Home Размисли Принцът на бял кон
Принцът на бял кон
Написано от izneviara.com   

Принцът на бял конТака се случва, че напоследък все по-често се сблъсквам с размишленията на дами, че готините мъже са изчезнали заедно с белите коне модел „принц”. Мога да се съглася, защото така е най-лесно или малко да поразсъждавам, макар и с риск да си навлека смръщени погледи.

 


Аз съм мъж и ако искам да срещна жена мога да направя няколко неща – да отида в клуб, да вляза в подходящ уебсайт и да си потърся, да приема предложението на приятел за парти с много алкохол и непознати жени, да отида на място, за което знам, че радва жените и да заговоря някоя. Като всеки нормален мъж знам, че запознанство на някое от изброените места би могло да доведе до секс, но съвсем не е задължително да срещна половинката на живота си. Аз нямам проблем с това. Нямам никакви очаквания, затова често се изненадвам приятно и се радвам на живота и жените.

Ти си жена. И като жена искаш секс също като мен. Отиваш на подобно място като мен. Дотук всичко изглежда еднакво. Точно тук започва основната разлика – аз отивам без особени очаквания, а ти – изпълнена с такива. За мен приятен разговор, питие, танц и след това любезен отказ са също толкова вероятни и приемливи, колкото и приятен разговор, питие, танц и след това секс. Ако всичко завърши със секс, аз не очаквам непременно на сутринта да се събудя до влюбена в мен жена, която иска да изкара живота си с мен. И ако нещата между нас не потръгнат, няма да ми хрумне да си кажа, че всички жени са еднакви. Ако не се стигне до секс, също не драматизирам, нито си правя генерални изводи. Не казвайте на глас, но си отговорете честно пред себе си: какво бихте си помислили, ако мъж ви откаже секс?

Дами, ако под „свестни мъже” разбирате такива, които на първа среща ще видят красивата ви душа и ще ви подарят диамантен годежен пръстен на втората среща, значи съм принуден донякъде да се съглася, че са на изчезване. На това му казвам „проблем с очакванията”. Нагнетяването на големи очаквания във връзката още в самото й начало плаши мъжете. И вие бихте се уплашили, ако до вас се появи някой почти непознат, който с думи или действия покаже, че от вас се очаква да му оправите живота, с който сам не може да се оправи. И който ви поиска нещо, което съществува само във фантазиите в замяна на приятните уж и за двамата мигове. Когато някой те плаши така, какво правиш? Пазиш се от него, започваш да му се обаждаш все по-рядко и накрая дори бягаш. Механизмът е изключително прост и е потресаващо колко малко се знае за него. Затова просто спрете да плашите мъжете. Спрете да очаквате от жив човек да изпълни детската ви фантазия и се понесете по вълните на Живота, наслаждавайки му се. Потърсете своята Истина и своето Щастие. Колкото повече се радвате (което не значи само секс), толкова по-близо сте до мъжа, който с радост би споделил живота си с вас без дори да се налага да казвате или правите нещо различно от онова, което обичате да правите. Знам го, защото съм мъж. И ако това не е първият срещнат мъж не означава да дамгосате всички останали като кофти. Ако мъжът до вас не е The One, вие бързо ще го разберете и дори няма да ви се наложи да стигате до „сложни” разговори. Така всички ще са доволни, а и ще сте се позабавлявали, което действа отлично на духа и тялото.

Има ли наистина лоши мъже? Да, има. И ако ги търсиш, със сигурност ще ги намериш. По мои наблюдения жените често ги търсят, без да признават това дори пред себе си и вероятно затова са изненадани, когато ги получат... Ако очакваш всеки следващ мъж да е като всички и да те изненадва единствено с нещо още по-неприятно, така и ще става. Има ли край това? Не. Искаш – получаваш. Мислиш постоянно – реализира се. Страх те е – вероятно ще се случи. Ужасена си – то вече е в живота ти. Всичко започва от главата. От мислите и очакванията. Ако преди да срещнеш другия не си намерил смисъл и радост, то няма да се случи и когато се съберете. Моля ви заради вас самите – отпуснете се, радвайте се и забравете за очакванията. Може да се получи, а може и не... но и в двата случая ще бъде хубаво.

Когато разбрах какво се случва с моето семейство, пред мен стоеше тежък избор:
- да повярвам, че жените са ужасни и студени същества, на които никога не може да се има доверие
- ИЛИ да избера да повярвам, че жените са прекрасни

Избрах второто, въпреки всичките аргументи против, идващи от разума и винаги ще се радвам за избора си. Животът ми се отплати като ме срещна с не една прекрасна жена. Благодарен съм на всички тях за подкрепата и хубавите моменти заедно. Благодаря и на жената, която е до мен сега.

