Home Размисли Изневярата е програма-вирус
Изневярата е програма-вирус
Написано от izneviara.com   

Изневярата е като вирусТази сутрин пих кафе с един приятел. Той е женен и има дъщеричка. В живота му се появила нова жена и ме потърси за съвет. За мен беше ясно, че вече е взел решението, а мен търси само да го потвърдя, но нали за това са приятелите...

Около този мой приятел винаги е имало жени - доста жени за секс. С новата обаче е по-различно – дори не са преспали още, а се виждат от почти два месеца. За него това е голямо изключение. Явно тя има друг статут в главата му, изглежда се е влюбил здраво.

 

Както си говорехме, той спомена нещо интересно. Направило му впечатление, че откакто се вижда с тази жена, нещата в къщи са започнали да се променят. Той се изрази така: “Сякаш стартирах в главата си някаква програма, която започна да търси пукнатините в семейното щастие”. Мисля, че това е наистина доста сполучливо описание на емоционалната изневяра: Програма, която търси лошото в досегашния партньор и изтрива всичко добро, което някога е съществувало. Предполагам, че това е един добър начин да оправдаеш изневярата пред самия себе си и околните.

 

Преди време ми беше направило впечатление, че приятелката ми беше започнала да вижда в мен само лошото. Буквално САМО ЛОШОТО. Сякаш имаше очила с филтър, но не обикновен UV-филтър, а ДОБРО-филтър:) Дори много да се старая и много да се грижа за семейството ни и за нея лично, това не натежава по никакъв начин на везните – тя действително не го вижда, защото филтрите са отлични. Ако обаче имам неблагоразумието да кажа дори една дума “напряко”, това веднага бива забелязано, описано и категоризирано старателно в “бележника” в главата й, на който пише “Причини да изневеря на моя съпруг”. Понякога се питам какъв е смисълът да полагам каквито и да е усилия за оправяне на нещата, след като те няма да бъдат забелязани – все пак бележник “Колко е добър моя съпруг” просто не съществува. Той е заместен от “Колко по-добър от съпруга ми е моят любовник”. Щеше да е смешно, ако не ставаше дума за собствения ми живот:)

 

Изневярата е програма, която веднъж стартирана, започва да търси и унищожава всичко положително в една връзка. Изневярата има перфектна самонасочваща се бойна глава с изкуствен интелект от последно поколение и се справя повече от добре със задачата си. Щеше да е по-поносимо, ако само откриваше лошите неща във връзката и ги вади на показ, а не да изтрива добрите, нали?

 

 

 

Коментари 

 
+6 #2 Анито 2013-09-29 11:36
Напълно споделям мнението за вируса. На мен самата ми се случи това. Изведнъж приятеля ми с когото живеем от 15 години заедно, започна да отрича всичко което аз съм направила.Всички мои решения,помощта ,реализирането му в службата се преписаха на други.Изведнъж аз станах проста,нисша класа,дърта за него /а той е с 7 години по-голям от мен/. Между другото аз съм много хубава и поддържана жена. Така, че откакто стана нещо и започна да взима повече пари се промени тотално. Започват обидите,негатив ите,лъжите. Толкова са смешни и глупави, че не могат да се видят и осъзнаят колко ниско могат да паднат. Мъжът за когото пиша е на 56 години. Как мислите, че изглежда вече в огледалото а? Всичко е в парите и когато си ги нямал никога, а сега имаш, човека който винаги е бил до теб и ти е помагал в трудните моменти - става излишен,грозен, нетърпим,ревнив и още подобни епитети. За мен този вирус е при тези мъже, Ако се чуди как да изкара 2 лева, няма да му идва и на ум за подобни неща :)
 
 
+5 #1 mila 2013-01-01 07:28
:),Наистина!Сам ооправданието.. като внезапна лудост е!:),а отсрани погледнато е комично...
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.