Home Щастието е в теб
В каква реалност се взирате?
Написано от izneviara.com   

В каква реалност се взирате?Различните хора имат способността да виждат различни неща, гледайки едно и също нещо. Нека например пред нас да има влюбена двойка – мъж и жена, хванати за ръка и се гледат с любов в очите. Една част от хората виждат ДОСАДНАТА картина на двама лигавещи се възрастни човека, които се гледат в очите един друг с потресаваща нега. Други ще забележат колко КРАСИВИ са влюбените, колко прекрасно е всичко между тях. Ако наскоро сте преживели изневяра, може би виждате как скоро те ще започнат да се ЛЪЖАТ един друг и да правят неща, за които в момента дори не помислят. Ако от отдавна сте без половинка в живота си, може би ще усетите ЗАВИСТ от щастието им.

 
За радостта от Живота
Написано от izneviara.com   

Радостта от ЖивотаТи чуваш само това, което си готов да чуеш. За да чуваш повече неща, трябва да се развиваш и да вървиш напред. Няма да се уморя да ви го повтарям:) Шегата настрана... Движението ни напред е неизбежно, няма друг начин. Не можем да не се движим напред. Но освен да се движим напред, ние сме дошли тук, за да изпитваме радост от живота. Точно така – РАДОСТ ОТ ЖИВОТА!

Има една много странна жена – Естер Хикс, която говори едни странни на пръв поглед неща. Аз ви предлагам обаче да я чуем:

 

 
Най-големият дар, който можеш да подариш, е твоето щастие
Написано от izneviara.com   

Най-големият дар, който можеш да подариш, е твоето щастиеНай-големият дар, който можеш да дадеш другиму, е собственото ти щастие. Когато си в състояние на радост, щастие или благодарност, ти си изцяло свързан с Потока на чиста, положителна Изначална Енергия, която е твоята истинска същност. И когато си в това състояние на единение, всичко или всеки, към когото насочваш вниманието си, печели от твоето внимание.

 

Защо като казваш Не, ти всъщност казваш. Да?

В основата на вибрационната ти Вселена стои Законът за привличането. Това означава, че твоята Вселена е Вселена на включването. Когато насочиш вниманието си към нещо, което желаеш и му кажеш "Да", ти го включваш в своята вибрация. Но когато погледнеш нещо, което не желаеш и му кажеш "Не", ти също го включваш във вибрацията си. Когато не му обръщаш внимание, не го включваш, но не можеш да изключиш нищо, към което насочваш вниманието си, защото самото ти внимание го включва в твоята вибрация, всеки път без изключение.

 

 
Каквото човек знае, това вижда
Написано от izneviara.com   

Каквото човек знае, това вижда“Каквото човек знае, това вижда.” ЙОХАН ВОЛФГАНГ ГЬОТЕ (1749-1832)

Ще продължа още с Естер Хикс, заради оптимизма в думите:


"Искаме да знаеш, че винаги имаш пълната власт и контрол над собственото си преживяване. Единствената причина някога да изживееш нещо различно от това, което желаеш е, че насочваш основната част от вниманието си към нещо различно от това, което желаеш."

Така е наистина. Постоянно мислим за глупости. Аз например от сутринта съм мислил повече за работата, която не желая и какво в нея ме дразни, вместо да мисля за работата, която искам. Познайте какво ще получа в следствие на това:) Все пак се чувствам страшно ентусиазиран, защото поне ЗНАМ. Вече знам. Можете с успех да прогнозирате какво би се случило, ако постоянно мислите за връзките, които НЕ ИСКАТЕ, нали?

 
Точка на привличане
Написано от izneviara.com   

Точка на привличанеЕто едно място, от което почнах преди време, когато ми беше още много трудно и много страдах (Естер Хикс):

Всичко, към което насочиш вниманието си те кара да излъчиш вибрация, а вибрациите, които излъчваш са твоето искане, което пък е твоята точка на привличане.
Ако има нещо, което желаеш и в момента нямаш, трябва само да насочиш вниманието си към него и според „Закона за привличането” то ще дойде при теб, защото докато мислиш за предмета или преживяването, което желаеш, ти излъчваш вибрация и тогава, според Закона точно този предмет или преживяване трябва да дойде при теб.
Ако обаче има нещо, което желаеш, което все още не е дошло при теб и ти насочиш вниманието си към факта, че него го няма, тогава „Законът за привличането” ще продължава да откликва на тази вибрация на нямане и ти ще продължиш да нямаш, онова, което искаш. Такъв е Законът.”

Така е. Изпробвах го лично. Действа гарантирано и в двете посоки:) Има някои уловки, но ще оставя да ги откриете сами, защото така ще ви е по-интересно... Пък и няма да ми повярвате, ако просто ви го кажа, нали?

