Home Въпроси и отговори
Въпроси и отговори
Написано от izneviara.com   

Въпроси и отговориВъпрос: Какво е изневяра?


Отговор: На първо място изневярата представлява разрушаване на доверието в една връзка. Изневярата възниква, когато единият партньор продължава да вярва, че във връзката съществува честност, докато другият тайно нарушава договорката. Не е необходимо да имате брак или да сте хетеросексуални, за да изпитате последствията от изневярата. Изневярата може да се случи във всяка една връзка, в която сексуалната и емоционална интимност се очаква да бъдат изключително между участниците в тази връзка.

 

 

Въпрос: Моя ли е вината, че партньорът ми има любовна връзка с друг?

Отговор: Твърдо НЕ! Вашият партньор има много други начини да реши проблемите, възникнали между вас. Не позволявайте на никого да ви обвинява, че сте причинили изневярата! Въпреки че изневярата не е по ваша вина, важно е да помислите внимателно как всеки един от вас двамата е допринесъл тя да се появи. Има голяма разлика между това да бъдете обвинени „Ти си виновен за това, че аз лъгах и кръшках” и това да обсъдите заедно проблемите, които се нуждаят от решаване, защото е очевидно, че проблеми има.

 

 

Въпрос: Толкова съм объркан(а)! На единия ден искам да го (я) изгоня, на другия ден отчаяно искам да спася брака ни. Нормално ли е това?

Отговор: Нормално е да се чувствате раздвоени. Добра идея е, когато се чувствате толкова раздвоени, да се запитате дали сте готови да продължите своя живот по начина, който изберете, без значение какъв е – да останете или да си тръгнете. Когато се освободите от капана на чувствата, започвате да мислите малко по-ясно и да виждате повече решения и възможности.

 

 

Въпрос: Изневерих на мъжа си и той ме хвана. Искам да оправим нещата между нас. Какво да направя, за да възстановя доверието в мен?

Отговор: На първо място прекъснете веднага всички контакти с любовника си. Ако сте колеги – намерете си нова работа, ако е приятел от социалната ви група – откажете се от контакти с групата, ако е в интернет – най-добре не влизайте там известно време. Отговаряйте честно на въпросите, които ви задава вашия съпруг. Пригответе се дълго време той да не ви вярва. Подгответе се за дълга и честна комуникация. Отидете при професионален консултант, ако партньорът ви поиска.

 

 


Въпрос: Мъжът ми иска да правим секс по начини, които ми се виждат отвратителни. Той ме обвинява, че има любовна връзка, защото съм отказвала да му позволя такъв секс. Може ли това да е причина за изневярата му?

Отговор: Всеки секс терапевт ще ви каже, че „добрият” секс е този между двама възрастни, направен по взаимно съгласие. Ако съпругът ви иска от вас секс, който за вас изглежда отвратителен, то очевидно не става дума за взаимност. Би било добре обаче да обсъдите по-подробно различни сексуални техники, които доставят удоволствие и на двамата.

 

 

Въпрос: Наскоро разбрах, че приятелят ми има любовна афера с друга жена. Той ме увери, че вече я е напуснал, но моя приятелка ги е видяла отново заедно.

Отговор: Възможно е да са се срещнали за доизясняване на причината да се разделят и той наистина да е прекратил връзката си с нея. Независимо от това, дайте му ясно да разбере, че срещите с другата жена са недопустими, ако иска да продължи връзката си с вас и ако това се повтори, означава край.

 

 

Въпрос: Моят съпруг е имал доста забежки през годините. За някои знам със сигурност, защото съм го хващала. За други само подозирам. Той никога не ми каза, че съжалява и никога не беше честен с мен. Аз се чувствам мъртва в брака ни, но останах. Само от страх ли останах?

Отговор: Всъщност вие вече знаете отговора. Щом съпругът ви така и не спира с изневерите и никога не ви е казал „съжалявам”, значи сте останали заради страха си. Обикновено жените изпитват повече страх да се разведат. Причината е, че по-често жените са слабата страна от финансова гледна точка, особено ако има и деца. Вие може би имате съвсем оправдани страхове.

 

 

Въпрос: Съпругът ми се кълне, че е приключил продължила дълго любовна връзка. От тогава минаха няколко месеца, но аз продължавам да получавам обаждания от непозната, която ми казва, че той още е с нея. Глупачка ли съм, че му вярвам?

