Home Раздяла / Развод Предимства на съвместния живот
Предимства на съвместния живот
Написано от izneviara.com   

Предимства на съвместния животЧудите се дали да се обвържете? Стъпката е голяма и ще доведе до промени в начина ви на живот. Струва ли си? Какво печеля и какво губя? Ако сте срещнали подходящия човек, не се колебайте. Струва си! Ето някои от предимствата на семейните хора, които могат да наклонят везните в правилната посока.

 

 

1. Съвместният живот води до по-висока продължителност на живота: Изследванията показват, че щастливите семейни двойки живеят по-дълго от несемейните, разведените и неудовлетворените от взаимоотношенията си двойки средно с цели четири години. Нещастното съжителство увеличава шансовете човек да се разболее от различни болести с 35 %, и дори скъсява живота с четири години. Учените вече знаят за тези разлики, но причините не са съвесм ясни. Част от обяснението е, че хората в нещастните двойки изпитват повече негативни емоции и са подложени на хроничен физически и емоционален стрес. Стресът уврежда както физическото, така и психологическото здраве на човека. Той е фактор при удари, инфаркти, язви, високо кръвно налягане, депресия, тревожност, алкохолизъм, злоупотреба с различни вещества.

 


2. Съвместният живот прави хората по-щастливи: Семейните хора докладват по-високо ниво на щастие (135% повече от ергените). Те изпитват по-голяма стабилност и чувство за подкрепа, която им позволява да процъфтяват в другите сфери на живота. В двойката партньорите имат възможност да удовлетворяват най-важните си потребности и да преживяват повече съкровени и интимни моменти.

 


3. Съвместният живот осигурява продължение на рода: Технически погледнато, не е необходимо да сте семеен, за да имате деца и да си осигурите потомство. Въпреки това семейството е все още предпочитаният начин за създаване, отглеждане и възпитание на деца. Да си баща или майка е една от най-значимите цели и желания на повечето хора, а семейството е най-стабилната и сигурна среда за реализирането на тази цел.

 


4. Съвместният живот увеличава покупателната способност: Да сте семейни означава увеличаване на дохода и споделяне на разходите за покупките, които правите. Независимо че семейството изисква повече разходи, допълнителният доход надхвърля тази цена. Това означава, че можете да си позволите неща, които сами не бихте могли – по-добро жилище, кола, почивки и други приятни неща. Освен това повечето хора стават по-отговорни към финансите и изпитват по-голям стимул да повишават дохода си, когато носят отговорност не само за себе си.

 


5. Съвместният живот означава повече секс: Семейните правят повече секс от несемейните. Проучване след проучване доказва този факт. 23 % от несемейните периодично не правят секс, понякога в рамките на цяла година. За разлика от тях с такива резултати могат да се похвалят само 1 % от семейните мъже. 19 % от несемейните правят секс два-три пъти на седмица, докато процентът на семейните, които правят секс два-три пъти седмично, е 36%. Докато несемейните прекарват времето си в клубовете и харчат пари с цел да спечелят вниманието на някого, семейните са си вкъщи и правят секс с партньора си.

 


6. Съвместният живот означава по-добър секс: Сексът за една вечер може да бъде вълнуващ заради тръпката от новото и непознатото, но твърде често сексът с непознат партньор не е толкова удовлетворяващ. Семейните двойки се познават, знаят предпочитанията си, познават телата си, знаят как да си доставят удоволствие и наслада. Продължителният секс с един и същи човек позволява да се експериментира, което обогатява сексуалното изживяване. Също така позволява на партньорите да се разкрият напълно един пред друг и да споделят дълбоките си желания, което е трудно да бъде направено пред непознат.

 


7. Съвместният живот предпазва от страха от самота: Всички знаем, че няма да живеем вечно. Повечето се ужасяват от мисълта да бъдат самотни и да нямат сродна душа до себе си. От тази гледна точка съвместния живот е инвестиция в бъдещето. Разбира се, това налага определени ограничения, но в замяна на това всеки от партньорите получава трайни взаимоотношения, близък човек, на когото може да разчита и в добро и лошо, сигурност и подкрепа.

 


8. Съвместният живот прави хората по-добри: Съвместният живот предоставя идеална възможност човек да превъзмогне своя егоцентризъм, като се посвети на партньора. За егоцентричния човек гледните точки на другите са относително без значение. Житейските събития се оценяват почти изключително съобразно тяхното значение за индивида. Семейните отношения спомагат да се намали егоцентризмът, като се учим да се грижим за другия, като взимаме съвместни решения и преценяваме житейските си избори от гледна точка на последствията и ползите за двамата. Грижата и отговорността пред партньора предизвикват израстване и обогатяване на личността, която развива качества и черти, които дотогава са били само потенциално заложени.

 

(източник: shtastieto.com)

 

 

 

Коментари 

 
0 #3 Виктор 2018-08-12 05:10
Много хубава статия.
А за дамата любовница по-долу важи приказката за лисицата и гроздето: Като не можела да го стигне и казала че е кисело.
 
 
0 #2 seksi-dama 2013-07-04 08:31
Защо пишете такива неща? Това всеки го знае, моля Ви не пишете такива неща, ние самотните майки, какво да правим, докато намерим втория, правилния? Аз имам 2-ма любовници, и двамата са женени с деца и сами ми се натискат, егати щастливия брак, дето имат, пък било то и със секс 2-3 пъти седмично и по-високи доходи.
Аз имам повече доходи от жените им, позволявам си по-скъпи дрехи и златни бижута от тях, пътувам по други държави, нищо че нямам мъж...
 
 
+1 #1 hasko 2012-12-25 20:05
Видях и съвместния, видях и другия живот. Има да чакате да предпочета повече съвместния. Не бъркайте самотата със свободата.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.