Home Семейство Характеристики на успешните семейства
Характеристики на успешните семейства
Написано от Стоян Георгиев   

Характеристики на успешните семействаНаскоро ми попадна едно много интересно изследване, извършено още през 80-те години в Америка за това какви са характеристиките на успешните семейства. Изследването се ръководи от д-р Ник Стинет и Джон Дефрейн от Университета в Небраска и включва 14 000 семейства от 27 националности, наблюдавани в продължение на 20 години!
Интервюираните семейства са от различни етнически и религиозен произход, от различни нива в обществото и притежаващи различни видове образование. Завършекът на това дългосрочно и много скъпо проучване са 6-те характеристики на силните семейства:


1. Силните семейства СЪЗНАТЕЛНО (забележете курсива от мен) прекарват значително количество време заедно.

2. Членовете на силните семейства са силно посветени един на друг.

3. Силните семейства комуникират чувствата си по позитивен начин.

4. Силните семейства имат ясно изразена религиозна ориентация.

5. Силните семейства умеят да се справят със стреса.

6. Силните семейства изразяват оценяване и разбиране едни към други.

Последните ми години на работа в тази сфера напълно потвърждават тези проучвания. Да имаш силно семейство не е толкова сложно - просто малко повече воля и решимост да се фокусираш върху тази толкова важна сфера от твоя живот!

 

 

(Правата са на www.semeistvo.bg. Публикувана с разрешение.)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.