Home Размисли Защо точно на мен?
Защо точно на мен?
Написано от izneviara.com   

Защо точно на мен се случи изневяра?

Изобщо няма да ви хареса отговора на този въпрос. На вас са ви изневерили, защото е дошло време за промяна в живота ви. Вашата половинка е само инструментът, който задейства тази промяна. Ако разберете това, ще оцелеете и ще се радвате отново на живота си. Ако не успеете, ще имате още много мъка.

И така – защо хората изневеряват? Когато за първи път разбрах, че партньорката ми е изневерила, първата ми реакция беше потресаваща несигурност. Преживях още и страхотен удар върху моето самочувствие и ме болеше ужасно, ужасно много! После нахлуха чувства като гняв, недоверие и мъка. После пак дойде болката. Няма да ви лъжа – болката още е много голяма.

Но започнах да свиквам. Най-тежки при мен бяха първите 10 дни.

 

В началото се почувствах ужасно подценен и унижен, усетих се не достатъчно добър, не достатъчно привлекателен, скучен или направо досаден. После дойде въпросът: С какво го заслужих? Наистина ли съм толкова лош, толкова непривлекателен, толкова скучен. Наистина ли?

 

Ако ме бяхте попитали веднага след като разбрах за изневярата, щях да ви отговоря – ДА. Цялото ми същество се беше свило на кълбо от ударите, които получавах. Имах усещането, че никога няма да се възстановя. Нека отново да задам въпросът: С какво го заслужих? Отговорът е: С НИЩО! Колкото и трудно и невероятно да ми беше да го проумея, когато партньорът ми изневерява, това не е свързано непременно с мен самият. Това не е атака лично срещу мен, не е нарочен опит да бъда наранен. Може би, ако аз реша сега да изневерявам, причината вече ще е лична. Но не искам да говоря за случаите на откровено отмъщение, защото не вярвам достатъчно в него. Знаете ли каква беше първата реакция на дамата на моето сърце, когато окончателно разбра, че е разкрита? Първите й думи бяха: “Това не е свързано с нас”. Тогава си казах, че това е най-лукавото изказване на света, но с времето започнах да разбирам, че все пак е било искрено в известна степен. Известна степен, защото е и така и не е така. Вярвам или не, партньорката ми вероятно също понякога се чувства зле или най-малкото неприятно заради болката, която ми причинява. Може би дори съжалява. Може би съжалява, че е била недискретна и съм я хванал, може би съжалява и за нещо друго... От друга страна в последно време непрекъснато разговарям с хора, които изневеряват и досега не намерих нито един, който да съжалява за стореното. Повечето от тях са вглъбени в бурята на собствените си чувства и почти не забелязват болката, с която “даряват” хората около себе си. Всички тези хора обаче ми казаха, че ще им бъде гадно за партньорите, ако се разбере за изневярата и че поне на първо време ще сложат край на “външната” връзка. Пожелавам ви вие да сте от хората, чийто партньори искрено съжаляват за причиненото.
Психолозите твърдят, че най-разпространената причина за изневярата е нещастието. Нещо липсва в живота на изневеряващия, нещо не го задоволява, някои обещания не са изпълнили, така че той е нещастен и чрез изневярата си се “само-лекува” чрез намиране на връзка навън. Основният проблем обаче идва не толкова от факта на еднократната изневяра. Основният проблем идва от пристрастяването към постоянното отвличане на вниманието от проблемите в семейството или въобще това, което аз наричам "основната връзка". Изневеряващите не осъзнават, че с това си поведение действат още по-деструктивно върху връзката и това води дори до още повече проблеми. Ако се върна към примера с моята партньорка: Тя до такава степен се беше вглъбила във "външната" си връзка, че дори когато беше физически в къщи, тя всъщност отсъстваше. Стигна се до направо срамни ситуации, свързани с пълното пренебрегване на задължения в семейството, пренебрегване дори на грижите за детето ни! Откъсването от реалността при нея приличаше почти на зависимостта от дрога, осъзнавам че е трудно за вярване, но ми се случи съвсем наскоро, а част от нещата продължават да се случват и днес.

 

 

 

Коментари 

 
+1 #2 Даниела 2017-04-02 12:13
Здравейте, прочетох статията ви с огромен интерес. Все едно бе преразказ на ситуацията, в която съм аз саматa. Признаците на изневярата са много точно описани от вас. На 100% ги виждах в съпруга си.. Случайно седнах пред лаптопа, който ползваше и о ужас... четох цяла нош такива неща, че още не мога да се съвзема. И направих грешка, а може и да е за добро - писах на любовницата му, която му е колежка. Тя го извикала и му показала моето писмо и от тогава той не се е прибирал вкъщи - дори не знам къде е. Знам, че не трябваше да го правя, но се чувствах толкова наранена за тази изминала година, толкова унизена и омърсена... В момента дори не знам къде е, нямам връзка с него... Моля ви, помогнете ми да оцелея след тази случка. Толкова много съм наранена...
 
 
+7 #1 d0d01981 2010-11-29 10:30
нали щеше да има форум??
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.