Home Терапия 10 убиеца на любовта
10 убиеца на любовта
Написано от dushevenkomfort.com   

10 убиеца на любовтаСрещат се веднъж мъжът и жената и решават: „Нека да живеем  заедно”. Това е състоянието на любов: когато мислите са еднакви, когато с половин дума двамата се разбират, когато си готов да отидеш накрая на света заради другия.

Това състояние много прилича на парче стъкло, което двамата понасят със себе си в дългия си жизнен път. Хващат го от двата края и го понасят. Всяко препятствие в живота им се отразява върху стъклото.
То е крехко и уязвимо и един малък момент може да го разсипе на парчета.

Къде се намират тези критични точки, в които дори и малкото попаднало камъче може да превърне всяко стъкло в купчина прах?


Кои  са убийците на отношенията, по-силни от взаимната любов?


Хиляди са причините за разпадане на здравите връзки, но 10 от тях със сигурност унищожават щастието на влюбените.

 

Миналото
Ако живеете в миналото е невъзможно да се движите в бъдещето. Ако някой от вас сравнява настоящите си отношения в двойката с предишния партньор, далеч няма да стигнете.
Това, което е било, вече си е отишло. Точка.
Това, което е сега не е ксерокопие на старото. То е нещо съвсем друго.
Ясно е, че трябва да се учим от грешките на миналото. Но ако партньорът на глас сравнява качествата на половинката си с тези на бившите си спътници, то такава двойка е безперспективна. Тя не е фокусирана върху бъдещето.
Мислете, говорете и правете планове само за бъдещето.


Форсиране
Стабилните отношения се развиват естествено и постепенно. Не при всички с еднаква скорост. И не винаги до нивото, което очаквате.
Връзката между мъжа и жената е тайнство. Не случайно се казва, че браковете се извършват на небесата.
У много хора това инстинктивно чувство липсва. Те започват да форсират максималното сближаване във време, когато другата страна все още не е готова. Не на всички им се харесва да ги пришпорват.
Ако допуснете тази грешка, отношенията ви ще бъдат сразени с един удар.
Говорете с вашата половинка за затрудненията и притесненията си.

 

Зависимост-независимост
Тук балансът е много крехък и деликатен. Залитанията в едната или в другата страна са в еднаква степен убийци на любовта.
Дори и двамата да се стремите да нямате нищо лично свое, отделно от другия, добре би било малко да се пооттеглите. Не забравяйте, че вашият съюз се състои от две отделни индивидуалности, които имат право на лична територия.
Възможно е да се случи и така, че вашата половинка да се чувства като в клетка, а вас да ви възприема като човек, който и отнема свободата.
От друга страна прекалено голямата независимост може да предизвика чувство на самотност у партньора.
Незабавно говорете за проблема си. Определете границите на  пространството и времето, на зависимостта и независимостта. Иначе ще бъде късно. Говорете сега!

 

Житейски стресове
Когато вашият съюз е стабилен, вие имате усещането, че сте клетка, отделена от останалия свят. Но реалният живот безжалостно се врязва във вашата малка клетка със своите проблеми: финансови неуредици, деца от предишни бракове и какви ли още не главоболия.
Неспособността да се справите с подобни стресове може спокойно да разбие вашите устойчиви отношения.
Говорете за проблемите си и търсете решението им.


Различие в целите
Ако не сте достатъчно внимателни в отношенията си, те много лесно могат да се разрушат от недостатъчно общуване помежду ви или от кариерни интереси.
Ако интересите на единия доминират над интересите на другия, то тогава вторият се превръща в жертва. В този случай сте съвсем близо до пропастта на отчуждението .
За да запазите баланса помежду си, говорете и намерете общи цели, които ще ви обединят.

