Home Щастието е в теб Най-големият дар, който можеш да подариш, е твоето щастие
Най-големият дар, който можеш да подариш, е твоето щастие
Написано от izneviara.com   

Най-големият дар, който можеш да подариш, е твоето щастиеНай-големият дар, който можеш да дадеш другиму, е собственото ти щастие. Когато си в състояние на радост, щастие или благодарност, ти си изцяло свързан с Потока на чиста, положителна Изначална Енергия, която е твоята истинска същност. И когато си в това състояние на единение, всичко или всеки, към когото насочваш вниманието си, печели от твоето внимание.

 

Защо като казваш Не, ти всъщност казваш. Да?

В основата на вибрационната ти Вселена стои Законът за привличането. Това означава, че твоята Вселена е Вселена на включването. Когато насочиш вниманието си към нещо, което желаеш и му кажеш "Да", ти го включваш в своята вибрация. Но когато погледнеш нещо, което не желаеш и му кажеш "Не", ти също го включваш във вибрацията си. Когато не му обръщаш внимание, не го включваш, но не можеш да изключиш нищо, към което насочваш вниманието си, защото самото ти внимание го включва в твоята вибрация, всеки път без изключение.

 

 

Това, че вземаш решение да намериш по-добре служеща ти мисъл не означава, че можеш незабавно да преминеш директно към нея, защото Законът за привличането ограничава мислите, до които имаш достъп от мястото, на което се намираш в момента. Разбира се, няма мисъл, която не можеш да имаш след време - точно както няма място, до което да не можеш след време да достигнеш, от мястото, където се намираш - но не можеш непосредствено да прескочиш на мисъл, която вибрира на честота, коренно различна от тази на мислите, в които обикновено гравитираш.

 

Ако си решил да "следваш щастието си" и се съсредоточаваш върху житейска ситуация, в която няма нищо добро, решението ти да следваш добруването си ще бъде неуспешно, защото Законът за привличането не може да ти предостави мисъл, която толкова много се различава от твоята вибрационна честота. Но ако решението ти е да потърсиш най-приятната мисъл, до която имаш достъп в момента, ти би могъл лесно да го осъществиш.

 

Когато очакваш нещо, то е на път. Когато си убеден в нещо, то е на път. Когато се страхуваш от нещо, то е на път.

 

Често другите горят от желание да те насочват. Има безброй много хора с различни мнения, правила, изисквания и предложения за това как би трябвало да живееш живота си, но нито един от тях не може да вземе предвид единственото нещо, което е важно за постигането на желанията ти: Другите не могат да разберат вибрационния състав на желанията ти, нито вибрационния състав на състоянието, в което се намираш., затова по никакъв начин не са подготвени да те насочват. Дори тогава, когато имат най-добри намерения и искат абсолютното ти Благополучие, те не знаят. И въпреки че много от тях се опитващ да не бъдат егоисти, за тях е много трудно да отделят онова, което желаят за теб от онова, което желаят за себе си.

 

Благодарността, високата оценка и любовта към себе си са най-важните чувства, които можеш, да изпитваш. Високата оценка за околните и високата оценка за самия себе си са най-близки по вибрация до Изначалната енергия от всичко, което сме виждали и изживявали където и да било в тази Вселена.

Трябва да си достатъчно голям егоист, за да се настроиш към Благополучието.

На този етап понякога ни обвиняват, че учим хората на егоизъм. Ние сме съгласни. Наистина учим хората да бъдат егоисти, защото ако не си в достатъчна степен егоист, за да се настроиш към Енергията на Първоизточника, ти и без това няма да имаш нищо, което да дадеш другиму.

Някои се притесняват: "Ако се старая да постигна онова, което искам няма ли някак нечестно да го отнема от другите?" Но тази загриженост е основана на погрешното разбиране, че предоставеното ни изобилие е ограничено. Тези хора се опасяват, че ако вземат твърде голяма част от пая за други няма да остане нищо, но всъщност паят се уголемява правопропорционално на вибрационните молби на всички вас.

Никога не казваш: "Чувствам се виновен заради прекрасното си здраве. Решил съм да поболедувам няколко години, за да дам на някой болен възможност да се възползва от моята порция здраве." Защото е ясно, че когато човек е здрав, той не лишава другиго от здраве.”

Ако си свикнал да мислиш или говориш за мястото, където се намираш в момента, не е лесно изведнъж да промениш вибрациите си и да започнеш да мислиш и чувстваш нещо съвсем различно. Всъщност Законът за привличането гласи, че нямаш достъп до мисли и чувства, които са много отдалечени от честотата, на която вибрираш най-често, но с малко усилия би могъл да намериш други мисли. Ако си изпълнен с решимост да се чувстваш по-добре ти би могъл да смениш темата и да намериш други мисли, чиито вибрации да извикват по-приятно чувство, но смяната на вибрацията обикновено е постепенен процес.

 

Активирането на съответната вибрация става тогава, когато съсредоточиш вниманието си върху нещо най-малко за 17 секунди. Когато съсредоточаването се засилва и вибрацията се изчиства Законът за привличането довежда други мисли, които съответстват на тази вибрация или съвпадат с нея. На този етап вибрацията няма голяма притегателна сила, но ако се съсредоточаваш по-дълго силата на вибрацията ще нарасне. И ако успееш да задържиш вниманието си неотклонно върху една мисъл само за нищожните 68 секунди вибрацията става достатъчно силна, за да започне нейното материализиране.

