Home Щастието е в теб В каква реалност се взирате?
В каква реалност се взирате?
Написано от izneviara.com   

В каква реалност се взирате?Различните хора имат способността да виждат различни неща, гледайки едно и също нещо. Нека например пред нас да има влюбена двойка – мъж и жена, хванати за ръка и се гледат с любов в очите. Една част от хората виждат ДОСАДНАТА картина на двама лигавещи се възрастни човека, които се гледат в очите един друг с потресаваща нега. Други ще забележат колко КРАСИВИ са влюбените, колко прекрасно е всичко между тях. Ако наскоро сте преживели изневяра, може би виждате как скоро те ще започнат да се ЛЪЖАТ един друг и да правят неща, за които в момента дори не помислят. Ако от отдавна сте без половинка в живота си, може би ще усетите ЗАВИСТ от щастието им.

 

Така сме устроени хората - нищо в нашите преживявания не е еднозначно. Ние виждаме събитията в живота си през филтрите, които сами си поставяме на собствените очи. Ако нашите филтри ни казват, че изневярата е най-лошото нещо, което може да се случи на една връзка, то точно така и ще бъде. Ние сами си избираме нашите филтри. Аз имам приятел, който преди време разбра за изневярата на жена си. Аз си помислих, че ще го преживее много тежко, но се оказа, че греша. Неговите филтри бяха: “Е добре де, имала е нужда от нещо, което аз не мога да й дам. Взела го е и пак е при мен, какво толкова?!” И преживя всичко лесно, запазвайки семейството си и топлината в него.

Предполагам всеки един от нас в даден етап от живота си се е интересувал силно от нещо. Нека например да е някакъв музикален състав. Преди да научим за състава, ние никога не сме му обръщали внимание, просто защото не сме знаели за неговото съществуване. Не сме ги сравнявали с други, не сме мислели – добър или лош е... Един ден чуваме музиката и тя навлиза в нашата реалност. Музиката им става част от нас, интересуваме се от биографиите на музикантите, четем по списания или блогове кой с кого има връзка в момента, кави са творческите им планове, какво били казали след някое турне, кога ще излезе новия албум, какво обичат да хапват или пият и т.н. Техният свят нахлува в наши свят, защото ние сме насочили вниманието си към него. Това е като да светиш с фенерче в тъмна стая – изведнъж забелязваш много подробности там, където си осветил. ТОЧНО ТАКА става, когато насочите прекалени силно вниманието си към проблемите във връзката си – изведнъж ги виждате много ясно. Ако задържите “фенерчето” прекалено дълго върху проблемите, ще забравите че въобще има и друга част от стаята и тя всъщност е много по-хубава.

Чувам как някои казват: "Май трябва да се изправиш лице в лице с действителността и тогава да говориш пак тези глупости!" Правя го всеки ден, правя го непрекъснато. Просто започнах по-внимателно да избирам реалността, срещу която се изправям. Защото започнах да откривам, че тази реалност, срещу която се изправям; тази реалност, за която говоря, спомням си постоянно, предъвквам като вас, тази реалност, за която правя статистики, тази реалност, която задържам за дълго време във вибрацията си, става моя лична реалност. Затова си струва човек да бъде взискателен към това какви реалности приема в преживяването си, защото сам създава своята действителност. ДА, вие можете да творите своята действителност и можете да избирате какво искате в нея. Вие сте творците! Вие можете да сътворите всичко, към което насочите вниманието си концентрирано за дълго време. Това не означава да насочвате вниманието си към вашата половинка, която сега си искате обратно. Все пак е важно какво иска и тя, нали? И ако сега направите нещо против общата ви воля като двойка, един ден това ще се върне обратно и ще ви удари силно. Искайте и създавайте само неща, свързани лично с вас. Ако половинката ви се впише във вашия нов свят – добре, ако не се впише – пак добре!

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.