Home Размисли Катастрофа?
Катастрофа?
Написано от izneviara.com   

Катастрофа? Тази нощ сънувах и по случайност запомних съня:) И така... Аз седя и си говоря с някого в едно кафене, на маса до прозореца. Прозорецът гледа към „Цариградско шосе” в района на “Плиска”. По двете ленти летяха коли с висока скорост. По едно време една сравнително малка кола се удари близо до нас в мантинелата между лентите. Не видях човека в нея. Някак си той явно е бил жив и здрав. Така става в сънищата:) Това, което ме притесняваше през цялото време беше да не се удари още някой в него. Постоянно прелитаха коли с наистина ужасно висока скорост. За щастие все им се разминаваше. После се събудих.

 

Когато катастрофираш в Живота, изведнъж виждаш нещата от различна перспектива. Изведнъж спираш смачкан, а всички продължават да летят около теб. Започваш да се питаш: „Защо ми беше да бързам толкова?!” Късно е за такъв въпрос, разбира се, но по-добре късно, отколкото никога. Къде толкова ще стигнем, ако продължаваме да бързаме? На „Орлов мост”?! Каква тъпотия! Другите бързаци-шофьори майсторски те заобикалят в устрема си, полагайки нарочни усилия да не спрат, защото ще трябва да ти помагат, да се интересуват от теб, а не само от себе си, да слушат твоите сълзливи разкази. Да ГУБЯТ време, в което могат да бързат, за да вземат още нещо от Живота. Постепенно започваш да разбираш, че единствените, които знаят нещо различно за нещата около себе си не са хората, които са най-бързи – те просто стигат по-бързо на „Орлов мост”. Това са хората, които са се ударили. Те вече карат по-бавно и внимателно, въпреки че отвсякъде им свиркат и им се подиграват. Радват се и на малкото, което Живота им поднася, гледат с широко отворени очи и свалени слънчеви очила. Да, имат грозно ремонтирани ламарини на колата, често избират заобиколен път и малки красиви улички, но между скрапа на колите им се крият отворени сърца. Обикновено кървящи от удара, но големи:) Единственото, от което тези хора се опитват да избягат е мисълта: „И моята кола беше красива и бърза доскоро”. Тази мисъл често прави нощите им безсънни. Чудят се какво ли би станало АКО... Чудят се още ще имат ли нова кола някога? Този път ще я изберат да е по-сигурна. И ще я поддържат редовно. Ще й сменят маслото по-често, ще я глезят, ще й купят нови джанти, ще я водят на автомивка редовно...”

 

Аз питам: И за какво? За да се включим отново в надпреварата за „Орлов мост”? Лошо няма, ако това ви харесва. А какво би станало, ако решим да спрем колата и да слезем? Да останем незащитени от всички тези брони и ламарини. Ужас! Всеки би могъл да ни нарани много лесно! И какво от това? За къде и за кого се пазим? Докато постоянно се пазим от грешки, Животът лети към „Орлов мост”. Аз казвам: нека започнем да грешим и да не ни пука от това. Нека започнем да живеем както си искаме.

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.