Когато многократно се завръщаш към чиста мисъл и я задържаш поне 68 секунди за кратък период от време (в някои случаи часове, в други - няколко дни) тази мисъл се превръща в доминираща мисъл. А когато постигнеш доминираща мисъл ще преживяваш съвпадащи с нея проявления до момента, в който я промениш.

 

Единственото нещо, което може да ти попречи да допуснеш нещата, които желаеш, е навикът да излъчваш мисли на съпротивление. Ти със сигурност не си развил тези мисловни модели умишлено, но те са се натрупали през физическия ти път, малко по малко и преживяване след преживяване. Едно нещо е сигурно: Ако не направиш нещо, което да предизвика различно вибрационно излъчване нищо в преживяването ти не може да се промени.

 

По-рано дадохме пример за това как може да караш колата си със 160 км/ч. и да се блъснеш в дърво, което е много по-голям проблем от това да караш колата си с 10 км/ч. и да се блъснеш в дърво. В нашата аналогия скоростта на колата е равна на Съзидателната Енергия, която извикваш с желанието си, а дървото се равнява на противоречивите мисли или твоето съпротивление. Често хората стигат до извода, че единственото разумно действие е да забавят колата, но ние сме учители, които те насърчават да премахнеш дърветата от пътя си.

 

Много по-лесно е съзнателно да промениш насоката на мислите си към нещо, от което да се почувстваш по-добре, преди да се е появило нежелано физическо проявление.

 

Мнозина казват: "Когато това обстоятелство се промени ще се почувствам по-добре. Когато имам повече пари или се пренеса в по-хубава къща или си намеря по-добра работа или по-добър партньор, тогава ще се почувствам по-добре." Не казваме, че не е по-добре да наблюдаваш нещо приятно, но този начин на разсъждение е много далеч от истината.

Съзнателното сътворяване не се състои в това дадено условие да се промени и след това да намериш по-положително чувство в отговор на тази промяна. То се състои в това да избереш мисъл, която те кара да се чувстваш добре независимо от обстоятелствата, което вече води до промяна в условието. Когато изпитваш безусловната любов например, толкова много искаш да останеш свързан с Извора на любов, че съзнателно избираш мисли, които позволяват връзката ти, независимо от това какво се случва около теб. А когато успееш да контролираш точката си на привличане като съзнателно избираш по-приятни мисли, заобикалящите те условия също трябва да се променят. Законът за привличането гласи, че така трябва.

 

Всеки път, когато си признателен за нещо, всеки път, когато похвалиш нещо, всеки път, когато изпиташ положителна емоция към нещо ти казваш на Вселената: "Още от това, моля". Няма нужда повече никога да заявяваш това намерение вербално, но ако си предимно в състояние на признателност, всички добри неща ще потекат към теб.

 

Когато вземеш решение, че нищо не е по-важно от това ти да се чувстваш добре и че днес съзнателно ще потърсиш неща, за които да си признателен, чувството на признателност ще се е превърнало в обект на , вниманието ти. Вече си установил връзка между себе си и обекта на признателност, върху който незабавно ще започне да действа Законът за привличането, така че веднага ще започнеш да виждаш повече неща, които ще предизвикват признателността ти.

 

Като магнит ти привличаш мисли, хора, събития, стандарт на живот - всичко, което преживяваш. Когато виждаш нещата такива, каквито са, ти привличаш още от същото. Но като виждаш нещата такива, каквито ти се иска да бъдат, ти ги привличаш такива, каквито ти се иска да бъдат. Именно затова, колкото по-хубаво става всичко, толкова по-хубаво става всичко; а колкото по-лошо става всичко, толкова по-лошо става всичко, а хората, по принцип, гледат най-вече това, което е.

 

Ако ти говорехме в първия ден от физическия ти живот, щяхме да кажем: Добре дошло, Мъниче, на Планетата Земя! Няма нищо, което да не можеш да бъдеш, да правиш или да имаш. Ти си величествен творец и си тук заради силното си и съзнателно желание да бъдеш тук. Ти точно си приложил великолепния закон на Съзнателното Сътворяване и благодарение на способността си да го правиш си тук.

 

Вселената откликва на вибрационното ти излъчване, на точката ти на привличане, на мислите ти и на начина, по който се чувстваш. Вселената не откликва на онова, което се е проявило в живота ти, а на вибрацията, която излъчваш сега. Вселената не прави разлика между това наистина ли имаш милион долара или мислиш и изживяваш това, че имаш милион долара. Точката ти на привличане зависи от мислите и чувствата ти, не от проявленията ти.

 

Повечето хора поднасят по-голямата част от вибрационното си излъчване в отклик на неща, хора и условия, които наблюдават. Затова животът на повечето хора продължава да се развива до голяма степен както преди без значително подобрение във времето. Това е така, защото те не излъчват мисли, различни от онова, което вече са преживели. Играта на Виртуална реалност ще промени това, защото като прилагаш този процес върху който и да е аспект от живота си вибрацията ти ще се премести далеч отвъд нивото, на което се намираш в момента. Тъй като Вселената откликва на вибрацията ти, а не на онова, което преживяваш в момента, невероятни неща могат да потекат в твоето преживяване, въпреки че досега това не се е случвало.

 

(Естер Хикс)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.