 
Философия на ежедневието - семейни отношения
Написано от izneviara.com   

Философия на ежедневието - семейни отношенияТази статия НЕ е за хора, които вярват, че живеем един път. Най-добре е те да я пропуснат...

Благодаря на yosif.net за нея и за други, които ме изправиха на крака в тежък момент!

 

 

Семейството е един от основните плацдарми където се осъществява човешката еволюция. Основна цел на еволюцията е да направи индивидите хармонични и уравновесени. Главният инструмент за постигането на тази цел е принципът на причината и следствието или кармичният закон. Казано с по-прости думи, събират се хора с остри ръбове и влизат в конфликти до тогава, докато острите ръбове се загладят и хората престанат да си причиняват рани. Този процес продължава много животи и единствения начин да го съкратим е да започнем съзнателно да се променяме. Голямото препятствие в този процес е принципа "или-или" (например: или аз, или той (тя) и той трябва да бъде заменен с принципа: "и вълка сит и агнето цяло".

 
Закон за НЕ-привличането
Написано от izneviara.com   

Закон за НЕ-привличанетоГледали ли сте „Тайната”? До днес си мислех, че всеки е гледал този филм, но разбрах, че далеч не е така. Има го на много места в нета, свалете си го и му хвърлете едно око – може да го приемете или не, но все нещо ще ви остане от него. Филмът е едно добро начало за търсещите. Направен е популярно и е така структуриран, че за всекиго има по нещо. За мен най-хубавото във филма е, че ме прави оптимист. А да бъдеш оптимист е първата важна крачка към новото бъдеще. Може да си говорим часове и часове на всякакви духовни теми, но ако сме подтиснати, негативни и депресирани – никаква полза от всичко казано. Знам го от собствен опит – безброй пъти съм ревал като ученичка, въпреки че би трябвало да съм израснал над такива „дреболии” като депресиите. Всички ние чудесно знаем, че да си депресиран е наистина тежко състояние, така че няма да правя опити да ги омаловажавам. В такъв момент всичко, което повдига настроението и ни води към оптимизъм е полезно.

 

 
Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!
Написано от izneviara.com   

Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!Всяка възникваща у нас мисъл, независимо дали е силна или слаба, добра или лоша, здрава или болна, изпраща вълни, които се колебаят и в по-голяма или в по-малка степен влияят на всички, с които сме в съприкосновение или които се намират в кръга на въздействието ни. Мисловните вълни приличат много на кръговете по повърхността на водата, предизвикани от хвърления в нея камък. Кръговете се движат във все по-широки и по-широки окръжности, започващи от самия център. Съответно ако нашите мисли изпращат силни вълни към определен предмет, той би почувствал най-силно тяхното въздействие.

 

Същевременно нашите мисли, оказващи въздействие върху другите, влияят и върху нас самите. В присъщите за човека мисли се проявява неговото „Аз", Поради това следва да приемем буквално известната библейска мъдрост: „В действителност човек е това, което мисли със сърцето си". Ние всички сме продукт на своето духовно творчество. Известно е, че е най-лесно да представим себе си в някаква светлина, но едва ли допускате, че целенасочената мисъл проличава не само в характера (което естествено е неоспоримо), но и във външността на човека.

 
За любовта
Написано от izneviara.com   

за любовта“Любовта крепи Вселената, тя е в основата на всичко”


Много малко хора са се замисляли, какво означават тези простички думи. Всеки е с нагласата, че Вселената е прекалено далеч и няма нищо общо с неговото житие-битие. Но любовта участва във всеки миг от нашия живот, независимо дали имаме престава за това. Без любовта не може да съществува нищо, всичко е наситено с повече или по-малко любов. Когато любовта е достатъчна, наситеното с нея, е приятно, хармонично, естетично. В присъствието на любовта се чувстваме здрави, силни, добронамерени, великодушни. Когато любовта не достига, всичко изглежда сиво, безнадеждно, грозно. Без любов ние сме болни в буквалния смисъл на думата, вяли, раздразнителни, подтиснати, агресивни, не сме склонни на компромиси. Замислете се, нима всичките ви проблеми в живота не са от липсата на любов?

 
Вече обичам думичката "ДА"
Написано от izneviara.com   

Вече обичам думичката Гледали ли сте онзи филм „Yes man”? Накратко за главният герой:

Той не изживява живота си. Измисля си смешни оправдания, за да отказва на хората около себе си за почти всичко. Закотвен е на скучна работа от години. Няма приятелка или поне нищо близо до такава. Загубил е любовта на живота си, защото тя не е могла да живее с човек, който отказва да изживее живота си. Повечето вечери в къщи се чувства толкова отегчен, самотен и без капка ентусиазъм, че няма желание дори да маструбира:)

 

Прозвуча ли ви познато? Вгледахте ли се в собствения си живот? Аз го направих, за да установя, че откривам притеснително много сходства с героя от филма... Един ден той решава да отговаря на ВСИЧКО с “ДА”.

