Home Размисли Третият във връзката
Третият във връзката
Написано от izneviara.com   

Третият във връзкатаРеших днес да поговоря за Третият човек в любовния триъгълник.

Третият често е най-важната личност. Той е сивият кардинал. Третият е този, който получава емоциите, първоначално предназначени да останат вътре във връзката. Той е този, който с големи шепи изгребва и консумира. Той е лаком и получава всичко искано, защото е в силна позиция. Третият е извън основната връзка, в смисъла влаган от обществото. И все пак този човек е много повече в основната връзка от вас, защото получава всичко и то за сметка на вас. Независимо дали става дума за мъж или жена, Третият е този, който получава любовта, добрия секс, разбирането, изслушването, компромисите на вашата половинка. Заради него се преместват планини, рушат се семейства, дори се убива.

 

Понякога Третият също е семеен и тогава ситуацията става дори по-интересна. Привличането се задълбочава още повече от този факт, защото Третият е по-трудно достижим и следователно още по-интересен. Отново подчертавам, че става дума както за мъжете, така и за жените. В този „механизъм” изключения няма.

 

Нека сега си представим, че ВИЕ сте Третият. Не се заричайте, че това е невъзможно. Да го правите, означава да не познавате достатъчно себе си или обстоятелствата в живота си. И така - оказва се, че Третият всъщност няма рога и копита. Напротив, почти винаги е нормален човек, ТОЧНО като вас. Какво бихте искали за себе си в една връзка? Нормалното – любов, съпричастност, секс, романтика. Третият не иска нищо различно. Всъщност вероятно в един или друг момент от живота си вие сте били Трети с ваше знание или без ваше знание. Аз съм бил в ролята на Трети известно време, без дори да знам това – просто тогавашната ми приятелка беше „забравила” да спомене, че си има и друг приятел от доста време. Разбрах го чак в деня, в който се разделяхме с нея. Бил съм Трети и с ясното съзнание, че е така.

 

Как ставаш Трети? Начинът винаги е един – за сметка на човек от основната връзка. И за сметка на честността в нея. Ти сключваш договор „Да, ще бъда малко нечестен, но ще получа желаното”. Обектът на желанието ти обещава, че ще излъже половинката си и така се събирате. В началото такава връзка винаги е основана на лъжа. Няма как да не е така. Ако лъжата обаче продължи дълго, вече е двоен живот. Това води до негативи за трима души: за двамата от основната връзка и за Третият. Дори не искам да споменавам за негативите, когато има и деца в основната връзка.

 

От друга страна, Третият също има чувства. Често той наистина обича или най-малкото желае силно човек от основната връзка и е искрен в чувствата си. Кой е прав и къде е истината? Ще бъде твърде опростено да кажа, че Третият трябва да си ходи. Ако ставаше дума само за секс, това може би щеше да е горе-долу приемлив изход, макар че дори и тогава се случва да си тръгне „другият” от основната връзка. А ако има и чувства, изходът почти винаги е неприятен за „другият”.

 

Ако сте Трети в една връзка, не дължите нищо повече на тази връзка, освен честно отношение към единия партньор – онзи, когото харесвате и желаете. Ако сте религиозен, може би ще решите да не пожелавате „чуждото”, но не мисля, че това някога е било спирачка. Ако имате Трети в живота си, вие дължите честност първо на партньора от основната си връзка и после на Третият. Приемането на Трети в живота ви означава, че се нагърбвате с два пъти по-голяма отговорност, а не е причина да ставате безотговорни. Неразбирането на това е причината толкова много връзки да приключват с гняв, обида и лоши думи.

 

Връзките не са вечни и това е нормално. Нормална е и смяната на партньора. Не е нормално издевателството над основната връзка, докато продължавате да сте в нея, както и безотговорността към семейството, дължащи се на постоянни лъжи и отсъствие на основни морални и лични ценности. Не е нормално да продължаваш да заблуждаваш и да бъдеш с един партньор дълго, след като знаеш, че връзката между вас вече я няма. Не е нормално да превърнеш чуждия живот в ад, докато се чудиш какво да направиш и кого да избереш. За това има една дума – безотговорност.

 

Ако имате Трети или вие сте Трети, призовавам ви да бъдете честни и отговорни. Успех!

 

 

 

Коментари 

 
+1 #1 minchev_99 2011-03-04 21:52
така е,какво мога да допълня от позицията на опита си,първото с което мога да обобщя е че любовния триъгълник си е направо тъпоъгълник.Като мястото на тъпия в него може да бъде различно,както и с развитието на "връзката" да се разменят местата на участниците.За жена, която лъже един като въвлича втори това не е проблем,и без това нейните морални позиции са слаби.Липса на такива показва и да кажем мъж,който се опитва да влезе в леглото на семейна дама,с която е ясно че няма бъдеще,следоват елно по пътя на елементарната логика връзката ще е чисто консуматорска за секс.Сценарии може да има още много,но в много от случаите една от причините за образуването на любовния тъпоъгълник може да е,че на жената и харесва да ви мами и ,когато въвлича друг го прави за да повдига самочувствието си на желана жена,в каквато сама се съмнява че е.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.