Home Щастието е в теб Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!
Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!
Написано от izneviara.com   

Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!Всяка възникваща у нас мисъл, независимо дали е силна или слаба, добра или лоша, здрава или болна, изпраща вълни, които се колебаят и в по-голяма или в по-малка степен влияят на всички, с които сме в съприкосновение или които се намират в кръга на въздействието ни. Мисловните вълни приличат много на кръговете по повърхността на водата, предизвикани от хвърления в нея камък. Кръговете се движат във все по-широки и по-широки окръжности, започващи от самия център. Съответно ако нашите мисли изпращат силни вълни към определен предмет, той би почувствал най-силно тяхното въздействие.

 

Същевременно нашите мисли, оказващи въздействие върху другите, влияят и върху нас самите. В присъщите за човека мисли се проявява неговото „Аз", Поради това следва да приемем буквално известната библейска мъдрост: „В действителност човек е това, което мисли със сърцето си". Ние всички сме продукт на своето духовно творчество. Известно е, че е най-лесно да представим себе си в някаква светлина, но едва ли допускате, че целенасочената мисъл проличава не само в характера (което естествено е неоспоримо), но и във външността на човека.

Това е доказан факт и следва само да се огледате около себе си, за да го констатирате. Навярно вече сте забелязали, че професията на човека се отразява в неговата външност и върху характера му. На какво се дължи по ваше мнение това явление? На нищо друго, освен на определен начин на мислене. Ако някога сте променяли работата си, навярно сте забелязали, че както характерът, така и външността ви са се променяли в съответствие с нея. Всяко ново ваше занятие означава нов начин на мислене, който се реализира в съответни действия. Възможно е досега да не сте обръщали внимание на този факт, но той е безусловна истина, потвърждение на която ще намерите веднага щом се огледате около себе си.


Човек, който мисли енергично, е енергичен и в действията си. Мъжествените по дух са мъжествени и във всекидневието си. Този, който мисли: „Аз мога и искам", ще въплъти тази мисъл и на практика, докато този, който мисли: „Аз не мога", никога нищо няма да предприеме. Това, разбира се, е известно на всички. Но от какво произтича тази разлика между хората? Само от мислите им, от всекидневния им начин на мислене? Разбира се, след всяка мисъл следва и действие. Защо? Защото действието се явява естествен резултат на устойчивото мислене. Ако мислите за нещо постоянно, ще последва и съответно действие. Мисленето е най-великото явление в света. Ако все още не сте осъзнали това, ще го осъзнаете.

Вашата мисъл привлича към себе си съответните мисли на другите и по този начин те се наслагват върху нея. Разбирате ли до какво води това? Ако у вас се появи някоя боязлива мисъл, вие привличате към себе си всички страхливи мисли от обкръжаващата ви среда. Колкото по-настойчиво мислите за това, толкова повече ще се увеличава и притокът на такива мисли към вас. Но ако мислено си кажете: „Аз не се боя", всяка смела мисъл от обкръжаващия ви свят ще се устреми към вас и ще ви помогне. Опитайте се да го направите, отстранете страхливите си помисли. Нима не знаете, че страхът заедно с по-голямото си дете - тъгата - е причинила повече бедност, нещастия и неуспехи, отколкото всичко друго на този свят. Страхът и ненавистта са родители на всички лоши мисли у хората.

Ако бяхте мой най-близък приятел и това бяха последните ми думи на този свят, бих извикал колкото сили имам: „Забравете завинаги всички мисли за страх и ненавист!"

Ако вашият ум е зает постоянно с определени мисли, те привличат подобни мисли и убеждения от обкръжаващата ви среда. Това свойство е едно от най-великите в природата, което приложено по определен начин, може да привлече съдействие и помощ от съвършено неочаквани източници. Мислите са веществени реалности, които обладават свойството да привличат други мисловни вълни със същите колебания и качества.

(Уилям Аткинсън, 1906 година)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.