева   

Недоверието и страхът от измамаСтрахувате ли се да не бъдете излъгани, предадени, да не ви изневерят или да се възползват от доверието ви?


Можете ли да се доверите на хората около вас или постоянно ви мамят и разочароват?


В днешно време все по-широко разпространено мнение е, че всеки гледа да те излъже и не можеш да имаш доверие на никого. Все по-често чуваме за измами по телефона, интернет измами, измами при покупко-продажби, слушаме за фалшиви фирми, за различни шарлатани и т. н. и т. н.
Често се случва дори и най-близките ни хора, на които сме разчитали и сме им имали доверие да ни „забият нож в гърба“.


Това ни кара да се затворим в себе си и да не смеем да се доверим на никого. Струва ни се че живеем в несигурен свят, който постоянно ни застрашава и всеки, с когото общуваме е потенциален измамник.

 

 
Днес ще бъда господар на емоциите си
Написано от izneviara.com   

Днес ще бъда господар на емоциите сиЕдин от големите проблеми, които срещаме в отношенията си с другите е свързан с „изпускането на нервите”. Тази сутрин аз изпуснах нервите си пред дъщеря ми... Закъснявахме за училище, а тя продължаваше да се мотае и да си играе, вместо да се приготвя. Предполагам всеки от нас се е сблъсквал сутрин с чаровното безгрижие на децата ни, които хич и не се интересуват от условностите, в които се опитваме да ги напъхаме, за да се превърнат в онова, от което в зрелите си години ще се опитват да избягат и да се върнат към детето в себе си.

Изпускането на нерви обаче си остава недопустимо, колкото и „справедлива” да ни изглежда ситуацията от наша гледна точка, за да си позволим да се развихрим. Да, може да донесе временно облекчение, но ще дойде и съжалението. Гневът преминава и остава само горчивия спомен за „онази неприятна ситуация, в която другият беше невъздържан”. Това се случва постоянно и никога не води до положителен резултат. Спомнете си за онзи, който ви засече с колата по брутален начин и когато вие му свирнахте се обърна и ви наруга. Да, вие сте били прави, но той пак ви се сърди. Защо? Защо той ще разкаже ситуацията като: „имаше някакъв глупак, който се е разсвирил...”

 
15 неща, от които да се откажем, за да бъдем щастливи
Написано от Dana Saviuc   

15 неща, от които да се откажем, за да бъдем щастливиТова е списък с 15 неща, отказването, от които ще ви помогне да живеете много по-лесно и много, много по-щастливо. Ние държим на толкова много неща, които ни причиняват много стрес, болка и страдание. И вместо да си позволим да бъдем щастливи, ние се държим здраво за тях. Вече не.

 

1. Откажете се от желанието си да бъдете винаги прав.

Има толкова много хора, които не могат да понесат, че правят грешки, искат винаги да бъдат прави за всичко. Дори рискът от прекратяване на една чудесна връзка не ги спира да доказват правотата си. Нито причиняването на болка. Не си струва. Винаги, когато почувствате желание да се нахвърлите на някого, доказвайки му кой е прави и кой крив, запитайте се: „Искам да бъда прав или искам да бъда мил?” Уейн Дайър. Каква е разликата? Наистина ли нашето его е толкова голямо?

 

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.