Home Размисли Спрете да казвате ОБИЧАМ ТЕ!
Спрете да казвате ОБИЧАМ ТЕ!
Написано от izneviara.com   

Спрете да казвате ОБИЧАМ ТЕ!Най-често допусканата грешка при установяване на изневяра е да казвате на човека, който ви е изневерил: „Обичам те!” Става още по-зле, ако повтаряте „Обичам те” постоянно! Забравете тези думи!

Казвам ви го от собствен опит, от хилядите прочетени писма, коментари и разговори с хора, преживели изневяра. Това твърди още и д-р Боб Хайзенга, семеен терапевт с повече от 20 години опит, който лично е преживял изневяра.

 

Забравете думите „обичам те”! Тези думи са грешка номер едно при изневерите.

 

 

Ще попитате ЗАЩО?! Когато откриете, че партньорът ви изневерява, вие най-вероятно ще имате голямо желание да спасите връзката или брака си. Без съмнение ще опитате няколко начина или стратегии да си върнете него или нея обратно. Една от най-често допусканите грешки е да заявите своята несекваща, безусловна и голяма Любов към изневерилия ви партньор. Той ви казва: „Аз ти изневерявам”, а вие му отговаряте „Аз те обичам”. Думите „обичам те” стават почти като мантра, изглеждаща в объркания мозък на преживелия тежък шок като добра идея. НЕ Е!МОЛЯ ВИ да се въздържате от тези думи! Опитайте се да НЕ казвате обичам те!

Как изглежда преводът на тези думи в главата на изневеряващия ви партньор? Ще разиграя „сценката” така, сякаш изневерилият партньор е мъж, а вие можете да си я направите огледално и за жена, ако е необходимо. И така... Вие казвате „Обичам те”, изневерилия чува:


Вариант 1
Да бе, да! Какво ли всъщност иска тя? Вероятно тя просто не иска да я напускам. Или по заобиколен път ми казва, че иска да напусна другата жена? Какво ли се върти в главата й? Изглежда използва тези думи, за да ме манипулира, затова аз ще прекратя разговора и няма да й кажа абсолютно нищо!

Вариант 2
Тя ме обича?! Това са пълни глупости! Как може да ме обича, когато съм направил такова нещо?! Това просто не е възможно! Кой би обичал някого, който е извършил нещо толкова отвратително?! Ако тя ми беше изневерила, аз никога нямаше да изпитвам любов към нея! Какво ли цели с тези думи?

Вариант 3
Уау! Супер! Вече има две жени, които ме обичат! Това си е направо велико! Не е ли готино да бъдеш преследван от две жени? Да правиш секс с две жени? Не е ли невероятно да бъдеш обичан от двама души едновременно?! Хммм... Не искам да се отказвам от това чувство:)

Вариант 4
Какво ли цели тя, казвайки ми тези думи? Не я разбирам. Това ли всичко, което може да се каже в тази ситуация? Наистина ли няма нищо друго, което би искала да ми каже? Как очаква да й отговоря? Да й кажа „И аз те обичам”?! Това са глупости... не е толкова просто. В живота ми има и друга жена все пак!

Вариант 5

Уффф! Мразя да ми казва „Обичам те”!!! Това я прави изключително непривлекателна. Тя изглежда толкова ужасно нуждаеща се, слаба и умоляваща, когато го казва... Просто ме отвращава. Изглежда ми като дете, което се нуждае от мен и от сигурност, но не е дете... Съжалявам, аз не искам да съм майка й.

Да казвате „Обичам те”, особено да го повтаряте често, никак не ви помага да кажете онова, което вероятно искате да кажете.

Какво означават тези думи в различните стадии на развитие на една връзка? Думите „обичам те” са изключително мощни в началните стадии на една връзка, докато все още съществува силно привличане между партньорите. „Обичам те” в този етап означава „Привлечен съм силно от теб. Искам да бъда с теб.” На един по-късен етап във връзката, думите ни помагат да си припомним интензитета на чувствата, които са ни събрали заедно. Или ни помагат в трудни за връзката ни моменти, изразявайки нашата лоялност към партньора.

