Home Щастието е в теб Каквото човек знае, това вижда
Каквото човек знае, това вижда
Написано от izneviara.com   

Каквото човек знае, това вижда“Каквото човек знае, това вижда.” ЙОХАН ВОЛФГАНГ ГЬОТЕ (1749-1832)

Ще продължа още с Естер Хикс, заради оптимизма в думите:


"Искаме да знаеш, че винаги имаш пълната власт и контрол над собственото си преживяване. Единствената причина някога да изживееш нещо различно от това, което желаеш е, че насочваш основната част от вниманието си към нещо различно от това, което желаеш."

Така е наистина. Постоянно мислим за глупости. Аз например от сутринта съм мислил повече за работата, която не желая и какво в нея ме дразни, вместо да мисля за работата, която искам. Познайте какво ще получа в следствие на това:) Все пак се чувствам страшно ентусиазиран, защото поне ЗНАМ. Вече знам. Можете с успех да прогнозирате какво би се случило, ако постоянно мислите за връзките, които НЕ ИСКАТЕ, нали?

 

"Законът за привличането винаги носи есенцията на равновесието на твоите мисли. Няма изключения. Получаваш това, за което мислиш, независимо дали го искаш или не. И след време, с практика, ще разбереш, че Законът за привличането винаги действа. Той никога не те подвежда. Никога не те заблуждава. Никога не те обърква, защото Законът за привличането откликва точно на вибрацията, която излъчваш. Но за мнозина объркването идва от това, че излъчват вибрации, които не осъзнават, че излъчват. Знаят, че имат желание в дадена насока, знаят също и че онова, което желаят все още не е дошло при тях, но това, което често не осъзнават е, че по-голямата част от мислите, които излъчват са в опозиция със собственото им желание.

Ние с готовност ти предлагаме нова перспектива, водени от едно единствено съображение: да можеш съзнателно да участваш в собственото си прекрасно разширяване. Разширяването ти е даденост; разширяването  на времево - пространствената ти реалност е даденост, разширяването на Вселената също е даденост. Много по-удовлетворяващо е съзнателно и целенасочено да участваш, в собственото си разширяване.

Ако си способен да си представиш нещо или дори да си помислиш за него, то Вселената разполага с всичко необходимо, за да ти го предостави, защото Вселената прилича на добре заредена кухня, в която всяка съставка, която можеш, да си представиш е на твое разположение. И във всяка частица на тази Вселена едновременно и се съдържа, и отсъства всичко, което ти е необходимо. Това виждане за изобилие и за отсъствието на изобилие е средата, в която става възможно фокусирането. А фокусирането активира Закона за привличането.

Твоите собствени предпочитания и желания се раждат от разнообразието и контраста. В момента, в който се ражда твоето предпочитание, то започва по Закона за привличането да притегля към себе си онова, което му съответства и по този начин предизвиква незабавно разширение.

Невъзможно е някой друг да получи облагите, които са били предназначени за теб, както и ти не можеш егоистично да заграбиш облаги, предвидени за някой друг. Всички желания получават отклик, всички молби се изпълняват и никой не бива оставен без отговор, необичан и незадоволен. Когато си изравнен с Енергийния си Поток, винаги си победител и не е необходимо някой друг да загуби, за да победиш ти. Винаги има достатъчно.

Ако някой не получава онова, което е поискал, това не е заради някакъв недостиг на ресурси; причината може да се крие единствено в това, че човекът, на когото принадлежи желанието, не е настроен към собствената си молба. Няма недостиг. Няма липса. Няма съревнование за ресурси. Има само допускане или недопускане на онова, което искаш.

Заобиколен си от много влияния във физическата околна среда и много често околните молят или настояват да се държиш по различен начин, за да повлияеш положително на тяхното преживяване. Задръстен си от закони, правила и очаквания, наложени от други и изглежда, че почти всички имат определено мнение за това как трябва да се държиш. Но не е възможно да останеш на верния път между това къде се намираш и къде искаш да бъдеш, ако използваш подобни външни влияния, за да се насочваш.

Често правиш различни неща в опит да угодиш на друг, само за да разбереш, че независимо колко се опитваш не можеш да се движиш в желаната посока и така не само че не удовлетворяваш другия, но не удовлетворяваш и себе си. И тъй като се луташ в толкова различни посоки, накрая пътеката към мястото, където искаш да бъдеш обикновено ти се губи."

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.