Отговор: Не е задължително. Ако вие знаете къде и с кого е той по всяко време и ако брака ви показва чувствително подобряване, напълно възможно е вашия съпруг да казва истината. Поставете се на мястото на другата жена за момент. Представете си какво изпитва тя. Напълно възможно е тя да си мисли, че брака ви е пред разпад, защото той така й е казал – че ще се разведе и ожени за нея. Представете си нейната болка и разочарование. Често се наблюдава такова поведение при някой, който се чувства изоставен.

 

 

Въпрос: Много съм любопитна какъв секс е правил той с другата и особено дали е правил неща, които сега не прави с мен и не получава от мен. Дали ми казва всичко? Моето любопитство не е ли малко „нездраво”?

Отговор: Често срещано и нормално е нараненият партньор да иска да знае какво е ставало в секса по време на любовната афера на половинката си. Някои хора вярват, че тази информация им е необходима и настояват да я получат. В много случаи обаче те разбират в последствие, че откриването на истината задоволява тяхното любопитство, но ги наранява допълнително по друг начин. Често след това съжаляват, че са настоявали за подробности. По-добре е да се насочи вниманието към подобряване на сексуалния живот на двойката, вместо да се гледа назад.

 

 

Въпрос: Хванах жена си в изневяра. Тя поиска да се разделим временно, за да преосмисли връзката ни. Какво да направя?

Отговор: Предупредете я, че ще я напуснете! Тя няма нужда да преосмисля връзката ви, а има нужда от време да се среща необезпокоявано с любовника си.

 

 

Въпрос: Моят съпруг е имал доста авантюри през годините. Така и не разбрах дали те са били „само секс” или са били по-сериозни романтични увлечения. Понеже от години не правим секс, въпросът за болестите, пренасяни по полов път не е стоял пред нас. Сега обаче той иска да възобновим сексуалния ни живот. Казах му, че искам да се тества за болести, но той отказа. Какво да направя?

Отговор: Въпросът ви показва, че вашия съпруг никога не е бил напълно честен с вас до този момент. Той не може да е честен с вас и по отношение на болестите. Ако решите да възстановявате сексуалния контакт между вас, това ще е, защото вие го искате или само за да му угодите? Ако е само за да го задоволите, какво ви мотивира да го направите? Ако и вие го искате, важно е да се убедите, че той не пренася болести. Ако той се съгласи на тест, това би било добър индикатор за бъдещето на брака ви.

 

 

Въпрос: Наскоро разбрах, че жена ми има любовна връзка. Тя ме помоли да й дам два месеца, за да приключи връзката си. Би ли трябвало да й дам време?

Отговор: Категорично не! Всеки ден отлагане задълбочава проблема. Ако тя е склонна да продължи брака си с вас, ще направи необходимото веднага. Наличието на трета страна във връзката води до пълен разпад на доверието и неминуемо до раздяла.

 

 

Въпрос: Импотентен съм, заради медицински проблем. Жена ми твърди, че това е предизвикало нейната изневяра. Как да реша този въпрос?

Отговор: Постоянната и особено временната импотентност е проблем, който се случва на много мъже. За повечето това е повод за разбираема мъка. Много мъже се чувстват сякаш са загубили своята мъжественост, когато бъде нарушена ерекцията им. Изневярата не е пряк резултат от импотентността. Повечето жени споделят, че причината е депресията, обзела мъжа вследствие на импотентността. При мъжете в такава ситуация често се наблюдават последващи проблеми, които ги отдалечават от тяхната жена.

 


Въпрос: Жена ми си призна за любовна връзка, продължила няколко години. Каза ми, че определено е приключила и аз съм склонен да й вярвам. Тя ми се извини многократно за болката, която ми причинява и ми съчувства истински. Оценявам това, но винаги, когато я попитам дали се чувства виновна, тя избягва въпроса. Наскоро имахме разгорещен спор и тя ми каза, че въобще не съжалява за аферата. Каза ми, че това е било хубав период за нея. Възможно ли е да съжалява, че ме е наранила, но да не съжалява за любовната връзка?

