Home Признаци за изневяра Причини за изневярата
Причини за изневярата
Написано от izneviara.com   

Причини за изневярата

Психолозите твърдят, че най-разпространената причина за изневярата е нещастието. Нещо липсва в живота на изневеряващия, нещо не го задоволява, някои обещания не са изпълнили, така че той е нещастен и чрез изневярата си се “само-лекува” чрез намиране на връзка навън. Основният проблем обаче идва не толкова от факта на еднократната изневяра. Основният проблем идва от пристрастяването към постоянното отвличане на вниманието от проблемите в семейството или въобще това, което аз наричам "основната връзка". Изневеряващите не осъзнават, че с това си поведение действат още по-деструктивно върху връзката и това води дори до още повече проблеми.

 

Ако се върна към примера с моята партньорка: Тя до такава степен се беше вглъбила във "външната" си връзка, че дори когато беше физически в къщи, тя всъщност отсъстваше. Стигна се до направо срамни ситуации, свързани с пълното пренебрегване на задължения в семейството, пренебрегване дори на грижите за детето ни! Откъсването от реалността при нея приличаше почти на зависимостта от дрога, осъзнавам че е трудно за вярване, но ми се случи съвсем наскоро, а част от нещата продължават да се случват и днес.

 

Не е нужно да споменавам, че сексуалният ни живот стигна до точката на замръзване, нали? Всъщност това е един от първите наистина ясни признаци за съществуваща изневяра или за замисляна може би несъзнателно такава. Един мой близък приятел ми каза: “Можеш да правиш добър секс с човек, с когото нямаш проблеми. Това е човек, когото обичаш и цениш, съответно и той теб, или човек, когото не познаваш – например проститутка или еднократна забежка. Имаш ли проблеми с някого, сексът винаги страда като качество и количество.” Понякога аз сравнявам секса със стрелката на бензиномера в колата - показва колко още "гориво" е останало в резервоара. Сам по себе си сексът не е гориво, единствено показва има ли такова:)

 

 

 

Коментари 

 
-1 #1 Татяна 2012-09-27 12:53
Има изневяра и изневяра, съответно и причините са различни. Всъщност едното може би не трябва да се нарича изневяра, а по-скоро любопитство, секс за бизнес, търсене на разнообразие, сменяне на пържолата с пица и т.н., те и не нараняват особено. По същество това наистина май не е изневяра, хората понякога и спокойно си споделят такъв род преживявания и дори се шегуват с тях. Онова, което наранява и разваля отношенията е лоша прогноза и твърде рядко е обратимо, чисто и просто причината е че сме сбъркали партньора и колкото по-скоро поправим грешката толкова по-малко загуби.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.