 
Всичко свършва... или започва?
Написано от jenite.net   

Всичко свършва... или започва?Случвало ли ти се е да трябва да се разделиш с някаква съществена част от живота си? Поради загуба, зависеща или не от теб самия. Или поради лошо стечение на обстоятелствата. В повечето случаи май точно така се получава. Все пак няма нищо вечно. И тогава униваш, отчайваш се, самосъжаляваш се, започваш да се страхуваш от неизвестното, страдаш от загубата.

Отчаянието и апатията така са те обзели. Защото току що си затворил една чудесна, красива и прекрасна страница от живота си. Дошъл е момент, в който си извървял една толкова важна и съществена част от житейския си път. Нещо толкова истинско и себеотдаващо. И ти се струва, че всичко е свършило. Но дали? А ако започва? Ако това е всъщност началото на по-прекрасната и по-светла част от живота ти? 
Пътищата, които избираме
Написано от izneviara.com   

Пътищата, които избирамеМайкъл е такъв тип човек, който често дразни хората. Винаги е в добро настроение и винаги намира добра дума за всеки. Питат ли го, как е, винаги отговаря „По-добре не може да бъде”. Той е истински мотиватор. Ако денят на някой е труден, Майкъл винаги е до него и му показва, как да погледне на ситуацията от положителната страна. Докато наблюдавах поведението му, ме гризеше любопитството, и затова един ден отидох при него и го попитах „Не мога да разбера – ти през цялото време ли си такъв? Как става това?”

 

Майкъл отговори „Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че имам избор. Можеш да избереш доброто или лошото настроение. Аз избирам доброто. Всеки път, когато се случва нещо лошо, аз имам избор – да бъда жертва или да извлека урок от това. Избирам урокът. Всеки път, когато някой ми се оплаква, аз имам избор – или да приема оплакването, или да покажа на човека положителните страни на ситуацията. Избирам положителната страна.”

 

 
Разговори с Бога 1
Написано от izneviara.com   

Разговори с БогаОбичта е магнит

И така, родители, съпруги и близки би трябвало да се стремят да превърнат обичта ти не в лепило, което слепва, а по-скоро в магнит, който най-напред привлича и след това се обръща и изтласква, за да не могат онези, които са привлечени, да започнат да вярват, че е необходимо да са залепени за теб, за да оцелеят. Нищо не може да бъде по-далеч от истината. Нищо не може да бъде по-вредно за другия.

Остави обичта си да изтласка обичаните от теб към света и към пълното изживяване на това кои са те. Така ще си обичал истински.

 

 
Разговори с Бога 2
Написано от izneviara.com   

Разговори с БогаПовечето от вас навлизат в годините, в които се формират взаимоотношенията, назрели с очакване, пълни със сексуална енергия, с широко отворени сърца и с радостна, пламенна душа.

Някъде между 40 и 60 (за повечето хора е по-ранната възраст) вече сте се отказали от най-великата си мечта, оставили сте настрана най-голямата си надежда и сте се примирили с най-малкото си очакване (или изобщо с нищо).
Проблемът е толкова основен, толкова прост и в същото време толкова трагично неразбран: най-грандиозната ти мечта, най-висшата ти идея и най-съкровената ти надежда са се отнасяли до любимия ти друг човек вместо до любимия ти Тебе. Тестът за взаимоотношенията ти е бил колко добре другият е посрещнал твоите очаквания и колко добре ти си посрещнал нейните (или неговите). Но единственият сигурен тест е колко добре ти си посрещнал своите.

 
Приказка за вълшебната нишка
Написано от jenite.net   

Приказка за вълшебната нишкаИмало едно много весело момченце. Всички го обичали. И родителите, и учителите, и приятелите му, но имал един недостатък. Петър не можел да живее в момента. Не се бил научил да се радва на нещата, които се случват в настоящето. Когато бил на училище, си мислел колко хубаво би било да си играе на двора. Когато играел на двора, си мислел за лятната ваканция. Все си мислел за нещо друго и никога не отделял време да се наслади на специалните моменти, които изпълвали дните му.

Една сутрин той се разхождал в гората недалеч от дома си. Почувствал умора, решил да си почине на една полянка и след малко заспал. Дълбоко в съня си чул как някой го вика по име. Той бавно отворил очи и с изненада видял една стара жена. Изглеждала на повече от сто години. В сбръчканата си ръка старицата държала топче с дупчица по средата, а от дупчицата се подавала дълга златна нишка.

 


Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.