Home Размисли Влюбване
Влюбване
Написано от izneviara.com   

ВлюбванеМного често ми задават въпроса: Как да накарам партньора си да бъде влюбен в мен, както в началото? Как да върна тръпката? Как да го/я накарам да полудее по мен, както в началото?

Трудно ми е да наранявам хората, затова се опитвам по заобиколен начин, но достатъчно ясно да кажа: Не става така. Хората не могат да бъдат карани насила да изпитат чувство на влюбеност. Помислете си за вас самите: ВЪЗМОЖНО ли е някой да ви накара да се влюбите в него?! Не, нали. А защо за другите да е различно? Същото е:)

 


Мога да кажа, че да накараш мъжа си (жена си) отново да полудее по теб както в началото на връзката ви е доста трудна и вероятно почти невъзможна задача. Хората се влюбват до лудост и каквото и да правят, колкото и да се стараят, колкото и да са си интересни един на друг в сексуален смисъл, в интелектуален смисъл, в емоционален смисъл, влюбеността продължава няколко години... Това е времето, с което двамата разполагат, за изградят здрава и устойчива връзка, която се базира на неща, различни от силното и почти животинско първоначално привличане. Обичам да казвам, че Природата ни дава възможност, нещо като отсрочка, за да започнем да се разбираме с човека до нас, който всъщност не е чак толкова близък до нас, както ни се струва в началото. И тази отсрочка се нарича влюбване:) Страхотно чувство и невероятно състояние, което обаче има начало и край, както и всичко останало на този Свят. Пожелавам го на всеки, защото си струва да бъде изпитано! То ни учи и ни довежда до близост, иначе напълно непостижима за двама практически непознати човека.

Имаме склонност да търсим постоянната влюбеност на партньора ни. И ако случайно се усъмним дори малко в нея – да започнем да го „налагаме” със своята уж-любов: „Какво стана? Къде се изгуби онова от началото? Защо не си същия (същата)?” Хей, хора! Пораснете!! Спрете да търсите под вола теле! Не търсете постоянната влюбеност на партньора си - тя просто не е възможна... Ако искате постоянно влюбен партньор до себе си, трябва постоянно да го сменяте! И всеки път да имате късмета да намирате "правилния", а не онзи, който търси само секс. Звучи ли ви познато? Нима всеки, който изневерява, не влиза точно в този капан? Да търси постоянното чувство за влюбеност, магията на първите моменти във всяка романтична връзка? И кой не е поисквал да бъде влюбен отново и отново?

Защо не спрем да бъдем децата, които толкова ни се иска да бъдем и да спрем да обвиняваме другия за това, че не можем да проумеем нещо толкова просто: Влюбването отминава. Това е. Точка. После може да дойде друго, значително по-дълбоко, уравновесено и всеобхватно чувство, наречено Любов. А може да изберем да бъдем отново деца и да се забавляваме. И точно както го правят децата – да нараняваме околните с игрите си.

Не ви казвам какво да предпочетете. И в двата случая обаче ви пожелавам да бъдете себе си. Успех!

 

 

 

Коментари 

 
+2 #1 Vesko 2012-07-28 05:39
Ituk sam saglasen s teb Ivane
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.