Отговор: Да. Хората, които са в любовна авантюра са като опиянени от нея. Често те се чувстват като главните герои в романтичен филм. Има чудесен секс, постоянно внимание, разбиране, разговори и същевременно липсват досадните битови подробности от ежедневния живот с някого. Не може да е по-добре. Хората обикновено много харесват авантюрите си. Много по-късно, обикновено много след като всичко е приключило, виждат нещата в различна светлина. „В брака си се чувствам обичана постоянно, независимо от върховете и спадовете, доброто и лошото. Но за да съм честна, много ми липсва да бъда обожавана по онзи начин.” Хората имат склонност да си спомнят за любовните си връзки с много топлина, вероятно защото са свързани с романтични моменти, в които обикновено забравяме и дори не виждаме негативните неща, ако има такива.

 

 

 

Въпрос: Мъжът ми имаше връзка с друга жена. Простих му, но всички около мен ми казват, че „веднъж изневерил – пак ще го направи”. Вярно ли е това?

Отговор: Не е задължително. Умните хора си вадят изводи от своите грешки и се опитват да не ги повтарят. Ако мъжът ви е умен, ще знае какво да направи.

 

 


Въпрос: Мъжът ми твърди, че сексът с мен бил скучен и рядък и ме обвинява, че има любовна връзка, защото съм му отказвала достатъчно разнообразие и честота в секса. Може ли това да е причина за изневярата му?

Отговор: Не. Има много други начини да изясните каква честота и качество на секса са удобни и за двамата. От друга страна, сексът е важен за всяка интимна връзка. Качеството и честотата му също. Би били добре открито да поговорите за секса, който харесва и на двамата. Рязкото намаляване честотата на секса (което често се случва след раждане на дете например), може да бъде изтълкувано от мъжа като наличие на проблеми във връзката ви, за които не искате да говорите. Говорете с него.
Въпрос: Хванах мъжа си в изневяра. Заслужава ли той втори шанс?

Отговор: Всеки заслужава втори шанс. Поискайте от него да прекрати веднага извънбрачната си връзка. Поискайте пълно изясняване на причините, довели до изневярата му. Изискайте от него реални действия за връщането му към връзката. Не забравяйте, че и вие трябва да сте честна и готова за действия.Въпрос: Имах извънбрачна връзка с мой колега. Всичко продължи две години и го прекратихме съвсем наскоро. Мъжът ми не подозира нищо, но аз постоянно се чувствам гузна. Да му призная ли?

Отговор: Изборът е ваш. Ако му признаете, вие ще се почувствате значително по-добре в началото, но това ще доведе до съвсем други проблеми във връзката ви. Възможно е да предизвика и разпадането й. Ако изберете да си мълчите, това ще задълбочи чувството на вина във вас и с времето неминуемо ще се опитате да оправдаете себе си, намирайки причини за поведението си в другия. Ако знаете за този „механизъм” и не му позволите да действа, вероятно е по-добре да запазите мълчание.Въпрос: Много харесвам една жена от нашия офис и мисля, че и тя ме харесва. Смятате ли, че е възможно да имам връзка с нея, без това да се отрази на отношенията ми вкъщи?

Отговор: Невъзможно е любовната връзка да не се отрази на отношенията с жена ви.Въпрос: Вярно ли е, че мъжете изневеряват много повече от жените?

Отговор: Това е било вярно преди много години. В момента везните на изневярата са в баланс.Въпрос: Вярно ли е, че жените могат да прикриват много по-добре изневерите си?

Отговор: Не. Според изследване на Commonwealth University във Вирджиния. Мъжете улавят значително по-добре изневярата от жените – в 94 % от случаите. Жените успяват в 80%. Вероятността да бъдете хванати, независимо от пола, е огромна.Въпрос: Правих секс с бившето си гадже. Това изневяра ли е? Все пак и преди сме го правили.

Отговор: Да, изневяра е.Въпрос: Мога ли да предпазя връзката си от изневяра?

Отговор: Можете да намалите шансовете за изневяра във връзката си, но никога няма гаранции.Въпрос: Имам връзка с мъж, но не сме правили секс. Това изневяра ли е?

Отговор: Да. Нарича се емоционална изневяра. Повече от 80% от изневеряващите имат връзка с някой, с когото са започнали като „само приятели”, много често (средно 56%) това е колега.Въпрос: Докато правя секс с мъжа ми си фантазирам за други мъже. Това изневяра ли е?

Отговор: Въпросът е доста провокативен. Бих казал, че зависи от това дали винаги фантазирате за секс с някой определен мъж.Въпрос: Искам да правя секс с един колега. Смятате ли, че евентуална изневяра би подобрила връзката със съпруга ми?