НО! Но когато изневярата вече е факт, използването на думите „обичам те” НЕ Е АДЕКВАТНО! Това е просто лоша комуникация! Вие далеч не изразявате онова, което наистина искате да кажете. Още повече, че вие разговаряте с човек, който е влюбен в ДРУГ човек, не във вас!

Какво всъщност казвате?

Вариант 1
„Обичам те” означава „нуждая се от теб”. Животът ми е непълен без теб. Нямам никаква идея какво ще правя без теб. Аз не знам кой съм извън теб и се нуждая от теб, за да ми дефинираш кой съм аз. Не мога да си представя да живея сам. Нашата връзка е всичко, което имам.

Вариант 2
„Обичам те” означава „не ме напускай”. Страхувам се да живея сам. Ужасявам се какво ли би могло да стане! Кажи ми, че ме обичаш, за да не ми се налага да измислям начин да вървя сам по пътя. Моля те да успокоиш страховете ми, защото не съм сигурен, че бих могъл сам да го направя.

Вариант 3
„Обичам те” означава „не искам да се конфронтирам с теб”. Нямам сила да кажа СТИГА! Ще толерирам почти всичко. Означава, че съм безкрайно слаб.

Вариант 4
„Обичам те” означава „тъжен съм”. Много ми е тъжно да виждам, че връзката ни се проваля. Тъжно ми е да усещам дистанцията, недоверието, болката и агонията. Тъжно ми е дори да си помисля за нещото, което няма да се случи никога между нас – да остареем заедно...

Вариант 5
„Обичам те” означава „помня кой беше ти и кой бях аз преди време”. Помня кои бяхме. Помня добрите ни моменти заедно. Помня как беше преди време. Помня как беше, когато се обичахме и живеехме заради другия. Много ми липсва това. Обичам тези спомени.

Лично аз също направих грешката да кажа „обичам те” и още по-голямата грешка да го повтарям от време на време. НЕ ДЕЙСТВА! ОТВРАЩАВА! И НЕ Е НАПЪЛНО ВЯРНО! Просто забравете за тези думи, колкото и да ви се иска да ги казвате!

Започвате ли да разбирате какво всъщност изразявате, казвайки на изневерилия ви партньор „Обичам те”? Искрено се надявам!

Опитайте се да НЕ казвате обичам те!
Успех!


 

 

 

Коментари 

 
+1 #6 Яна 2016-12-12 16:31
Поздравления за прекрасния сайт! Впечатлена съм от вложените сърце и душа!
Благодаря!
 
 
0 #5 Plam 2013-09-05 18:06
Това е вярно,аз го повтарям постоянно,когат о съм му ядосана когато ми липсва,когато той ми е ядосан,а сега той се ядосва,когато го повтарям и разбираемо...!Като се замисля става досадно,и не му давам шанс той да го каже..И все пак го ОБИЧАМ!!!
 
 
+1 #4 ss 2012-07-13 09:52
Абе тва е пълна лъжа въобще не го правете .. казвайте си че се обичате няма нищо лошо в това, точно обратното става ако не си го казвате. Една позната си повтаряше "не го обичам" хиляди пъти когато се скарваха, и вече не го обича, ама хич .. даже не и пука за него ! Тъй че има смисъл в това което си казвате !!!
 
 
+2 #3 наско 2012-01-21 03:25
всеки има нужда да въде разбран,но не винаги се получава в този живот,можеби в следващия
 
 
+2 #2 KRASIMIR_637 2011-06-18 20:44
едно огромно ис тинско благодар я зе тази саит  дано господ пом ага вечно на съ здателя м
 
 
+8 #1 азззззззззззззззззз 2011-05-13 07:04
Благодаря за статията! Дано, не е грешка, че вече го казвах хиляди пъти, от тук нататък, ще го казвам само на мама и тате хах
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.