Наистина много ми се иска да ви предам своето убеждение, че „Всичко, което ни се случва е за добро”. Всичко, включително и онова, което ще наречете „феноменална гадост” се случва за добро. Ако трябва да използвам думите, казани от друг: „Когато пред нас се затвори една врата, някъде другаде се отваря друга”. Всеки проблем е и възможност. Така е. Потвърждавам го. Има обаче и някои особености. Ако ви радва да си мрънкате колко зле се развива Живота ви, колко кофти са представителите на другия пол и колко несправедлив е Светът изобщо, то със сигурност ще намерите хиляди доказателства за това твърдение. Няма да ви разубеждавам в противното. Трябва сами да откриете оазиса на Любовта. Промяната, действието и развитието са есенцията на Живота. Вярвам, че сме родени да се забавляваме и творим, за да правим Живота си шарен, забавен и интересен. И за да обичаме. Повярвайте го и вие и това ще бъде онази отворена врата, която всеки от нас търси.

Ако отказвате да приемете от Живота друго, освен най-доброто, накрая ще го получите.

В Любовта никога не съм приемал друго, освен най-доброто. И винаги съм го получавал. Благодаря!

Можеш ли да срещнеш Любовта? Да. Пожелавам ви го! 

 

 

Коментари 

 
+1 #4 Соня 2013-07-25 13:20
[quote name="нели"]
Моят съвет е да не се потдаваш на чуждата завист.Ако това което пишеш е самата истина ,той всъщност нищо не е направил.Понякога в големи колективи стават такива неща.може би тази жена ти завижда ,че имаш прекрасно семейство.Вярвай на човека ,който те е подкрепял 22 години,не позволявай нещо такова да разруши нещо което сте градили толкова години.Мисли за хубавите неща .Разбира се ако той е искрен и наистина съжелява,а това се усеща,щом сте живяли толкова години ти си тази която го познава най-добре и ще усетиш фалша ,ако има такъв.Бъди силна и се бори за щастието си и за човека когото обичаш.Не постъпвай глупаво ,като оставиш нещо прекрасно да ти се изплъзне.Желая ти успех и много щастие.
 
 
0 #3 нели 2013-07-14 06:39
днеска става 1месес откакто научи за свалката на мъжами нито за един ден нее излязло от главатами много ме боли много мие тешко немога да забравя а аз го обичам мног о от 22г сме женени на двапти потхврлял думи на една жена но колегатаму него удобрил и той спрял само с 2 свалки но жната явно задаму отмсти че той не продлжил с неяа след 40 дена идва да говори с мен за да му се отмъштава че не продължил с нейа а мъжтми казва че сгрешил извинявамисе че няма дасе повтори но аз нито за миг немога да забравя а и имаме 2 прекрасни детса много висе моля дайте ми савет много ми е тешко.
 
 
+2 #2 ЗАХАРИНКА ПЕТРОВА 2013-06-07 19:10
За мен тази истина е факт!Няма нищо по-истинско от духовната връзка между мъжа и жената!Другото е илюзия!В това съм се убедила отдавна!Само тогава има спокойствие и сигурност в живота!Само тогава съществува истинската ЛЮБОВ!При мен и мъжа ми ,след голяма борба със самите себе си ,това се получи!И, ДОСТИГНАХМЕ ДО ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ ,ТУК,НА ЗЕМЯТА!БЕЗ ОЧАКВАНИЯ!А,САМ О С ТОВА,КОЕТО ИМАМЕ И СИ ДАВАМЕ ВЗАИМНО!,,КОЛКО ТО-ТОЛКОВА!,,
 
 
+2 #1 Соня 2013-06-06 16:26
Това е простата истина,но за съжаление повечето жени я усъзнаваме около 40 г,Аз съм жена на 44г винаги съм била по свободолюбива натура,но приятелките ми са домакини отдадени на съпрузите си и децата си И понеже и възпитанието ми беше такова аз също се стремях да бъда перфектната домакиня и майка,дълго време не осъзнавах,че това ме ограбва и подтиска Едва след като се случиха някой промени в живота ми усъзнах ,че никой не го е искал нито децата ,нито съпругът ми
Сега разбирам ,че ние жените можем да се забавляваме ,да правим нещата които обичаме без това да ощетява семействата ни Със съпругът ми се разделихме и едва сега аз вече нямам очаквания към мъжете просто се наслаждавам на прекрасните мигове ,срещам се и с приятели ,правя нещата който обичам и се чувствам щастлива,пълноц енна и обичана Сега мога да кажа че за моят приятел съм приятна компания,защото се чувствам в хармония със себе си Колко е лесно ,а колко време губим да се бием с вятърни мелници
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.