Home Раздяла / Развод
Как да преживея раздялата?
Написано от jenite.net   

Как да преживея раздялата?На всеки му се е случвало (да се разделя) и не е лесно, но такъв е живота. Докато преживявах една от разделите в моя живот, открих тези въпроси и отговори. Не знам кой е автора, но всичко казано е толкова близко до всеки от нас. Искам да го споделя!

Гениален пълководец е онзи, който може с мирни средства да избегне войната.

 

Най-напред трябва да уточня, че няма такова понятие като "лош човек". Има само лоши съчетания от хора. За съжаление понякога и ние ставаме част от такива съчетания. И понякога го осъзнаваме твърде късно.

 
Гаранционния срок на вечната любов е медения месец
Написано от izneviara.com   

Гаранционния срок на вечната любов е медения месецКак се получава така, че два нормални човека, някога изгарящи от любов, сега се гледат един друг и не се познават?! Всички механизми на кавгите се свеждат до недостатъчното честно общуване.


Базисният етичен механизъм е в основата на всички раздори. Обидно прост е, и неумолим. Всичко живо процъфтява благодарение на равния обмен: колкото си получил, толкова и отдай. Ако вземаш в повече - ще отслабиш партньора; ако само отдаваш и не получаваш - ще отслабнеш сам.
Ако сте нарушили договора, не сте изпълнили обещанието, повредили сте вещ, скрили сте истината, излъгали сте или някак сте влошили живота на човека - това е провинение. Всяко провинение е реална загуба. А загубата на партньора е ваша загуба. Затова, обикновено, поправяме провинението си.

 
Повече за повторния брак
Написано от Стоян Георгиев   

Повече за повторния брак

Факт е, че немалко хора създават повторно семейство с надеждата този път бракът им да се получи. Повечето от тях са преживели някаква форма на травма, като загуба на съпруг/съпруга или развод, и копнеят новото им семейство да изпълни живота им със смисъл. Очакванията им са големи, понякога нереалистични и нерядко ги водят до взимане на погрешни решения. Понякога в техния нов брак те се оказват в позицията да бъдат родители на деца от предишна връзка на своя нов партньор.

Според водещи експерти в областта на семейството, над половината от повторните бракове завършват с развод. Защо това е така? Смята се, че в голяма част от случаите основната причина е в повторното достигане на точката на раздяла, характерна за предишното им взаимоотношение. Това е изтрезвяваща информация за всеки мъж или жена, който изгражда семейно гнездо за втори път, особено ако в него има заварени деца. Кои са най-често срещаните грешки при влизане в смесено взаимоотношение:

 
Емоциите след развода
Написано от Стоян Георгиев   

Емоциите след развода

Прекратяването на брака рядко е само технически акт. Обикновено процесът е съпътстван от много негативни вътрешни преживявания и емоции. Разбира се, те са различни при отделните семейства, но без съмнение почти всички двойки изпитват скръб и болка от раздялата. Не мога да забравя уверения поглед на моя клиентка, на която й предстоеше развод с насилвал я мъж. В началото тя беше твърдо решена, че ще се пребори с емоциите и с травмата, която й предстоеше. Няколко месеца по-късно обаче жената изглеждаше напълно различно – усещаше загубата и имаше нужда от подкрепа, въпреки че бракът й не беше сполучлив.Разводът може да „срине” психически дори много стабилни на пръв поглед хора, а други да се справят умело.

Ако ви предстои раздяла, важно е да знаете, че негативните емоции и преживявания са напълно естествени. Добре е да не се борите с тях.Приемете, че често те ще ви пречат да вземате правилни решения и ще замъгляват способността ви да мислите рационално.

 
Бракът между "да" и "не"
Написано от Стоян Георгиев   

Бракът между

„Наистина ли вярвате, че бракът продължава да е популярен сред българите? Днес вече никой не иска да се жени!”, това ми каза преди време една журналистка. Всъщност фактите говорят сами за себе си – повече от 70% от българските двойки, които живеят на семейни начала, сключват брак след пет години. Дали изборът двама души да се обвържат за цял живот е приумица, останала от едно време, или е просто традиция? В САЩ и в много страни от Западна Европа вече от няколко десетилетия социолози и психолози изследват феномена „брак”. Въпреки неоспоримите ползи от създаването на семейство, в публичното пространство се ширят редица митове, които са причина много млади хора да се въздържат от сключването на брак.

 

 
Разводът и влиянието му върху родителите и децата
Написано от Стоян Георгиев   

Разводът влияе и на родителите и на децата

Предполагам, че всеки учител се е изправял пред деца, чиито родители са разведени или им предстои развод. По мои наблюдения, последствията и влиянието на развода върху личността на децата се подценяват сериозно. Колко голямо беше учудването ми, когато при посещение в дом за деца, лишени от родителска грижа, служителка ми каза, че за децата нямало значение дали за тях се грижи жена или мъж. В същото време аз почти щях да се разпадна емоционално, защото десетки момичета и момчета наоколо се бутаха с лакти, за да се доберат до мен, викайки: "Татко, татко..."

 
Предимства на съвместния живот
Написано от izneviara.com   

Предимства на съвместния животЧудите се дали да се обвържете? Стъпката е голяма и ще доведе до промени в начина ви на живот. Струва ли си? Какво печеля и какво губя? Ако сте срещнали подходящия човек, не се колебайте. Струва си! Ето някои от предимствата на семейните хора, които могат да наклонят везните в правилната посока.

 

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.