Home Размисли "Лошото" и "доброто"
"Лошото" и "доброто"
Написано от izneviara.com   

 

Лошото и доброто

Лошото: Ревност! Много ревност!
Доброто: Това е първото, с което трябва да се справиш! Спешно. Не се държиш разумно, когато си ревнив.
Лошото: Мамка му, трябва ли винаги да ми пука? Ревнувам я и толкова, трябва ли да правим психоанализа, за да разберем какво става.
Доброто: Ревността не е любов, тя е желание да притежаваш. Ти не можеш да притежаваш някого, приятелче, не е честно спрямо него. Той е отделна личност. Има право на щастие точно толкова, колкото и ти:).


Лошото: Какво ми се правиш на много умен, БЕ! Аз изперквам, а ти ми говориш бла-бла. Ела на мойто място да те видим какъв мъж си!
Доброто: Знаеш какво става, сладичък. Тресеш се от страх да не я загубиш. Патетичен си! Ми ти вече си я загубил, да не казвам пък, че изначално въобще не си я притежавал. Тя не е вещ.
Лошото: Какво да правя. Научи ме. Моля те.
Доброто: Пич, как го казвате във ваште среди: “Па *ба ли му майката!” Няма готова рецепта. Можеш да се бориш за нея, например.
Лошото: С какво да се боря, май нищо не ми е останало в арсенала.
Доброто: Не е така – имаш много. Обичай я. Продължавай да я обичаш. И после пак. И накрая тя може да ти позволи да я видиш отново в истинската си светлина, онази заради която я обикна.
Лошото: Мерси за съвета, брато. Не знам дали ще успея. Май нищо не пречи да опитам поне.
Доброто: ОК, пич, обещай ми нещо. Ще я оставиш да продължи връзката си с онзи. Знам, че хич не ти е на сърце такава идея. Помниш ли обаче как тя се сви, когато ти поиска от нея да скъсат? Беше като ранено животинче. Гледаше уплашено и не искаше да приеме, че това й се случва.
Лошото: Беше красива. Мислиш ли, че се панира от искането ми?
Доброто: Мисля. Не й го причинявай. Остави я на мира. Просто й дай време и я обичай докато имаш сили да го правиш.
Лошото: Знаеш, че мисълта за тях двамата ми е непосилна...
Доброто: Знам пич, никой не е обещавал, че ще ти е лесно. Да не беше избирал червеното хапче:).

 

 

 

Коментари 

 
+1 #1 Petar 2019-06-19 19:28
Невероятни съвети.В момента аз съм в същата ситуация.Ако успея да ги приложа на практика и тя се върне при мен, ще съм най-щастливия човек на земята. Благодаря ви от сърце!
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.