 

Приятелите и семейството
По-голямата част от живота си ние лично  прекарваме със семейството и с приятелите си. Точно по същия начин прекарва живота си и нашият партньор.
На практика излиза, че ние се намираме с любимия си човек не изолирани един с друг, а в обкръжението на приятелския и семеен кръг. И ако вашият партньор негативно възприема обкръжението ви, то това е сериозен враг на отношенията ви.
Невъзможно и немислимо е да обичаме цялото обкръжение на партньора си, така както обичаме самия него. Но ако имате продължителни разногласия с неговите/нейните родители, брат, сестра, много е възможно да дойде момент, в който дотолкова да не се понасяте, че да не можете да стоите в една стая. И тук се появява едно неизвестно: какъв ще бъде неговият/нейният избор и на чия страна ще застане.
Колко много стабилни връзки с трясък се разрушават, когато единият от двамата има лоши  отношенията  със семейството на партньора си. Същото може да се случи и ако сте враждебно настроени към приятелите на половинката си.
Бъдете просто възпитан човек – поддържайте дружески отношения.

 

Чужди  хора
Двойката е съюз от мъж и жена. Щом се появи трети излишен, всичко тръгва наопаки. Особено когато това се окаже бившият/бившата.
Ако се озовете в подобно ситуация , действайте колкото може по-бързо. На „почитателите”, натрапилите се приятели  рязко и категорично дайте да разберат, че вие имате други приоритети, иначе вашето дружелюбие и мекота могат да засилят тяхното натрапничество.
Говорете незабавно за отношенията с натрапника.

 

Вредни  навици
В началото на връзката ви си мислите, че всичко в партньора ви е прекрасно. Но с времето установявате, че той има някои малки дразнещи ви навици: разхвърля вещите си, слага мокрия си чадър върху пода и още няколко подобни.
Първоначално си казвате, че никой не е съвършен и се примирявате.  Но с времето зацикляте върху това и то започва да ви дразни все повече. И тогава мокрият чадър може да стане убиец на вашите отношения.
Не губете време: говорете за проблема и заедно намерете решение.


Високо ниво на комфорт
Когато поживеят заедно известно време, мъжът и жената намират стабилно ниво на комфорт един в друг и настъпва успокоение. Колкото повече стават приятели, толкова повече интимността между тях се превръща в рутина и всекидневие. И това е точката, в която отношенията се преобръщат. Сексът напуска  дневния ред още преди двамата да са осъзнали това. Позната ситуация.
Но сексът е интимната основа, на която се крепи вашият съюз! Ако сте го изключили от живота си, значи имате сериозен проблем.
Говорете и намерете задоволително и за двама ви решение.

 

Изневяра
Тя е убиец номер едно. Не всяка двойка оцелява след измяната. Даже двамата да работят над преживяването на това предателство, не ги очаква блестящо бъдеще. Както и да се кълне виновната страна, че това никога повече няма да се повтори, червейчето на съмнението  ще гризе отровената душа на измамения. Може би някой ще може да продължи да живее с това чарвейче, но едва ли той може да се нарече щастлив човек.
Не изневерявайте на любимия си човек. Това никога не може да се поправи.
В подобна ситуация няма и какво да се говори – говорят фактите.

Ако внимателно сте прочели дотук статията, сигурно сте забелязали още един убиец на любовта, най-опасен от всички останали: ДА НЕ ГОВОРИТЕ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ, които имате в  отношенията си. Той като с нож отсича нишките на любовната връзка и я лишава от жизненост.

И така, погледнахме в очите убийците на нашата любов. Вече ги познаваме. Нека те да се боят от нас, а не ние от тях.
Ако някои от тях се прокраднат във вашата щастлива и стабилна връзка, седнете и поговорете честно и конструктивно. Опитайте се да намерите решението на проблема си.  Със сигурност ще постигнете резултат, ако се движите към бъдещето, а не тъпчете в миналото или в безмълвното настояще.
Говорете един с друг от сърце и любовта ще ви даде най-точния съвет.

 


(По материали на: dushevenkomfort.com. Публикувана с разрешение)

 

 

бутон за споделяне

 

Коментари 

 
+4 #1 Силвия Кръстева 2014-01-03 16:15
Пиша едва след като изчетох доста от материалите.Това което ми харесва във Вашия сайт е , че той е доста всеобхватен и засяга много аспекти от човешкото общуване и дава полезна информация за себе познанието.Тук се намира кажи-речи за всекиго по нещо, ето защо смятам, че подобен сайт е уникален и истински.Благодарна съм Ви, че сте го създали!Поздрав !
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.