Отговор: Твърдо не! Изневярата ще разруши доверието във връзката ви и е напълно възможно да предизвика развод със съпруга ви.Въпрос: Хванах мъжа си в изневяра и избрах да му простя. Смятате ли, че проблемите ни биха се решили по-лесно, ако си родим дете?

Отговор: Не. Ще пренесете проблемите си на едно ново ниво. Решете най-напред проблемите между вас, преди да имате дете.Въпрос: Мисля, че изневярата ми няма да нарани никого. Възможно ли е?

Отговор: Това е една чудесна лъжа, която има за цел лекичко да ни плъзне да повярваме на себе си, че нищо лошо не може да се случи. В действителност, когато измамникът започва връзката си, той започва да се държи по различен начин. Неговия партньор започва да се съмнява в себе си, започва да вярва, че прави нещо нередно и затова изневеряващия ги намира за неинтересни и непривлекателни вече. Започва да прави всичко възможно и да се старае още повече, за да докаже, че все още струва нещо. Започват да се самообвинява и да се самобичува постоянно. Това прилича ли ви на “Изневярата не наранява никого”?Въпрос: Винаги ли изневярата завършва с развод?

Отговор: Не. Статистиката показва, че 35% от двойките оцеляват след изневяра. И все пак изневярата вероятно е най-бързия начин да предизвикаш развод.Въпрос: Всички мои приятели изневеряват на жените си. Това нормално ли е?

Отговор: Очевидно в някои среди е прието за нормално. Всеки сам избира какво да направи с живота си. И за да отговоря на въпроса ви – не, не е нормално.

 

 

 

Коментари 

 
+1 #26 Йоана Г. 2019-11-19 01:05
Здравейте! Аз имам връзка от 3 години и 7 месеца и съм омъжена от 5 месеца! Наскоро разбрах, че мъжът ми, ми е изневерил по най-гадния начин с доведената ми братовчедка и то няколко пъти по точно тя си го искаше от него, а аз си бях уверена и спокойна, защото си мислех че мъжът ми няма да бадне толкова ниско за да ми изневери точно с нея. С мъжът ми винаги сме били много влюбени и отдадени един на друг и той съжалява за грешките който направи и прави всичко възможно да ме запази,но мен тази мисъл ме измъчва. Не искам да изгубя брака си, защото няма да намеря мъж който да си показва чувствата толкова и да ме обича! Как да превъзмогна тази изневяра и да простя? #HelpMe
 
 
0 #25 Mirela 2016-12-02 09:12
İzneverih na maja si s bivshoto si gadje i sega mi e mn gadno nz ko da pravya mai pochti vsichki nauchiha za tva
 
 
-1 #24 man_12 2016-08-29 18:44
Преди време, когато още не бях женен, се запознах с едно момиче, разменихме си телефоните и аз обещах да й се обадя.Обаче в последствие разбрах за нея,че ме е излъгала за едни неща и реших да не й се обаждам .От приятели разбрах, че много се е ядосала.Сега наскоро разбрах,че е колежка на една приятелка на жена ми.Притеснявам се, че това момиче, което отблъснах, да не би да иска да ми отмъсти затова че я отблъснах, и затова да излъже приятелката на жена ми,че примерно сме спали заедно и аз съм изневерил на жена си.Със жена ми се оженихме наскоро. Притеснявам се също ако жена ми се върже и повярва на някаква такава лъжа, да не би да поиска развод.Има ли някакъв начин да докажа на жена си ,че съм невинен и ,че онази лъже? С жена ми имаме и дете. Според вас може ли една семейна жена с дете да иска развод заради една клюка?
 
 
+7 #23 маце 2015-06-19 11:15
Имам 26 годишен брак.Преди година разбрах че съпругът ми е изневерил със съпругата на първият ми братовчед!Ужас! И до ден днешен не го асимилирам!Аз съм магистър фармацевт а тя е продавачка в магазин,която тежи 120кг!НО....Сега слушам всеки ден колко много ме обича как е правил секс с нея само веднъж и то преди 3 години.Какъв театър нали се сещате?Не съм материално зависимата!И какво от това?трябва ли да простя нещо което не се прощава?НЕ ви приличам на господ нали?Това е предателство и убийството на човека до теб!А какво ли не направих за този така наречен мой съпруг!Никога не вярвайте в Любовта!ТЯ онази чистата и докато смъртта ви раздели е само в романите и филмите!Обичам ви!
 
