Home Първите 10 дни
Първите 10 дни след изневяра
Написано от izneviara.com   

 

Първите 10 дни след изневяра

За повечето от нас да научим за изневярата на партньора ни е невероятно тежко изпитание. Понякога го научаваме случайно, без да е имало явни признаци, друг път отношенията са започнали да се влошават преди време.
Тук ще поместя част от записките и мислите ми от времето непосредствено преди да науча и първите 10 дни след това. Пиша историята по-долу, защото установих, че при много от връзките, симптомите са подобни. И щом аз съм успял да преодолея събитията, значи и вие ще можете. Пожелавам ви да се справите по-зряло от мен с кризата.

Първите 10 дни са критични. Това е времето, когато осъзнавате невероятни факти за живота си, научавате че лъжата е била по-близо до вас, отколкото сте предполагали, времето когато минавате през истински ад от мисли, чувате ужасни думи и получавате огромно количество болка от най-близкия си човек. Болката е толкова интензивна, че може да ви дойдат идеи да сложите край по най-лесния начин... Не го правете. Потърсете помощ от психолог или поне ми пишете на izneviara@ izneviara.com. От личен опит знам, че споделянето с близък приятел ще ви разтовари значително.

 
Решение ли е самоубийството?
Написано от izneviara.com   

Решение ли е самоубийството?Старите хора са казали – „Един ден всичко се разбира”. Ако има изневяра, за нея рано или късно се научава. Може да не е пряко, а по заобиколен начин, но винаги се разбира. Преди около два месеца почина един от дядовците в семейството ни. На смъртния си одър, той се изповядал на жена си, че е имал и друга жена в живота си. После си отишъл облекчен.
Някой ден всичко се разбира.

Хората, с които си пиша или с които говоря, наричат случилото се най-често предателство. Чувстват се толкова силно ударени от невероятната болка и кризата в доверието, че понякога отказват да я приемат. Аз също бях там. Намирах много „други” обяснения за случилото се. Обвинявах само себе си, после обвинявах само другия, после целия свят. Накрая реалността започна да прониква в размътеното ми съзнание, пробивайки си път през наслоените пластове на самозаблуда, липса на връзка с истината и детското желание „всичко да бъде наред”. Лъчът на честността към себе си започна да изпепелява един след друг всички тези пластове. Накрая не остана почти нищо, освен болката. Огромна и пулсираща.

 

 
Депресията
Написано от izneviara.com   

ДепресияНапоследък често общувам с хора, които са в депресия. Самите те понякога не го съзнават. Още по-малко разбират, че депресията предизвиква определени реакции или липса на такива в моменти, в които се решава бъдещето на връзката им. Депресията често ни прави апатични към проблемите и влияе пряко върху решенията ни.

 

Как да разберем дали сме в депресия?

Всички сме депресирани понякога, нещастни сме, че нещата не вървят. Но истинската депресия идва с дълготрайни симптоми, които ни влияят отрицателно.

Симптоми на депресията
Ако имате депресия, може да го разберете от няколко различни признаци:

 

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.