Home Терапия Огън от любов
Огън от любов
Написано от Елена Виделова   

Огън от любовНалагало ли ви се е някога да палите огън?

Запалването на огън е сложно начинание , което изисква много усилия, подготовка и внимание.
По същия начин, въпреки, че първоначалната искра може да бъде толкова проста, като запалването на клечка кибрит, поддържането на една връзка е сложно начинание и изисква усилия и концентрация.


При запалването на огън, за начало е намирането на правилното място. Трябва да имаме предвид например откъде духа вятъра, защото в един миг и нещата могат да се променят. В живота нашите отношения са повлияни от външните условия и обстоятелства, върху, които имаме малко контрол.Непредвидими ветрове на промяната, като например икономическият статус, болести или злополука може да ни хвърлят в недоумение. Качеството на нашият живот и физическа среда също могат да повлияе на чувствата и характера на отношенията ни.

 


Следващото нещо е мястото да бъде почистено. Създаваме безопасен кръг, сигурен и защитен. Изчистването на пространството от камъни, клони и отломки е аналогичен на „култивиране на нашата градина” – подготвителна работа за преодоляване на препятствията да обичаш себе си , така, че  да привлечеш съвместим партньор, вместо подсъзнателно да саботираш начинанието. Така също сваляш до минимум възможността за бъдещи конфликти.
Намирането на правилното дърво е изключително важно. Някои горят по-лесно, а други пък прекалено бързо, някои са по-калорични и топлят повече. Какви качества търсим в партньора си?

 


Друга подготвителна стъпка е изграждането на малко гнездо са улавяне на първоначалната искра, малки клонки, суха трева, мъх. Ако няма какво да хване и да задържи искрата, тя няма да оцелее. Същото може да се каже и за отношенията , за физическото, психическото, емоционално и духовно пространство.


Свободното пространство и въздухът са от решаващо значение. Ако дървото е поставено гъсто, пламъкът може да се задуши. Добавяме клонки една по една, леко. Каква е основата на огъня?Дали е стабилен, добре балансиран? Задушавайки партньорите си е сигурна рецепта за провал. Всеки има нужда от пространство за да диша.


Триенето създава огън. След като създадем и уловим първоначалната искра, ние трябва и да го поддържаме. За да поддържаме пламъка е необходима любов и всеотдайност. А също съпричастност и внимание. И през цялото време дишайте.


След като вече имаме огън, трябва да имаме предвид, че дървата натежават, а и вятърът променя посоката си. Трябва да правим корекции, местим дърва, добавяме нови – нови източници на енергия и живот. Ако добавим твърде много ще го задушим, а пък с твърде малко може да загасне. По същия начин и нашата връзка изисква постоянна бдителност и поддръжка, но не и подтискане и задушаване. Важното е да го има в съзнанието ни и да обръщаме внимание за да се правят необходимите промени. Гъвкавостта е ключ, както и желанието да се откажем от начина, по който нещата бяха, за това как са сега и как ще бъдат в бъдеще.


Любовта е в детайлите. Когато сме внимателни и откриваме това, което партньорите ни харесват, тава , което ги възбужда и физически и духовно. Това е начина, по който е възможно запалване на огъне на любовта. Ако сме пазители на огъня и го поддържаме добре, то връзката ни ще бъде сигурна, здрава и щастлива.

 


(Автор: Елена Виделова. По материали на: zalubovta.com. Публикувана с разрешение)

 

 

бутон за споделяне

 

Коментари 

 
0 #1 profile 2016-12-19 11:10
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.