 
0 #22 Мими Иванова 2014-10-29 09:20
Здравейте, преди няколко дни се скарахме със съпруга ми заради друг мъж, не съм му изневерила физически а просто той ми беше приятел в мрежата с който споделях всичките си проблеми и получавах от него добри съвети дори и за семейството си. Моят съпруг не прие тези отношения само като приятелски скарахме се и се разделихме той не иска да се съберем вече а имаме две прекрасни деца които много ни обичат и двамата. Аз искам да се върна при семейството си никога не съм искала нещо друго от този човек в мрежата освен приятелство, някой да ме изслуша когато имам нужда и да ми даде адекватен съвет, но съпруга ми е много консервативен и не приема такива отношения. Много ви моля за съвет какво да правя?
 
 
+1 #21 sisi 2014-07-10 06:26
za6o tolkova mnogo boli
 
 
-1 #20 Gery 2014-06-07 14:25
Здрaвейте,Изнев ярaтa нa мъжa ми е емоционaлнa,но в последствие рaзбрaх,че е и физичeскa с друг мъж. Потресенa съм всичко зaпочнa с нaпдки срещу мен,ежедневни скaндaли,обвине ния зa несъществувaщa моя изневярa.Преинaчaвa реaлни събития обвинявa ме в лъжa,без дa съм изреклa нито еднa,a и без дa може дa докaже думите си.В един миг ми светнa лaмпичкaтa Товa е нaпaдение зaщото то е и нaй-добрaзa зaщитa!?Той проектирa върху мен своите изневери,обвиня вaйки мен признaвa своите!Много болномие искaх дa сме прияели и aко нещо помеждуни не върви по добре дa си кaжем спокойно кaкво не ни хaресвa в отношениятя ни и животът ни.Но кaкто изглеждa сaмо aз съм виждaлa съвместното ни съжителство кaто приятелство!?Днес сме рaзделени!Мaкaр и дa се чувaме и дa си говорим той не пропускa дa държи сметкa до нaй мaлкaтa подробност,къде съм днес,когa съм се прибрaлa точно колко чaсът е било и пaк дa не вярвa нa думите ми!МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ ДA ГО ИЗЛЕКУВAМ ОТ ИЗФAНТAЗИРAНAТA МУ РЕВНОСТ,КОЯТО МЕ УБИВA?!!!
 
 
+2 #19 милче 2013-06-29 09:05
Убедих се в изневярата му, щом го хванах да я извежда от дома ни през нощта. Не каза нищо за свое оправдание.Аз мълча и не питам нищо.Огън е в главата ми.Не мога да взема решение как да продължа живота си, а наближавам 70.
 
 
-2 #18 невена 2013-06-28 12:04
Омъжена съм от 15 години и от 2 години имам извънбрачна връзка за която не се чувствам гузна! Тази връзка за мен е от голямо значение , защото запълва всичко или почти всичко което ми липсва в брака . За съжаление от страна на мъжа няма кой знае колко чувства въпреки че по един или друг начин ми показва че съм от голямо значение за него . Не искам да свършва не искам никога да се разделяме , но понеже сме искрени един с друг и преди всичко приятели знам че се появи друга ! Знам коя е знам много неща за нея ! Не мога да го понеса много ме боли !!!! Това не е ли изневяра трябва ли да го приемам така и да ревнувам !Той не иска да се разделяме но аз не мога да го понеса ! Не мога ! Обичам го много , и знам че нямам право да му забранявам да се вижда с нея ! Имам ли право да ревнувам когато аз самата изневерявам и същевременно изневеряват с мен ?Как да продължа връзката си с него когато знам че е бил с друга ?
 
 
-1 #17 demetra 2012-12-22 19:50
И сега е съсипан от това което сам му причинила и , че толкова много ми е вярвал. Че е смятал че аз сам единствения човек който няма да го предаде в този живот. И че да той ме е предавал но не го е очаквал от мен. Сега и двамата страдаме и сме заедно но не можем да го преодолеем. Аз наистина не го исках и не мога да си обясня защо го направих. Но си дадох равносметка какво имам, и че сам най- щастливия човек на света ОБИЧАМ ГО ПОВЕЧЕ ОТ ЖИВОТА СИ. Помогнете ми каква да правя.
 
Изневяра.com 2010-2020. Помощ при изневяра, признаци за изневяра, причини за изневярата, даване на втори шанс след изневяра, начини да преодолеем изневярата и отново да заживеем щастливо.