Home Щастието е в теб Вече обичам думичката "ДА"
Вече обичам думичката "ДА"
Написано от izneviara.com   

Вече обичам думичката Гледали ли сте онзи филм „Yes man”? Накратко за главният герой:

Той не изживява живота си. Измисля си смешни оправдания, за да отказва на хората около себе си за почти всичко. Закотвен е на скучна работа от години. Няма приятелка или поне нищо близо до такава. Загубил е любовта на живота си, защото тя не е могла да живее с човек, който отказва да изживее живота си. Повечето вечери в къщи се чувства толкова отегчен, самотен и без капка ентусиазъм, че няма желание дори да маструбира:)

 

Прозвуча ли ви познато? Вгледахте ли се в собствения си живот? Аз го направих, за да установя, че откривам притеснително много сходства с героя от филма... Един ден той решава да отговаря на ВСИЧКО с “ДА”.


Предлагат ти секс и ти казваш „Да”. Така се разтоварваш. Не е задължително след секс да искаш да се обвържеш за вечни времена, нали? Това е просто секс. Зарежда те с положителна енергия и те кара да ходиш усмихнат на следващия ден:)

 

Канят те на среща и ти казваш "Да". Кафе, разговор, споделяне, изясняване на позиции, приятно време с друг човек, нови впечатления, нова гледна точка, забавно, може би смешно. Така започва една нова връзка – с обикновена среща.

 

Предлагат ти да заживеете заедно и ти казваш "Да". Така връзката се задълбочава. Знам, че повечето хора изтръпват при тази мисъл, но КАКВО ТОЛКОВА? Да казваш „да”, означава да изпробваш, да откриваш и потвърждаваш себе си във взаимоотношенията с другия. Това може да е възможност за нещо повече.

 

Правят ти предложение за брак и ти казваш "Да". Така започва нов етап от живота ти.

 

Питат те "Искаш ли да си направим бебе?" и ти отговаряш "Да". Така се ражда нов живот.

 


Вероятно всичко важно и хубаво започва с "Да". В тази кратка думичка е скрит голям потенциал за щастие, който може да направи живота ни по-красив и по-богат. Изричайки я по-често, ние имаме възможност да направим партньора и самите себе си по-щастливи.

Всяка една връзка е пълна с възможности за повече "Да”-та.

Възползвайте се максимално! И тъй като отрицанието и "Не”-то са ни много присъщи, когато имате възможност да отговорите с "Да" или "Не", преди да дадете своя отговор, замислете се за секунда.

 


Ето и няколко класически примера, които заслужават вашето твърдо и ентусиазирано "Да":

- Ако ви помолят да изхвърлите боклука, кажете "Да" (не се смейте) - хората, които помагат на другите, са по-щастливи.

- Ако ви предложат да излезете навън, кажете "Да" - щастливите хора прекарват най-малко време в самота, а през по-голямата част се социализират.

- Ако ви предложат да направите нещо ново, кажете "Да" - новите преживявания ни носят свежи позитивни емоции.

- Ако ви предложат да се приберете по-рано вкъщи, кажете "Да" - щастливите двойки посвещават повече време един на друг.

- Ако ви се извинят, кажете "Да, приемам извинението" - щастливите двойки приемат опитите за помирение и продължават напред.

- Ако ви помолят за масаж, кажете "Да" - щастливите двойки използват еротичната сила на физическия контакт.


Повече "Да"-та ще направят връзката ви по-отворена за позитивното, по-богата на преживявания и взаимно разбирателство. Какво по-хубаво от това!?


И накрая все пак малко за "Не”-то. И то има своето място. Но не забравяйте, че като казвате "Не" на нещо, вие винаги казвате "Да" на друго. Всяко „Не” и всяко „Да” е избор в определена посока. Поредицата от избори, които правим се нарича Живот. Надявам се всяко "Да" да допринася за вашето взаимно Щастие. Надявам се следващия път да не откажете още на първата стъпка.

Кажете „Да” и се забавлявайте с живота си!

 

(за част от статията е използван материал от shtastieto.com)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.