Home Щастието е в теб Пътищата, които избираме
Пътищата, които избираме
Написано от izneviara.com   

Пътищата, които избирамеМайкъл е такъв тип човек, който често дразни хората. Винаги е в добро настроение и винаги намира добра дума за всеки. Питат ли го, как е, винаги отговаря „По-добре не може да бъде”. Той е истински мотиватор. Ако денят на някой е труден, Майкъл винаги е до него и му показва, как да погледне на ситуацията от положителната страна. Докато наблюдавах поведението му, ме гризеше любопитството, и затова един ден отидох при него и го попитах „Не мога да разбера – ти през цялото време ли си такъв? Как става това?”

 

Майкъл отговори „Всяка сутрин се събуждам с мисълта, че имам избор. Можеш да избереш доброто или лошото настроение. Аз избирам доброто. Всеки път, когато се случва нещо лошо, аз имам избор – да бъда жертва или да извлека урок от това. Избирам урокът. Всеки път, когато някой ми се оплаква, аз имам избор – или да приема оплакването, или да покажа на човека положителните страни на ситуацията. Избирам положителната страна.”

 

„Не е възможно да е толкова просто!” – възразих аз.

„Може – отговори ми Майкъл – Целият живот се състои от избори. Когато отхвърлиш всичко излишно, всяка ситуация ти дава избор. И ти избираш, как да реагираш на ситуацията. Избираш, как хората да влияят на настроението ти. И накрая избираш, как да живееш”.

Попих всичко, което Майкъл каза и скоро напуснах работата си като създадох собствен бизнес. След няколко години научих, че Майкъл е сполетян от нещастен случай – паднал от кула с височина 20 метра. След 18-часова операция и няколко седмици интензивна терапия Майкъл е изписан от болницата с метални шини в гърба. Срещнах се с него 6 месеца след това, и когато го попитах как е, той отговори „Не може по-добре. Искаш ли да видиш белезите”. Отказах му, но го попитах, какво е мисли, когато се е случило нещастието.

„Първата ми мисъл беше, че нещата са прекрасни около неродената ми дъщеричка, която всеки момент трябваше да се роди. После, лежейки на земята, си спомних, че имам избор – той може да е животът, а може и смъртта. Избрах живота.”

„Нима не се изплаши? Не загуби ли съзнание?” – попитах го аз.

Майкъл продължи: „Лекарите свършиха прекрасно работата си. През цялото време ми казваха, че всичко ще е нормално. Но когато ме вкараха в операционната и видях изражението на лицата им, истински се изплаших. В очите им прочетох, че ме смятат за пътник. Разбрах, че трябва да направя нещо”.

„И какво направи?” – попитах нетърпеливо.

„В екипа имаше една пълничка сестра, която постоянно задаваше въпросите от моята страна. Попита ме дали имам алергия към нещо. казах – да. Лекарите и сестрите замръзнаха в очакване. Въздъхнах дълбоко и казах „Към неземното притегляне”. Още се смееха, когато им казах – избирам живота, оперирайте ме като жив, а не като мъртъв”.

Майкъл оцелял благодарение на уменията на лекарите, но също и на удивителното си отношение към живота. От него научих, че всеки ден ние имаме своят избор – да живеем пълноценно. Защото отношението ни към живота е неговата основа. Пожелавам ви възможно най-често да правите точния избор. Но дори и да сбъркате, не се отчайвайте, а го приемете като урок от живота.

НЯМА И НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ЧОВЕК БЕЗГРЕШЕН В ЖИВОТА СИ!
Ти избираш, как да реагираш на ситуацията. Сега, когато ти – уважаеми читателю, прочете това, можеш да направиш избора си, докато все още имаш време. Тъй като утре може и да няма.
Какъв избор? Да продължиш да живееш като всички (както във анекдота „Остави, аз живея тук”) или да направиш крачка към себе си и да контролираш живота си!
Целият живот се състои от избори. Ти избираш как да живееш!


 

(По материали на: shkolaposv.ru, източник: yosif.net)

 

 

 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.