Home Начало на промяна 15 неща, от които да се откажем, за да бъдем щастливи
15 неща, от които да се откажем, за да бъдем щастливи
Написано от Dana Saviuc   

15 неща, от които да се откажем, за да бъдем щастливиТова е списък с 15 неща, отказването, от които ще ви помогне да живеете много по-лесно и много, много по-щастливо. Ние държим на толкова много неща, които ни причиняват много стрес, болка и страдание. И вместо да си позволим да бъдем щастливи, ние се държим здраво за тях. Вече не.

 

1. Откажете се от желанието си да бъдете винаги прав.

Има толкова много хора, които не могат да понесат, че правят грешки, искат винаги да бъдат прави за всичко. Дори рискът от прекратяване на една чудесна връзка не ги спира да доказват правотата си. Нито причиняването на болка. Не си струва. Винаги, когато почувствате желание да се нахвърлите на някого, доказвайки му кой е прави и кой крив, запитайте се: „Искам да бъда прав или искам да бъда мил?” Уейн Дайър. Каква е разликата? Наистина ли нашето его е толкова голямо?

 

 

2. Откажете се от желанието си за контрол.

Откажете се от желанието си да контролирате постоянно всичко, което се случва с вас и около вас – ситуации, хора и т.н. Независимо дали става дума за любими хора, колеги или непознати – позволете им просто да бъдат. Позволете на всичко и всички просто да бъдат такива, каквито са и ще забележите колко по-добре ще се чувствате.

„Печелят онези, които умеят да пускат. Светът е отвъд от способността да спечелиш.” Лао Дзъ

 

3. Откажете се от обвиненията.

Откажете се от желанието си да обвинявате другите за нещата, които имате или нямате, за нещата, които чувствате или не. Престанете да хабите енергията си напразно и поемете отговорност за Живота си!

 

4. Откажете се от пораженските си мисли.

Колко много хора се само-нараняват с негативни, нечисти, повтарящи се постоянно пораженски мисли! Въобще не вярвайте на всичко, което казва вашия ум за вас, особено ако са негативни мисли и такива за провал.

„Мозъкът е невероятен инструмент, ако се използва правилно. Ако обаче се използва по грешен начин е много деструктивен” Екхарт Толе

 

5. Откажете се от ограничаващите убеждения.

Откажете се от ограничаващите убеждения за това какво можете и какво не можете, за възможно и невъзможно. От сега нататък не позволявайте на ограничаващите ви убеждения да ви приковават към място, където не искате да бъдете. Разперете крила и полетете!

„Вярванията не са идея, поддържана от ума. Те са идея, задържаща ума.” Ели Росел

 

6. Откажете се от оплакването.

Откажете се от нуждата да се оплаквате от всички тези много, много мнооого неща – хора и събития, които ви правят нещастни, тъжни и депресирани. Никой човек не може да ви направи нещастни, никоя ситуация не е в състояние да ви натъжи, освен ако вие не й позволите. Не са хората или ситуациите онова, което ви кара да се чувствате зле, а начина, по който избирате да се чувствате спрямо дадената случка. Никога не подценявайте силата на положителното мислене.

 

7. Откажете се от лукса да критикувате.

Откажете се от желанието си да критикувате хората, които са различни от вас. Ние всичко сме различни и в същото време сме едно. Всички искаме да бъдем щастливи, обичани и да обичаме, всички искаме да бъдем разбрани. Всички искаме по нещо и нещо е пожелано от всички.

 

8. Откажете се от желанието си да впечатлите другите.

Спрете да се стараете толкова много да бъдете нещо, което не сте, само и само да направите другите като себе си. Нещата не работят по този начин. Моментът, в който започнете да бъдете себе си, моментът в който свалите маската е моментът в който хората ще бъдат привлечени от вас без каквото и да е усилие.

 

9. Откажете се от съпротивата си срещу промените.

Промяната е нещо добро. Промяната ще ви позволи да се придвижите от А до Б. Промяната ще ви позволи да подобрите Живота си и този на хората около вас.

„Последвайте мечтата си и Вселената ще отвори за вас врати на място, където досега е имало само стени.” Джоузеф Камбъл

 

10. Откажете се от поставянето на етикети.

Престанете да поставяте на събитията или хората, които не разбирате, етикет „странен” или „шантав”. Опитайте се да отваряте ума си малко по малко, умовете работят добре само когато са отворени.

„Висшата форма на невежество е да отхвърляте нещо, за което не знаете нищо.” Уейн Дайър

 

11. Откажете се от страховете си.

Страхът е само илюзия, той не съществува реално, вие сте го създали. Всичко е във вашия ум. Поправете вътрешния си свят и външния ще го последва.

„Единственото нещо, от което би трябвало да се страхуваме е страхът.” Франклин Делано Рузвелт

 

12. Откажете се от оправданията си.

Съобщете на оправданията си, че са уволнени. Вие нямате повече нужда от услугите им. Много пъти сме ограничавали себе си заради оправданията, които си намираме. Вместо да израстваме и да подобряваме Живота си и себе си, ние сме заседнали в блато от оправдания, оправдания които в 99.9% от случите дори не са истински.

 

13. Откажете се от миналото.

Знам, това е трудно. Особено, когато миналото изглежда толкова по-добро от настоящето, а бъдещето изглежда толкова плашещо. Трябва да разберете, че миналото, по което толкова много тъгувате сега е било пренебрегвано от вас, когато е било настояще в полза на още по-минало минало. Бъдете в настоящето във всеки момент и се радвайте на Живота. Все пак Животът е пътешествие, а не посока. Имайте ясна картина за бъдещето. Което искате, но винаги присъствайте в настоящето.

 

14. Откажете се от привързаността си.

Тази концепция е толкова трудна за повечето от нас! За мен също беше и още е, но не е нещо невъзможно. Ставате все по-добри с времето и практиката. Моментът, в който се откажете от своята привързаност към всичко (това не означава да се откажете от любовта си – любов и привързаност са напълно различни неща) вие ставате толкова миролюбив, толкова толерантен, любезен, ведър. Вие отивате на място, където ще можете да разберете всичко без дори да се опитвате. Това е състояние, което не може да се опише с думи.

 

15. Откажете се да живеете Живота си според очакванията на другите.

Наистина много хора живеят животи, които не са техните желани. Те живеят според онова, което други смятат, че е най-добре за тях, според представите на родителите им за най-добро за тях, на учители, на приятели или врагове, на правителства, на медии. Такива хора са толкова заети да угаждат на всички, че престават да живеят своя Живот. Те забравят какво ги прави щастливи, какво искат, от какво имат нужда. Накрая дори забравят себе си. Вие имате ваш Живот, сегашния момент, вие трябва да го живеете и да не позволявате на другите хора да ви отклоняват от пътя ви.

 

(Автор: Дана Савич, Източник: PurposeFairy.com, публикувано с разрешение, Превод по смисъл: Изневяра.com)

 

 

Коментари 

 
+8 #1 Vesko 2012-07-28 05:36
Mnogo si prav Ivane no Izneviarata se preodoliava mnogo trudno
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.